Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matildii

B rh- krew matki

Polecane posty

Gość matildii

witam jestem w ciązy i moja gr krwi to B rh- a ojca A rh- Z tego co wiem to nie mamy konfliktu współczynnika rh ale moze byc grupy głównej. Czy w obec takiej sytacji musze robic jeszcze jakies badania..np po urodzeniu albo przez na obecnosc przeciwciał?

Gość mam doc
my z mezem oboje mamy rh(-) a i tak muszę robić PTA kilka razy w czasei ciąży - niby jest taki wymóg, a tak nieoficjalnie to lekarz nie ma pewności kto tak naprawdę jest ojcem dziecka i jaka ma grupę krwi; a jak jest z grupą glówną to nie wiem.

Gość hermisia
nie słyszałam o konflikcie grupy głównej, nie sądzę żeby było coś takiego. Konflikt serologiczny dotyczy czynnika Rh.

konflikt występuje przy różnych współczynnikach rh, a nie grupy krwi. gdyby róże grupy były zagrożeniem dla ciąży, to chyba w ogóle by się dzieci nie rodziły - bo traf tu a faceta z dokładnie taką grupą, jak ty! ;)

Gość mam doc
konflikt w zakresie grup głównych jest najbardziej niebezpieczny wtedy jeśli matka ma grupę 0 a ojciec A (te przeciwciała przeciw A sa najbardziej 'agresywne"); nie wiem jak jest w przypadku gdy matka ma B a ojciec A; zapytaj lekarza po prostu