Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

entkastudentka*

macie jakieś sposoby na szybkie zapamiętywanie

Polecane posty

porysuj trochę leniwych ósemek obiema rękami naraz, uaktywniasz wtedy obie półkule, pomaga powodzenia

Gość sasasaaaaaaaaaas
Ile stron mniej wiecej? Czcionki typowej ksiazkowej do podrecznikow. Bo określenie "sporo" jest względne.

Gość a wiesz ze ja tez...
mocna kawa, i kojarzenie :) generalnie ja wkuwałam na pamieć bo ja posiadalam (i mam nadzieje ze dalej posiadam...) po prostu wchodzilo, po lini skojarzen :) przykladowo nie wiem- numer- 3369- od 3 sie zaczyna pozniej znowu 3, 3+3=6, 6+3=9

kawa naturalna z cytryną...badz ekspresso z chipsami solonymi albo naturalnymi ( inne smaki nie wchodza w gre)- to drugie nawet lepiej pomaga i działa na 300%.... przetestowane

potrzebna jest :czekolada gorzka, orzechy laskowe/pistacje/migdały i rodzynki, plusz activ. Jeszcze inny rozpuszczalny magnez. - rozrysowanie materialu na kolorowo/tworzenie map myslowych/ szalenie glupie skojarzenia. - doborowe towarzystwo do nauki.

Gość hue hue hue hue heu heu hue
a u mnie wyłączenie kompa, komórki, uświadomienie domownikom że zakuwam i włączenie radia by coś brzęczało ;)

bla, bla, bla najlepszy jest stres - dlatego większość studentów politechniki uczy się najwydajniej na 12 godzin przed egzaminem :p kup sobie wściekłego pitbulla i wkuwaj jak będzie Cie gonił

dziękuje za komentarze :) Dzisiaj już robię sobie "wolne", ale jutro od rana biorę się ostro do roboty. Sporo= zeszyt A4 zapisany w 1/2

Gość cfgcgf
dlatego większość studentów politechniki uczy się najwydajniej na 12 godzin przed egzaminem a potem gowno pamietaja, a szczyca sie skonczeniem trudnych studiow:O

Gość rosy
weź tussipect

-> cfgcfg niestety do autorki faktycznie najlepsza metoda - spokojna nauka, żeby rozpoznać materiał i opanować terminologię, potem powtórka - to jest wiedza na przyszłość przed egzaminem ostra jazda - wkujesz na krótki czas warto dodać memotechnikę - ale przy dużej ilości materiału, do tego rożnego typu (pamięciowa - myślenie), słabo się sprawdzają pamięć należy ćwiczyć (kiedyś ryto na blachę całe ustępy po łacinie, teraz chiniole wkuwają 5000 znaków), pomaga też umiejętność szybkiego czytania ze zrozumieniem - ale nauka trochę zajmuje

cfgcgf - na studiach inżynierskich egzaminy są często "bzdurne", za to projekty robi sie długo i mozolnie i to one są esencją , pokazują kto co umie i jakie ma zdolnosci.

stosuje tylko naturalne dopalacze (kawa i czekolada) zazwyczaj uczę sie ze zrozumieneim ale czasem trzeba po prostu wykuć

"pokazują kto co umie i jakie ma zdolnosci" pokazuje, że moi koledzy nic nie umieją, skończyli na dochach na szczęście żaden z nich nie pracuje w zawodzie

Gość StudentkaAga
Na pamięć biorę Formentor Plus ponieważ jest idealnym rozwiązaniem i pozwolił mi zdać maturę :) idealnie działa na mózg, a pracuje się jeszcze lepiej. Działałam szybko i pewnie. Dużo pamiętałam z dni wcześniejszych gdzie np. tylko czytałam notatki i nie uczyłam się ich na pamięć. Polecam

Gość gość
Afirmacje do nauki są bardzo dobre na zapamiętywanie. Poczytaj sobie, znajdziesz wiele ciekawych źródeł.

Gość dagamarenia81
Zamiast się uczyć to ty piszesz na forum z nadzieją że ktoś ci jakąś super metodę poleci. Niestety ale tak to nie działa trzeba się uczyć systematycznie inaczej nic z tego nie będzie. Mogę Ci polecić naturalny suplement na poprawę procesu pamięci MindUp Jest bezpieczny także nie musisz się obawiać że zaszkodzi.

Gość Marta

Jak wiadomo pamięć jest ulotna i warto ją trenować. Z tego co wiem szybkiego zapamiętywania można się nauczyć również  przechodząc np odpowiedni kurs i ja na taki kurs się wybrałam. Na kursie “ Techniki pamięciowe w pigułce “, który odbył się w kwietniu i był organizowany przez Fundację Fortis  w Katowicach nauczyłam się bardzo fajnych umiejętności zapamiętywania i uczenia się, które wykorzystam w swojej pracy.