Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytatnka

SEN - KOŃ

Polecane posty

Gość pytatnka

kilka dni temu śnił mi się koń, ale nie bardzo pamiętam ten sen.. tej nocy również śnił mi się koń, żywy, trudny do złapania, pełen energii, biegający... wiecie może co to oznacza...?? to nie jest moje hobby, nie oglądałam dawno taakiego filmu.. nic.. macie na ten temat jakieś teorie??

Gość ewella2
freud by to z seksem powiązał zapewne ;)

Gość ruda13_1960
mi nie

Gość pytatnka
czytam w senniku, ale jest tyle teorii... nie wiem.. eh

A mi sięś śniła zakonnica. Mam się martwić?

Gość kadasz
Koń należy do symboli bardzo bogatych w znaczenia. Odzwierciedla on instynkty, popędy, namiętność, żądze, zmysłowość, świadomość własnego ciała i seksualność. Klacz symbolizuje ponadto kobiecość, łagodność i zmysłowość. koń wyścigowy : zacznij oszczędzać jazda konna : szczęście, dobry znak strój do jazdy konnej : jeśli go nosisz oznacza, że włożyłeś dużo trudu, aby uwolnić się z kłopotów, nie zamartwiaj się, masz więcej przyjaciół, niż Ci się wydaje koń biegający luzem: symbolizuje wewnętrzną niezależność i pęd do wolności ujrzeć w zagrodzie lub na pastwisku: niezależność w stajni: dobrobyt w uprzęży, ale bez jeźdźca: kariera dosiadać spokojnego i jechać na nim: pomyślny, niczym nie zakłócony rozwój linii życia wsiadać i jechać na niespokojnym, narowistym lub stającym dęba: widoki na piękne i trwałe sukcesy, ale dopiero po przezwyciężeniu przeszkód i pokonaniu wielu trudności nie poradzić sobie z narowistym: nie osiągniesz celu chcieć go dosiąść, ale bez skutku: jesteś pechowcem zobaczyć przechodzącego obok: twoja egzystencja i dobrobyt są narażone na niebezpieczeństwo jeśli cię poniesie, ale nie spadniesz z niego: wyjdziesz cało z nieszczęścia przeskoczyć na nim groblę, rów lub inną przeszkodę: sprostasz wszelkim przeciwnościom losu jeśli cię zrzuci: niebezpieczeństwo widzieć kogoś spadającego z konia: poważne kłopoty życiowe łaknący cukru albo chleba: masz wiernego przyjaciela lub kolegę prowadzić go za uzdę: powinieneś starannie przemyśleć swoje przedsięwzięcie, a następnie zmierzać do celu powoli, rozważnie, lecz pewnie jeśli prowadzony za uzdę staje dęba: sukces po wielu trudach jeśli prowadzony za uzdę wyrywa się: mimo ostrożności i wielu wysiłków nie będzie ci dany sukces jeśli na twoim koniu jedzie ktoś inny albo ktoś inny nim powozi: niewierność w rodzinie ujrzeć go w prostej uprzęży, ciągnącego zwykły wóz: zwiastuje życie pełne znoju i pracy, które jednak w końcu będzie uwieńczone sukcesem zobaczyć go w drogiej uprzęży, jak ciągnie elegancki powóz: zaszczyty i sława jeśli ciągnąc wóz nagle się spłoszy: twoja egzystencja i stosunki rodzinne narażone są na niebezpieczeństwo, są zagrożone jeśli się potknie i przewróci wóz: utrata podstaw egzystencji i szczęścia domowego znaleźć się na przewróconym wozie: oznacza nieszczęśliwy koniec patrzeć na tresowanego w cyrku: znajdziesz potężnego sponsora rżenie konia : zły znak ujrzeć źrebaka: szczęśliwe wydarzenie; Uwaga! Jeśli koń jest siwy wymienione znaczenia potęgują się; konie karę przynoszą mniejsze szczęście w znaczeniach pozytywnych i większego pecha w negatywnych: gryzący: przeżyjesz radość; szkapa: straty; obłaskawiać go i zaprzęgać: dowiesz się czegoś nowego.

Brum freudowska zakonnica to pewnie skrywane ządze a zatem nie masz sie czym martwic, ewentualnie jak je uwolnic :)

Gość pytatnka
czytałam to wyżej, bo 1sze co zrobiłam to właśnie sennik, ale jest napisane co do mojego snu - NIE OSIĄGNIESZ CELU.. mam nadzieję, że to jednak się nie sprawdza, bo dążę do czegoś, na czym mi potwornie zależy... nie jestem znowu jakaś przesądna, ale biorę pod uwagę takie rzeczy.. tym bardziej, że to już 2 taki sen.