Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ywa

jakie usg w połowie ciazy

Polecane posty

Gość ywa

powiedzcie co myślicie na ten temat. bo słyszałam, że połówkowe usg powinno być zrobione w systemie 2d, że te wszystkie nowoczesne 3-4d nie mają diagnostycznych funkcji

nie ma znaczenia czy to będzie usg 2d czy 3d, w przypadku każdego z nich jest możliwość zmierzenia dziecka, różnią się tylko tym, że 2d jest szare i obraz nie jest w czasie rzeczywistym, a 3d masz kolorowe, więc wszystko lepiej widzisz i masz obraz w czasie rzeczywistym

Gość whhhhhg
Letack błagam co TY pieprzysz za przeproszeniem za głupoty?:o 3d 4d to tylko bajer, żeby można było zobaczyć jak narysowane jest dziecko, bo przecież to nie jest prawdziwy obraz:o tylko w 2d można zobaczyć i zbdać, zmierzyć kości, serduszko, i całą resztę. nie wprowadzaj ludzi w błąd:o

Gość whhhhhg
haha o jaki czas rzeczywisty Ci chodzi? chyba coś ci sie popieprzyło!hahaha

Gość mam doc
a to jest prawda, że każde usg 3d i 4d ma funkcję 2d?

Gość izia87
ja robiłam usg 3d w 14 tc i puzniej kurcze po 20 tc na wady wrodzone nie robiłam 4d bo było droższe a nie było sensu.

Gość whhhhhg
to aparatura 2d ma funkcję 3d i 4 d:) przeważnie jest tak, że jak lekarz pomierzy czy z dzieciątkiem jest wszystko OK, zbada serduszka tętno narządy wewnętrzne to wtedy przełącza na 3d żeby rodzice mogli sobie pooglądać maluszka;) ale to tylko taki bajer !:) byłam 2 tygodnie temu więc wiem!

usg 2D pokazuje obraz z opóźnieniem, usg 3D pokazuje obraz w czasie rzeczywistym, czyli bez opóźnienia-więc jeżeli widzisz, że dziecko ssie kciuka, to ssie go w tej właśnie chwili, a nie że ssało go 5 sekund wcześniej, kumasz? ;) Pieprzę głupoty wg Ciebie, tak? To jak wyjaśnisz to, że wielu lekarzy ma swoim gabinecie tylko usg 3D i tylko takie wykonuje swoim pacjentkom przez całą ciążę? Wg Ciebie nie mierzy dziecka wcale?

no i sama napisałaś, że w 3D jest opcja mierzenia :D więc o co Ci chodzi?

Gość whhhhhg
hahaha dziewczyno opamiętaj się, to tak jak byś miała przed sobą nie wiem gruszkę i miałabyś stwierdzić na podstawie tylko zewnętrznego wyglądu ile ma pestek w środku i jaką dokładnie strukturę! umiałabyś to zrobić? bo chyba nie bardzo do tego potrzebne jest USG 2D. w 3 d 4 d możesz sobie zobaczyć wygląd zewnętrzny nic więcej i to dla bajeru!

Gość whhhhhg
do tego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. jak już lekarz sobie pomierzy wszystko ładnie w 2d, dla bajeru przełącza obraz do 3d. kumasz już?

Gość Przyszła * mama
Każde USG 3D/4D musi mieć funcję przełączania na 2D! Tylko w 2D lekarz dokonuje pomiarów dziecka jak i jego narządów wewnętrznych. W 3D można pooglądać sobie maluszka i to właściwie tyle, acz nie twierdzę że mało, bo sama osobiście miałam USG połówkowe 3 dni temu i jest to niesamowite przeżycie, więc polecam bo warto. Niemniej podpisuję się pod stwierdzeniem że 3D/4D to bajer co potwierdził sam lekarz.