Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusia-88

IMIONA DLA CÓRECZEK

Polecane posty

autorko masz prawo do imienia jakie ci sie podoba, to od dziecka i osobowosci zalezy jaka bedzie maialo przyszlosc a nie od imienia, imie to tyko nazwa nic pozatym nasza corka ma imie Amelia i bardzo mi sie podoba, jesli edziemy miec syna bedzie mial na imie Odin lub Bullweu tu gdzie mieszkamy sa to imiona jak najbardziej normalne i powszechnie znane, nie mam zamiaru wracac do polski wiec nie bedzie problemu z wytykaniem jak mozna tak dac na imie

Gość tusia-88
KolinaKoina - nie znamy się i dla mnie jesteś tylko tymi kilkoma pustymi zdaniami, które z siebie przed momentem wylałaś w internecie, jesteś mi absolutnie obojętna i nie wzbudzasz we mnie żadnych emocji, myślę więc że ty też niepotrzebnie się gorączkujesz i zadajesz trud swojej głowie, siląc się tutaj na nieśmieszne żarty. Moja argumentacja jest po prostu dla ciebie zbyt skomplikowana i jej nieogarniasz swoim rozumem, ale nie chce mi się tobie osobno tłumaczyć, o co mi w niej chodzi. A już tym bardziej zapewniać cię,że nie mam 15 lat i że dyskoteki to nie diabeł wcielony i nie przedsionek piekła, a to że ktoś je lubi, to nie zboczenie :) bo i tak tego nie zrozumiesz. Nie trzeba być gówniarą, żeby spotykać się tam ze znajomymi, robi tak pół Europy. Bo w Polsce kobiety siedzą na chacie, oglądając tv, a szczytem rozrywki jest wypad do kina w sobotę. Także idź lepiej i zobacz, czy nie leci np. twoja ulubiona M jak Miłość, albo nie rozmiesza cię właśnie Szymon Majewski z ekranu, albo może dają jakiś nowy serial, z którego zaczerpniesz imię dla swojej córci....? A, sorki, zapomniałam - ty wolisz takie imona jak Franciszek i Franciszka, więc może lepiej poszperaj w literaturze pięknej, napewno coś ładnego tam znajdziesz. Albo w Żywotach Świętych hehe

tusia nie wrto sie obrazac kazdy ma swoj poglad prawda czasem niektorzy wyspowiadaja sie ostro,coz forum na takie cos pozwala co osoba inny poglad inne wizje co do imion wiec nie ma reguly

Gość tusia-88
Masz rację... dlatego właśnie napisałam, że lepiej już na moje pytanie, które z imion się wam podoba odpowiadać : to lub tamto, albo żadne, a nie komentować, bo do każdego imienia można się tak naprawdę dowalić jak się człowiek uprze. A ja się nie obrażam, tylko zastanawia mnie fakt, że niektóre osoby mogą być tak zjebane, że aby krytykować innych to zawsze mają czas i chęci, ale jak mają podać swoje propozycje imion, to wstydzą się napisać.

ja ci pisze corka ma na imie Amelia jak bedziemy miec chlopca to Odin albo Bullweu skandynawskie imiona , mieszkamy w NO

Gość tusia-88
Amelia mi się podoba, mojemu mężowi mniej. A jakie imiona są teraz modne w Norwegii?

Mathias Jonas Markus Alexander Lukas Kristian Magnus Elias Emil Henrik meskie imiona damskie Sara Thea Emma Julie Nora Ida Emilie Ingrid Anna Sofie

Gość tusia-88
Kristian ładnie, ale właśnie w takiej pisowni, a nie w polskiej, a z tych dla dziewczynek to Thea jest ładne

Gość EMMA I NORA-SUPER
szkoda , ze to 2 w Polsce kojarzyło by się tylko z norą jakiegoś zwierzaka;) tak samo podoba mi się imię Norma (prawdziwe imię MM :) ) ale w Polsce norma to np. ta moralna i takie imię byłoby pewnie odbierane jako dziwaczne:(

Gość tusia-88
Z wieloma imionami które za granicą brzmią ślicznie, w Polsce niestety byłby problem. Choćby właśnie Emma....Jak mówić zdrobniale ? Nie mówiąc już o włoskiej Simone, czy amerykańskiej Jessice ( trzeba by pisać później Jessica, z Jessicą, o Jessice...). Vanessa jest dla mnie bardzo ładnym imieniem, ale pieszczotliwie tylko Vaneska, bo Neska to już kawa, a Nessy to potwór z Lochness :) Mam koleżankę we Francji, która pisała mi modne imiona tamtejsze: Mia, Lea, Clara a dla chłopców Enzo, Hugo - wszystkie krótkie w pisowni. U nas Hugo to by się kojarzył z Kołłątajem. Ja miałam być Lindą :) ale Linda to Boguś :) Chociaż imię Linda to po brazylijsku Piękna :)

Gość tusia-88
A swoją drogą za najpiękniejsze dla dziewczynek uważam imiona rosyjskie i tylko to mnie pohamowało przed nadaniem tak córce na imię, że oboje z mężem jesteśmy bardzo jasnymi blondynami , w tym ja atrakcyjną myślę kobietą i za granicą często nas biorą za Rosjan, a jeszcze jakbyśmy tam wołali na dziecko Nadia, Lena, Anastazja to już że na BANK z Rosji :) Ale imiona są cudowne i najlepsze na świecie : Nadia, Lena, Natalia, Anastazja, Roksana, Tatiana, Natasza, Irina, Nastazja i wiele wiele innych.

c czlowiek to gust moja ma Amelia imie pochodzenia germanskiego podobaly mi sie jeszcze Ida, Marianee , Heike, Manuela jak bedzie chlopiec to mamy tylko 2 Odin i Bullweu i oboje z mezem mamy jednakowe gusta co do imion

Gość a do ALEKSANDRY
też coś macie? To dawać ,chętnie poczytam bo tak właśnie mam zamiar córkę nazwać:)

Gość dfghjkllkjhgcv
ola - łądne ostatnio też modne a w ogóle to trzeba być chorym nastawiając się na same pozytywne opinie czy superlatywy pisząc na forum, gdzie większość jest anonimowa mnie imiona podane przez autorkę nie podobają się może za wyjątkiem laury ale vanessy, olivie, wiktorie - gdzie rzucisz kamieniem - tam trafisz w jedna z nich co to za imię - vanessa?????

Z "Oliwiami" i "Wiktoriami" dałbym sobie spokój. Capi to komerchą na kilometr, a poza tym co piąte nowonarodzone dziecko płci żenśkiej otrzymuje takie imiona. Pozostałe opcje jak najbardziej coolio. Poza tym polecam klasyczne polskie stare imiona. Jak dla mnie są boskie...

Z "Oliwiami" i "Wiktoriami" dałbym sobie spokój. Capi to komerchą na kilometr, a poza tym co piąte nowonarodzone dziecko płci żenśkiej otrzymuje takie imiona. Pozostałe opcje jak najbardziej coolio. Poza tym polecam klasyczne polskie stare imiona. Jak dla mnie są boskie...

Gość LilkaRóż
O kuźwa dotrwałam do końca tego tematu i wnioskuję, że autorka to pusta nastolatka jak ktoś już tu wcześniej napisał, zaciążyła przypadkiem i teraz szuka wilkoświatowego imienia dla dziecka bo myśli, że jak nie da mu polskiego imienia to dziecko nie będzie marginesem społecznym i intelektualnym jak jego mamusia :-O

Gość tusia-88
Lilkaróż - fajnie, że wytrwałaś do końca tematu, chociaż pewnie sporo się musiałaś natrudzić, żeby aż tyle przeczytać :) Jakoś nie wiem czemu, ale też JUŻ CIĘ WIDZĘ - jak żyjesz, jak wyglądasz i jak wygląda twój mąż, a nawet kim jesteś z wykształcenia. Oprócz tego, że z charakteru nudną, banalną, stereotypowo myślącą, sztampową, starą i steraną życiem- na własne życzenie- betoniarą, w której szarym życiu nic ciekawego się nie dzieje od lat, a najlepszą przyjaciółkę ma jedną - swoją matkę. Jeśli twój lotny umysł nie pojął tego, lub może twoje bystra psycha nie przyjęła do wiadomości - moje dziecko ma podwójne obywatelstwo, stąd też imię raczej nie swojskie- polskie. Ale widać, czytałaś bardzo pobieżnie i tylko niektóre treści. Poza tym nie przypominam sobie, abyśmy były na TY

Gość LilkaRóż
No faktycznie, krów razem nie pasłyśmy :)

oj kobietki nie kluccie sie bo nie ma po co kazda ma wlasne zdanie co do imion co osoba to inny gust nudno by bylo jakby wszystkim podobaly sie te same imiona wtedy kazde dziecko mialoby tak samo na imie a tak jest zroznicowanie

Gość tusia-88
No tak , bo ja w tym czasie studiowałam :))) I wara ci od mojego dziecka i wal się na ryj z tym swoim marginesem społecznym, ty patologiczna wieśniaro, która pasa krowy, a jej korzenie śmierdzą gnojem!

Gość Mama Lidii
A ja nazwałam córcię Lidia. Moja Lidzia jest jedyną dziewczynką w swoim przedszkolu o tym imieniu, wszyscy wiedzą o kogo chodzi.

Gość tusia-88
Bardzo ładnie nazwałaś córeczkę. Moja Olivia nawet jakby była 115 Olivią w przedszkolu, to dla nas i tak jest jedyna w swoim rodzaju, najpiękniejsza i najmądrzejsza :) Jak zapewne każde dziecko dla swojej mamy

Moja córeczka będzie miała na imię Lenka. Wiem, że ich coraz więcej ale w moim otoczeniu będzie pierwsza :)

autorko ja na Twoim miejscu na pewno darowałabym sobie Wiktorię ,Vanessę i Nadię,zawołasz potem na placu zabaw i razem z twoją pociechą przybiegnie do Ciebie dziesięć obcych :) ja mam Ewcię,superlaskę,wszak to pierwsza kobitka na ziemi była:)

Gość tusia-88
Spoko, ja swoją córeczkę już nazwałam : Olivia Wiktoria, ma dwa imiona. Pytałam które Wam się bardziej podobają, bo tamte pozostałe rozważałam, ale jestem pewna swojego wyboru :) Nie lubię chyba tylko powtarzania cały czas jakiejś jednej opinii, gdzieś tam zasłyszanej i tak z ust do ust, że np. zawołasz na dziecko tak czy siak i już pół podwórka,przedszkola czy szkoły się zbiegnie :) Takie powtarzanie trąci tym, że osoba dana nie myśli samodzielnie tylko klepie, co wszyscy mówią. Przecież nawet nie jest to możliwe, żeby w jednym miejscu, np. na placu zabaw spotkało się 10 Nadii, Len czy Oliwii :) a więc po co tak gadać? Ja też mam bardzo popularne swojego czasu imię i w klasie byłam w podstawówce tylko ja, a w liceum dwie dziewczyny o tym imieniu. A druga koleżanka nazywała się Agnieszka i w klasie były tylko dwie Agnieszki. Pomyślcie więc same - to,czy dane imię jest popularne w obecnej dobie, to bardziej chodzi o statystyczne dane z USC, że np. w roku 2010 było 70 Oliwii....ale na 9 tyś. urodzeń :) A nie, że Oliwia to teraz co druga dziewczynka i że na bank jedna to mieszka nawet u mnie za ścianą :) Zresztą nie ma nic złego w popularnych imionach, po prostu są może bardziej uniwersalne od tych wymyślnych.

Gość gość
A co powiesz na imię Patologia? Ma fajne skróty - Patola, Pati... Powinno ci się spodobać! :D

Gość gość
Po prau latach okazalo sie jednak, ze 10 Olivi odwraca sie na placu zabaw haha. Jagna, Kalina, Dobrochna, Tomiła, Lejla (Lilisława) to sa super imiona dla dziewczynek tradycyjnych polskich rodzicow

Gość gość
Kalmira- super imie takie ponmmiedzy Kalina, a Kazimiera Kalmira, Kali, Kalisia, Kamisia, Mira.