Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusia-88

IMIONA DLA CÓRECZEK

Polecane posty

Gość tusia-88

Które imiona Wam się bardziej podobają : Olivia Wiktoria Laura Vanessa Laura Nadia

Gość żadneee
tyle jest pięknych imion polskich a ty wymyslasz jakies vanessy (ito jeszcze przez v) ,nadie, masakra , no ale to twoj wybor

A mnie się bardzo podoba Laura. Jak będę mieć nastepne dziecko- dziewczynkę - tak właśnie dam jej na imię.

Gość poczytaj tutattt
Laura

Gość a moje córyy
Jak ci się podobają to daj tak na imię i nie słuchaj innych. Każdy ma inny gust , mi też mówili jakie okropne imiona ndajesz , a mi się bardzo podobały. Moje córki mają na imię Helena Bronisława i Anastazja Nadia

Gość tusia-88
a co powiecie na imię Masturbacja?

Gość co do NPR
OliWie są teraz bardzo popularne. Mieszkasz za granicą?

Gość tusia-88
tak. obecnie mieszkam w Senegalu z moim czarnoskórym facetem poznanym w Londynie

Gość imionkahghghh
Imiona trochę oblatane już. Prezpraszam ale mam wrażenie że każda dziewczynka się tak nazywa

Gość tusia-88
mój facet chce je dac na imię Mobuto, Mbabene, czy jakos tak po murzyńsku

Gość mamaEmilci
Emilia :)

hmm zastanawia mnie dlaczego Olivia jest przez v a Wiktoria już przez w. Ogólnie podobają mi się wszystkie imiona, może oprócz Vanessy. Najchętniej Olivię zamieniłabym na Liwię czy tam Livię jak już chcesz..

Gość misia1111111111111111111111
wiktoria

Gość hahahahahahahahahhaaaa
Iga i Ewa

Gość wima874
moje córeczki Julia i Maja. a z tych co wymieniłaś to podoba mi się Laura:)

Gość wioooolciak
Milenka

Z tych, które podałaś to od biedy Laura Nadia, ale żadnego bym nie nadała mojemu dziecku. Mi się podobają tradycyjne imiona, ale de gustibus non est disputandum i uważam, że nie ma sensu pytać na forum, które imiona komu się bardziej podobają, bo każde imię znajdzie tyleż zwolenników, co przeciwników. Grunt, żeby wam się podobały i żebyście byli do nich przekonani. Zdarza się, że rodzice mówią na dziecko Niunia, albo Luluś, bo dali imię, które im nie przechodzi przez gardło. Tak że dobrze się samemu oswoić z mieniem, które chce się nadać dziecku. Pozdrawiam.

Gość tusia-88
Jakaś inna tusia-88 , mająca męża murzyna i specyficzne poczucie humoru się pode mnie tutaj podszywa :) Mojej córeczce nadałam imiona Olivia Wiktoria i uważam , że są jednak bardzo eleganckie i kobiece. Co do imion tradycyjnych i staropolskich to wogóle mi się nie podobają. Uważam, że tak nazywały się nawet nie nasze babcie, ale prababcie i nie wiem, czy gdybym miała lat 25 i była mega fajną laską, to chciałabym facetowi który mi się podoba przedstawić się jako Helena albo Zofia, czy już nie daj Boże Franciszka czy Bożena, Stefania albo jako facet - Jan, Stanisław, Zbigniew itp. :) Imię Olivia pasuje i do malutkiej dziewczynki i do dorosłej laski. Nie mieszkam za granicą, ale uważam że ładniej w pisowni wygląda pisane przez V. Mówimy na małą Olineczka i Olinka. I tak naprawdę mało co obchodzą mnie komentarze, że matkę tak dającą na imię Malej ktoś powiesiłby na gałęzi. Bo ją samą jej dziecko na gałęzi powiesi, za mega wieśniackie imię i jak dla starej babci :)))

Gość tusia-88
Aha, a Olivek pisanych przez V było we Wrocławiu w zeszłym roku zaledwie 40. Takze wcale nie tak dużo, Ja osobiście znam jedną tylko. Za to sporo było Julii, Mai i Lenek.

Gość tusia-88
A tak na marginesie - jak wejdziecie sobie na listę dzieci przyjętych do przedszkola w 2010r. to nie sposób oprzeć się wrażeniu, że są na niej wymienione Panie przedszkolanki, a nie dzieci : Zofie, Barbary, Grażyny i tym podobne :)) Natomiast Olivii wcale nie ma aż tak dużo, jak się powszechnie uważa i powtarza :)

mój mąż by skakał z radości gdybym zgodziła się na Laurę na pierwsze imie - ale się nie zgadzam :P moja córcia jest Natalia Laura, a druga będzie Magdalena Matylda a z Twoich propozycji wybrałabym Oliwia Wiktoria

Gość a dla mnie
Olivia pisana przez v jest bardzo pretensjonalna. Rozbawiłaś mnie natomiast stwierdzeniem, ze proponowane imiona są starodawne. A Wiktoria to takie nowoczesne imię? :D A swoją drogą to mogłabyś dać Victoria. Byłoby jeszcze bardziej "eligancko"

Gość tusia-88
Skoro to cię " rozbawia" to się śmiej na zdrowie :)) Niektórzy mają jednak bardzo specyficzne poczucie humoru...no cóż.Jak to mówią, lepiej sprawiać wrażenie głupiego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości :)) Ja akurat jestem bardzo pewna swego wyboru i zawsze będę uważała Olivię za przepiękne imię zarówno dla dziewczynki, jak i dla dorosłej kobiety. A pisownia przez V wygląda ładniej i bardziej elegancko. Drugiej córce dam na imię Laura. A za staromodne uważam imiona typu Helena, Maria, Jan, Stanisław i nie ma w tym nic obraźliwego, bo po prostu były one nadawane kobietom przed wojną :) I teraz. Wiktoria natomiast musi być pisana przez W, bo gdybym pisała przez V, to musiało by być też C - Victoria. Wszystkie Wiktorie to ładne i eleganckie laski :)

Gość tusia-88
P.S. Ciekawe jak ty masz na imię, skoro Olivia to dla ciebie pretensjonalne imię...? Barbara? Monika? Magda? hehe I jak byś się czuła gdyby podszedł do ciebie na dyskotece fajny koleś i przedstawił się jako Karol, Janek albo Stefan lub Antoś ? Albo na odwrót - gdybyś była facetem i laska by powiedziała, że ma na imię Marysia albo Helena :) Wiktoria to ładne imię i uniwersalne, znane na całym świecie.

Gość atomaniaczka
Tusia - widać, że masz mało lat że pół życia spędziłaś w dyskotekach, może i tam poczełaś dziecko ? - o ciągle o tym pleciesz jak będzie się czuła córka za xxx lat na dyskotece jak podejdzie do niej super chłopak i że masz ogromnie ograniczone myślenie Udanego wieczora!

Gość straszna wpadka buhaha
No na pewno facet padnie ze śmiechu bo w dyskotece bawi się Marysia albo Zosia :D:D Myślisz ze dyskoteki to miejsca zarezerowane dla Nicoli, Olivii, Wictorii, Vaness, Kevinów i Olivierów? :D Ludzie z normlanymi imionami zawierającymi tylko litery polskiego alfabetu nie są wybitnie skrzywdzeni i nieszczęśliwi droga autorko.

Gość pamelala
ROMA

w zyciu bym nie dala corce na imie vanessa albo wiktoria masakra nadii jest tyle ze masakra moja corcia ma na imie Emilka :) ogolnie sprawdz sobie na stronie usc w twoim miescie jakie byly najczesciej nadawane imiona 2010 r i bedziesz wiedziec jakie dac byle nie bardzo popularne w moim miescie bylo nadanych imion emilka w 2009 r tylko kolo 30 :) wiec wiem ze napewno nie bedzie do przedszkola chodzila z samymi emilkami albo w piaskownicy siedziala z samymi emilkami . najwiecej teraz jest julek zuziek nadii nicoli masakra:/