Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusia-88

IMIONA DLA CÓRECZEK

Polecane posty

Mnie sie najbardziej z proponowanych imion podoba Laura Nadia. Olivia Wiktoria jakos mi nie podchodzi. Nigdy bym nie dala dziecku na imie Olivia czy Wiktoria. Nie umiem wyjasnic dlaczego. Pewnie dlatego, ze Olivia kojarzy mi sie tylko z miesiecznikiem dla pan, a Wiktoria ze stara baba z telenoweli. :D Moj syn ma na imie Mikolaj. Mieszkamy w UK i tutaj wszedzie wszyscy mowia na do niego per Mickey. Gdybym miala drugiego synka, to bym mu dala imie Ivan albo Boris.

Gość pamelala
Najpopularniejszymi imionami nadawanymi w ....... w 2010 roku wśród dziewczynek były Zuzanna, Julia, Natalia, Wiktoria i Lena. Wśród chłopców prym wiodły imiona: Szymon, Jakub, Mateusz, Bartosz, Hubert.

Gość co do NPR
faktycznie smiech to zdrowie więc śmieje się:D Wyobrażam sobie dziewczynę Olivie która przedstawia się swoim koleżance- tysięcznej Oliwii z tego rocznika "Hej, jestem Olivia przez v" Imię faktycznie jest bardzo pretensjonalne, i tak każdy będzie je pisał przez w bo to Polska a nie UK. "Wszystkie Wiktorie to ładne i eleganckie laski":D Autorko zastanawiam się czy masz chociaż 18l... Olivia, Victoria, Jessica, Brajan, ciekawe jakie jeszcze zagraniczne imiona ściągną rodzice aby stać się bardziej cool.

Gość KSJDSKHD
Nadia bardzo mi się podoba, Laura też.

Gość co do NPR
tak w ogóle to myślałam że spodziewasz się bliźniaczek.Po co dziecku 2 imiona? A może faktycznie lepiej jak ma wybór.Zawsze może używać drugiego jak rodzic zaszaleje z pierwszym.

Gość Moja corcia ma na imię
Blanka ;) Poza tym podobaja mi sie jeszcze takie imiona jak : Laura, Liliana, Weronika,

Gość pamelala
Moja córeczka Roma

Gość A ja bym dała...
na imię Olivia. :) Mój synek 4 lata temu, jak jeszcze mówiono mi , że ma być dziewczynka to miała być Olivia. Jeszcze nie mam drugiego dziecka, ale minęło 4 lata, a mi jeszcze nie minęło.. Także jak kiedyś będe miała córeczkę, to będzie Olivia :)

Gość a mi sie podobaja imiona
Jagna, Dalia, Inga

Gość werdtfety
A ja swoim córeczkom dałabym na imię Madzia, Kasia, Małgosia lub Agnieszka. Uważam, że to bardzo ładne imiona dla dziewczynek, ładnie się je zdrabnia a w przyszłości gdy będą dorosłe Magdalena, Katarzyna, Małgorzata czy Agnieszka nie będą brzmiały tak głupio jak Oliwia, Vanessa, Maja, Kaja itp..

Gość madziamadziamadzia
Paulinka Lenka Milena

moja coreczka ma najpiekniejsze imie na swiecie - bianca. moglabym je powtarzac 100 razy na dzien, co w zasadzie robie :) powodzenia w szukaniu imion!!

Gość tusia-88
Co do NPR - a jak ty byś dała w takim razie dziecku na imię, skoro tak się mądrzysz? A może już dałaś? no, pochwal się swoimi pomysłami!

Gość moja ma Paulina
i nie znam innej mamy, ktora tak nazwala swoja corke

Gość tusia-88
Pisać imię mojej córki będą tak, jak sobie ona tego zażyczy, niezależnie czy będzie mieszkała w Polsce czy za granicą. Ważne, że jest to imię międzynarodowe i łatwe do wypowiedzenia dla kogoś z innego kraju. Co do klubów - pisałam o tym tyle razy ponieważ uważam, że często zdarza się, że osoby poznają się właśnie podczas zabawy i łączą że tak powiem w pary :) są to bowiem najbardziej sprzyjające okoliczności, a jak zapewne zauważyłaś pisałam o sytuacji, w której dziewczyna poznaje chłopaka, który jest nią zainteresowany, a nie pisałam o tym, że Hanie nie mogą się bawić w klubie :) Zresztą już po twoim komentarzu widać, że kluby to dla ciebie przedsionek piekła i nawet pewnie nie wiesz, gdzie się w twoim rodzinnym miescie znajdują, a faceta to najlepiej poznaje się w pracy ( jak nie zdąży się na studiach, bo będzie zbyt zaabsorbowanym nauką) , najlepiej pierwszego lepszego, bo czas ucieka hehe

Gość magdalllennnnaaaaaaaaaaaaaaa12
Tusia-ale ty jestes glupia!!!! Ty to pewnie co tydzien wyruszasz na dicho do remozy, co???? Hmmmm Bianka-przepiekne imi, mialam tak dac swojej corce, ale maz sie nie zgodzil. Poza tym smiac mi sie chce jak slysze, ze kolejni rodzice nadaja swoim dzieciom te oklepane imiona-Wiktoria, Olivia, Julia Maja.... Jakub, a wszczegolnosci jestem uczulona na imie Kacper-ciotoiwaty duszek.

Gość magdalllennnnaaaaaaaaaaaaaaa12
remizy znaczy

Gość monaona
Prywatnie polecam Monika. Imię jest ważne ale ważniejsze jest wychowanie. Podstawa dobrego wychowania to czytanie dziecku bajek. Nadaje się do tego serwis nasze-bajki.pl. Nie ma tam animowanych filmów ale bajki do czytania, codziennie jest wybierana inna. Do poduszki jak znalazł.

Gość sdcsdv
Każdy wybiera w zależności od swojego gustu.....ale imie z wyraznie brzmiacym "V" czy typowo "zagraniczne" w polaczeniu z polskim/słowiańskim nazwiskiem może przy pierwszym spotkaniu sprawić niezły ubaw...a jeśli jeszcze nazwisko do czegog nawiazuje to koszmar.....np.Vanessa Grzybek albo Victoria Żelazko :D ale tego zadna matka chyba by dziecku nie zrobila.NAJWAZNIEJSZE ZEBY DZICI ROSLY ZDROWE :).

Gość tusia-88
Skoro u ciebie na wsi chodzi się na balety do remizy, czy remozy hehe to faktycznie niewiele z tych baletów możesz rozumieć...:))) I kto w dzisiejszych czasach nazywa je " dicho" ....boże, co za ciemnogród! Cała Europa się bawi, a dla ciebie jedyna rozrywka to jak ci puszczą w telewizji : jak oni pięknie tańczą, albo jak ładnie śpiewają! Czy może wędkowanie? :)) I naprawdę uważasz, że mając lat 34 nie można się już bawić, ani chodzić ze znajomymi potańczyć? Szybko się znaczy się starzejesz? Tak? Wiesz, nie chce mi się tobie, ani nikomu tutaj tego tłumaczyć, bo i tak jesteś zjebana i nudna i tego nie zrozumiesz. A co do imion dzieci - to może cwaniaro napisz, jakie tobie się podobają, to się razem pośmiejemy :)

Gość bukaa
Tusia, nie lubię innych obrażać, ale ty jestes bardzo ograniczona umysłowo i do tego nie potrafisz czytać. Tym samym potwierdzasz stereotyp matek nadającym dzieciom obco brzmiące imiona. masz wyraźnie napisane, że Olivia przez v brzmi pretensjonalnie, to ty potrafisz tylko przeczytać, ze Olivia jest pretensjonalne. Nie, Oliwia pisane normalnie jest normalnym, ładnym imieniem, a przynajmniej było, póki nie stało się tak popularne. Rozwaliło mnie też zdanie o Wiktoriach, ze wszystkie są takie czy owakie. Przyjmij do wiadomości, ze u syna w klasie jest 5 Wiktrorii i każda jest inna. Ładne, brzydkie, grube, chude. Generalizowanie jest kolejnym dowodem na twoje wąskie horyzonty.

Gość autorko tego tematu forum
moim zdaniem jestes naprawde pusta. wybierajac imie pod katem tego czy twoja corka pozna jakiegos Henia na dysko, w remizie, klubie gejowskim czy na HAwajach. ja nie kumam, jak mozna byc takim ograniczonym?? jesli patrzysz na imie dla corki pod takim katem, to jak Ty ja wychowasz??? czy to bedzie kolejne dziecko nowego glupiego pustego pokolenia polskiego? pamietaj ze amerykanskozalatujace imie nie zagwarantuje corce szczescia w milosci, a jedynie jej wychowanie bedzie swiadectwem o tobie jako matce. moze na tym sie lepiej skup?

Moja córka zwie się Hania :D Miała być Michasia, ale mąż się nie zgodził -.- Imię ma po sąsiadce mojej mamy i po mojej mamie :D Choć sąsiadka nazywa się Alicja a moja mama Marianna to wszyscy mówią na nie Hanka :D No i stwierdziłam, że to tak fajowe babki, że będzie Hania ;) Druga córka będzie Alicja :) Blanka mi się bardzo podoba, ale mam porypane nazwisko i głupio by to brzmiało ;P Z imion dla dziewczynek podoba mi się też moje własne ;P Kalina :):):) Uwielbiam to imię ;) Co do imion chłopięcych, to patrzę po charakterach moich kolegów ;P Lubię Piotrków, Maćków, Bartków, Przemków i Mariuszów ( mój kochany tatuś ;))

Gość gracjana123456789
A co sądzicie i imieniu Gracjana? Gracjanka, Gracuszek :D BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAArdzo mi sie podoba ale mąż sie nie zgadza :o

Mi się kojarzy z tym porypanym Gracjankiem co to karierę teraz wielką w necie robi xD

Gracjan nie podoba mi się w ogóle. Jak dla mnie niemęskie a poza tym kojarzy mi się z pewnym panem który próbował zwrócić na siebie uwagę w tv, chyba Gracjan Roztocki..

Gość tusia-88
" masz wyraźnie napisane, że Olivia przez v brzmi pretensjonalnie, to ty potrafisz tylko przeczytać, ze Olivia jest pretensjonalne. Nie, Oliwia pisane normalnie jest normalnym, ładnym imieniem, a przynajmniej było, póki nie stało się tak popularne " Po pierwsze - ciągaj się z tym swoim obrażaniem innych mam, po drugie - chuj mnie obchodzi, co mam wyraźnie napisane i tym bardziej, przez kogo. I czy jakiejś wieśniarze z niewiadomo skąd podoba się imię Olivia pisane przez V, czy też uważa je za pretensjonalne. Dla mnie jest najśliczniejsze na świecie, a imiona które waszym zdaniem są najpiękniejsze, typu Hania, Marysia, Bianca czy Blanka, Julia, Maja i inne też są popularne i też jednym się podobają a innym ni chuja :) "Generalizowanie jest kolejnym dowodem na twoje wąskie horyzonty " a jak któraś z was pisze, że imię takie czy srakie jest najpiękniejsze na świecie, to też ma wąskie horyzonty twoim zdaniem? Napisałam tylko, że tak kojarzy mi się imię Wiktoria - nie dość, że nadawane było często księżniczkom, to jeszcze wszystkie Wiktorie jakie znam, to ładne dziewczyny. I tyle. A jeśli twoje dziecko ma na imię Michał, a ty uważasz że wszystkie michały to fajne chłopaki, to co? Jesteś też ograniczona?

Gość mamama wiktorki
moja córka to wiktoria. wiem,że dużo jest wiktorii ale nia nadałam tego imienia bo moda itp. ale bardzo podobało mi się i tyle i nic więcej mnie nie obchodzi.