Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilkaliterdlapseudo

w pasach czy bez

Polecane posty

Gość kilkaliterdlapseudo

ciężarne kobietki. czy jak jedziecie samochodem to zapinacie pasy? bo ja zawsze zapinam. czy zapięte pasy są niebezpieczne dla mojego dzdziusia? jestem w 5 m-cu strasznie się stresuje jak jade bez, strasznie się boje wszystkich mijających nas samochodów skrzyżowań i zakrentów. zaraz pewnie usłysze tu ze(jakby to delikatnie ująć) jestem dziwna, ale licze też na kilka poważnych wypowiedzi.

Zakładaj pas pod brzuch albo kup sobie specjalną nakładkę (drogie) Oczywiście, że robisz dobrze!

też się zawsze zapinam, nie rozumiem co by miało być w tym dziwnego. pasy mnie nie uwierają, więc chyba więcej szkody może przynieść ich niezapinanie, niż zapinanie.

Gość pewnie że lepiej mieć pasy
ale ja np. od 7 miesiąca juz nie dałam rady mam duży brzuszek i mnie bardzo uciskały

Gość kilkaliterdlapseudo
dzięki za odpowiedź dziewczyny. troche mnie uspokoiłyście. co prawda staram się nie słuchać "dobrych" rad ale czasami potrafią człowieka zakręcić.

Gość qqqqqwertyuiokj
do pewnie że lepiej mieć pasy przecież pas można tak naciągnąć, ze nie ma prawa nic cie opinać, wymyślasz:o

Gość pewnie że lepiej miec pasy
oj może opinać i to zwłaszcza w ostatnich 2-3 miesiacach gdy brzuch w moim przypadku jest dość spory a ciąża juz trochę zeszła niżej poza tym mam lekkie nadciśnienie i bywaly przypadki że pas "mnie poprostu dusił"

oj może opinać. Moja mała szaleje i brzuch mi twardnieje jak mam za długo zapięte pasy, ale bez się bardzo boje wiec zawsze zapinam. Po prostu rzadko jeżdżę-tylko jak koniecznie muszę.

Gość coffeemug
chyba tylko w Polsce istnieje przyzwolenie na to, zeby kobieta w ciazy jezdzila bez pasow.. wariactwo jak dla mnie. I prosze nei pisac, ze same jezdzicie ostroznie, w to jestem w stanie uwierzyc, za to nie uwierze, ze z naprzeciwka kazdy jedzie ostroznie, nie po pijaku i z odpowiednia predkoscia. W 5 mcu ciazy mialam wypadek, gdyby nie pasy, wylecialabym przez przednia szybe. Do pracy jezdze codziennie ok 30 min w jedna strone i zasuwam po autostradzie w ZYCIU nie przeszloby mi nawet przez mysl, aby nie zapiac pasow

Pasy zapina się dla bezpieczeństwa a nie przyjemności, niestety ja mam w aucie brzęczyk i jako kierowca zawsze musze mieć zapięte, właśnie...tylko w Polsce się z tym spotkałam, ale i tak mandaty wlepiają, pas jednak chroni nawet jak uwiera, można ochronki kupić to nie będzie uwierał

Zawsze mam zapięte pasy, kupiłam sobie też nakładkę aby pas przechodził pod brzuchem. Bez zapiętych pasów nie pojechałabym nigdzie, nawet gdyby miejsce docelowe było blisko.

ja miałam zapięte zawsze,ale to nie jest bezpieczne,ja kupiłam specjalną nakładkę dla ciężarnych

Kiedyś bałam się zapinać pasy ponieważ widziałam jak samochód wpadł do rzeki i kierowca prawie się utopił bo pasy mu się po prostu zaklinowały. Ale to chyba jednak dość rzadkie przypadki, jak jadę to mam ze sobą nożyczki w samochodzie. Jakoś tak się po prostu pewniej czuję, że ani w razie czego nie wylecę przez szybę ani nie zostanę uwięziona pasami.