Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duuuża mamuśka

w ciąży przybrac więcej niż 25kg.

Polecane posty

Gość duuuża mamuśka

któraś z was to przeszła? ja już mam 20 a jestem w połowie 8 miesiąca nie jem dużo nie mam zachcianek a jednak przy każdej wizycie u ginek. mam wiecej o 3-4 kg. lakarz mówi że mam dużo wód ale żeby aż tak?

Nic się nie martw:). Ja przytyłam 20 kg (jutro termin porodu) a wogóle po mnie tego nie widać. Od lekarza dowiedziałam się że sporoą część tej wagi w moim przypadku stanowi woda w organiźmie (jestem bardzo popuchnięta) swoje stanowią też wody płodowe (mam ich sporo) , dzidzia duża i ciężka i pozostałe elementy , noi nie ma co ukrywać że w ostatnim trymestrze organizm magazynuje tłuszcz i choć po mnie tego nie widać to jednak odczuwam każdy kg na kręgosłupie. Moja mama przytyła będąc ze mną w ciąży jedynie 12 kg i była całkiem sprawna aż do końca ciąży także każdy organizm inaczej pracuje więc nie ma się co porównywać z innymi jeżeli lekarz mówi że jest ok to znaczy że tak ma być:)

Gość duuuża mamuśka
dzięki kaja za pocieszenie:-) ja w ogóle przed ciążą byłam pulchna ale teraz to juz taka bombka chodzę,cieszę się że bobas zdrowy i ze wszystko jest ok ale jeszcze mam miesiąc do porodu aż boje si e stawać na wagę

Gość kosikosisrosi
a ile teraz wazysz autorko?

ja w ciąży przytyłam ponad 25:) gin prowadzący miał ze mnie niezła polewkę jak stawałam na wagę a za każdym razem kilka kilo do przodu. Po 3 miesiącach (po odstawieniu od piersi) wszystko spadło i jestem nawet chudsza niż przed ciążą:)

Gość duuuża mamuśka
nawet nie pytaj 102kg!!!!!!!!!!

Gość bvbanaba
o kurwa:O

Gość duuuża mamuśka
w sumie az tak nie widać że ważę aż tyyyle ale jednak... mam duuży brzuch i trochę w biodra też poszło ale nie mam opuchnięć na kostkach, żylaków rozstepu tylko te co przed ciążą miałam troche nic nowego sie nie pojawiło może dlatego że uzywam balsamów do ciała od początku, do 7 miesiąca normalnie pracowałam nie sprawiało mi to trudności teraz juz na l4 jestem więc mam mniej ruchu ale i tak nie mam jakiś większych zadyszek czy problemów z poruszaniem

Gość duża mamusia 2222
a ja przybrałam 28kg. też ważyłam grubo ponad 100!!! jestem 7 miesięcy po porodzie i mija waga to 72kg> mam mniej niz przed ciąża więc spoko nie martw sie na zapas urodzisz i od razu w dobe wyleci z ciebie dobre 10 kg. a reszta zejdzie z czasem

Gość misia1111111111111111111111
ja przytyłam w obydwu ciążach po 30kg

Gość duuuża mamuśka
i zostało ci to czy udało ci sie wrocic do starej wagi?

Gość trochę to dziwne że
mając nadwagę przed ciążą przybrałaś aż tyle jesz tak samo jak przed ciążą?

Duuża mamuska .w kazdej chwili możesz zacząć puchnąć,tzn.organizm zacznie zatrzymywac wodę i wtym czasie nabiera sie najwięcej kg.W najblizszym czasie uwazaj na to co jesz,Unikaj soli,bo zatrzymuje wode worganizmie,staraj sie duzo ruszać,dużo spaceruj.Będziesz miała lepszą kondycję do porodu,a to się przydaje.Ale najważniejsze jest jednak dotlenienie,które jest zdrowe dla Ciebie i dziecka.Wiem,że pogoda nie za bardzo sprzyja,ale postaraj sie chociaż 1h dziennie.Pozdrawiam i zyczę dużo zdrowia.

P.s nie zawsze łatwo zrzucić nadprogramowe kilogramy.Ja w trakcie ciąży przytyłam 12,jestem 9m-cy po porodzie i wciąż walczę.Nie zawsze karmienie piersią wspomaga utratękilogramów.

Gość misia1111111111111111111111
PÓŁ ROKU mineło za nim wróciłam do swojej wagi

Gość duuuża mamuśka
dzięki za pocieszenie i dobre słowo. ja ogolnie dużo sie rószam jak juz pisałam pracowałam do końca 7 miesiąca, teraz w domu siedze ale chodze pieszo na zakupy ,spaceruję, wszystko w dumu sama sprzątam łacznie z wycieraniem podłóg i niedawno to jeszcze okna umyłam także czuje sie rewelacyjnie jak na 100 kg. babkę:-) tylko myśl o tej wadze sama mnie przeraża

Gość 29 kg do przodu
Tez miałam dużo wód,ważyli mnie kilka godzin po porodzie,było 17kg mniej.Po niecalym roku waga 47 kg/170 cm wzrostu/,przed ciązą 55 kg.Wszystko bez odchudzania.

przytylam 23 kg, z czego 19 zgubilam w pierwszym tyg po porodzie:) bylam strasznie opuchnieta (twarz, nogi, na dloniach mialam dolki;)) plus malutka wazyla prawie 5kg, i z tego co mowila polozna, mialam bardzo duzo wod plodowych, pamietam kiedy w 7 miesiacu lekarka kazala mi isc na diete a ja przezywalam ze swoim jedzeniem krzywdze siebie i dziecko (jadlam malo, ale glownie nabial i owoce).. takze to nie zawsze musi byc tluszcz;)

Gość duuuża mamuśka
''29kg. do przodu"" to chyba najlepsza wiadomośc jaka mogłam przeczytać. 17kg. od razu po porodzie??? :-) :-)

Gość to ja to ja toja
o kurde,duzo przytylyscie-a ja myslalam,ze to ja mialam nadwage.wazylam 65 przed ciaza.do 5 miesiaca wogole nie przybieralam na wadze mimo,ze brzuch mi rosl.widocznie z boczkow mi schodzilo. potem 8 kg przytylam a po ciazy zrzucilam 13 kg. proponuje nie jesc tyle i wiecej sie ruszac. wiem,ze to nie jest topik o tym kto ile przytyl,ale moze zmobilizuje to was do czegos. nie jedzcie tyle.potem bedzie wam ciezko zrzucic kilogramy-jak sie ma ponad 100!

Gość duuuża mamuśka
szczerze mówiąc ja nie lubię tłustego jedzenia choc pewnie duzo ludzi mi w to nie uwierzy po tym ile waże, jak pracowałam to miałam czasem ochotę na jakiś batonik ale ogólnie to dzień zaczynam od płatków z otrębami lubię zupy więc na obiad czesto je jem ale są to raczej jakieś jarzynowe albo pomidorowa nic tłustego w ciązy bardzo polubiłam też rosół. jem juzo jogórtów i piję sporo mneka które od zawsze lubię. kotlety,pieczenie kurczaki to dlamnie mogą nie istniec teraz jaem od czasu do czasu dla dobra bobasa żeby urozmaićic dietę w różne witaminy

Gość 29 kg do przodu
Przy wielowodziu dochodzą obrzęki,oprócz wód płodowych woda gromadzi sie w całym ciele,stąd opuchlizny i tez dodatkowe kilogramy.Nie martw się na zapas i mierz ciśnienie ,bo moze niespodziewanie urosnąc,wtedy musisz byc pod ścisłą kontrolą.

Gość 29 kg do przodu
do to ja to ja to ja szlag mnie trafia przez takie mądrale.Nie kazda ciąza przebiega bez komplikacji,wielowodzie nie jest spowodowane jedzeniem,poczytaj trochę na ten temat !!!!!

Gość duuuża mamuśka
ja do 6 miesiąca w swoich starych ubraniach się mieściłam w pracy jakby nie wiedzieli to by się nie domyslili że jestem w ciązy ale po 6 miesiącu jak mnie wzięło .... maga szybko przybrałam a jem tak samo więc to raczej nie jest wina diety

Gość to ja to ja toja
ale przeciez nie wszystie macie wielowodzie!!!do jasnej ciasnej! wiekszosc sie obzera,siedzi z dupa przed tv i wpieprza tylko. zadnego ruchu,zadnej samokontroli-bo przeciez w ciazy wolno1 do takich sie zwracam z moja uwaga a nie do tych co maja cukrzyce ciazowa,ktorym sie wody ekstremalnie zatrzymuja itd nie mniej mnie za madrale tylko przyznaj mi jak czlowiek racje

Gość duuuża mamuśka
ciśnienie mam troche wyzsze od ok 2 tyg. ale mieszcze się w normie wiec lekarz mi powiedział że narazie żadne leki nie są mi potrzebne tylko zalecił mi większą dawkę magnezu

Gość 29 kg do przodu
duża mamuśka To jest sprawa naszego organizmu,nie kazdy dobrze toleruje ciążę. Uwazaj na siebie,przez wielowodzie 8 miesiac spedzilam w szpitalu z uwagi na nadcisnienie.

Gość duuuża mamuśka
to ja to ja toja.... gdybym się obrzerała i siedziała całą ciąże na tyłku to bym nie zakładała tego topiku bo wiedziałabym czemu tak tyję,osobiście znam osobe która przytyła prawie 40!!!kg. bo miała ciąże zagrożoną i od pierwszych tygodni musiała lerzeć to fakt nie dziwie się i w jej przypadku nie dziwie się

Gość to ja to ja toja
acha-mi sie tez wody zatrzymaly kilka tygodni.przed porodem.ni stad ni z owad kilka kg na plusie. polozna kazala mi duzo wody pic i duzo sie ruszac.poskutkowalo. codziennie spacerowalam po godzinie.zimno bylo,ale trudno. na sniadanie 2 szklanki wody,jablko albo gruszka,spacer i po spacerze sniadanie-jakas kanapka z twarogiem czy platki na mleku. wody mi zeszly i juz do konca ciazy nie puchlam wogole.no ale duzo sie ruszalam

Gość 29 kg do przodu
do to ja to ja A skad mozesz wiedziec mijając na ulicy kobietę,która ma wielowodzie,a która nadwagę,wygladalam jak wieloryb,ludzie podśmiechiwali sie pod nosem,nikomu nie przyszło do głowy,ze mogę miec problemy zdrowotne!