Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 13-latki

problem z 13-latką

Polecane posty

marietta//gdy sie z tematem okresu i sexu zyje normalnie,nie robi z tego tabu,nie zakrywa dzieciom oczu jak w tv cos podpatrzą a tłumaczy jak pytaja to nie jest to temat wstydliwy.Od malego trzeba dzieci z tymi i innymi tematami oswajac.Teraz jak jest juz duzą dziewczyna,niemalze kobietą mowienie jej o okresie jest zbedne.Jak pisałam daj jej kase niech sama co potrzebuje sobie kupi.O sexie mozna porozmawiac czemu nie.Ale nie ze "uwazaj bo zajdziesz w ciaze,zmarnujesz zycie itd" mozna mowic o tym ciekawiej,z szacunkiem do córki i całego sexu.Mozna jej oczywiscie cos do czytania nt podrzucic jesli oczywiscie zechce poczytac.Ona juz tam swoje wie i pewno mogłaby matke podszkolic hihi Ludzie !!!!! bardziej na ludzie do takich tematow podchodzcie.To sa nasze normalne zwery zycia,nie mozna robic z nich tematow zakazanych jak kiedys. Na prawde wydaje mi sie ze wiecej luzu autorko w podejsciu do córki. To zapewne fajna i madra laska tylko ty za duzo wymagasz.Chcesz byc jej przyjaciółką to zniz sie na jej poziom.Tak do niej trafisz

Gość jak se wychowaliscie tak
teraz macie. widac nie nadajecie sie na rodzicow. moge sie zalozyc ze byla tu stosowana metoda 'bezstresowego wychowania'... to gowno a nie metoda, gowniarzy nalezy lac pasem a nie glaskac po glowce jak cos zle zrobia

kurcze zagadałam sie tu z wami a po dziecko isc musze do szkoły. Powodzenia autorko.Zobaczysz ze to minie.

Gość mama 13-latki
Chyba nie jestem taką złą mamą bo patrycja zawsze chce żebym to ja jeździła na wycieczki szkolne jako opiekun, zaprasza mnie na szkolne dyskoteki - na te dyskoteki przychodzi po moje ciuchy, zakłada moją biżuterię, ja ją maluje(delikatnie o co zawsze najpierw jest spięcie)ja czeszę przyprowadza koleżanki z klasy abym z nimi "coś" zrobiła W zeszłym roku miała bal na zakończenie podstawówki mimo, że świadectwo było jakie pisałam, ale za namową Pani psycholog dalismy jej kredyt zaufania.Chciała się ubrać sama ale potem zgodziła się na moją sukienkę, buty poszła sobie kupić z koleżanką o makijaż i fryzurę było spięcie a potem mi dziękowała!!!Mamo one wyglądały jak małe dziwki a ja podobałam się wszystkim chłopakom nawet nauczycielką!!! a wyglądała naprawdę super!

Gość mama 13-latki
Dlatego nie rozumiem jej kłamstw i nie zrozumiem chyba

Przeczytałam Wasze problemy i muszę przyznać, ze bycie mamą 13-nastolatki jest straszne. Ja również mam nie lada kłopoty z moją córką i wierzcie mi, że nie mam pojęcia jak postępować. Do niedawna była bardzo miłym dzieckiem ale teraz jej zachowanie przechodzi wszelkie pojęcie. Jaki popełniłam bład, że moje własne dziecko nazywa mnie starą krową i idiotką, trzaska drzwiami, przewraca krzesła. Za chwilę przeprasza, płacze. Generalnie nie ma żadnych zainteresowań. Czas wolny spędza na oglądaniu głupawego Disney chanel lub w komputerze. Jakiekolwiek próby wyegzekwowania od niej pójścia do sklepu czy sprzątnięcia pokoju kończą się awanturą. A do tego wszystkiego w szkole potrafi być wzorowa i bardzo grzeczna. Nauczyciele nie potrafią się jej nachwalić. Nikt nie uwierzyłby w to co ja mam z nią w domu.... Powiedzcie dlaczego nagle jestem dla niej beznadziejną starą kobietą która jest zacofana i na niczym się nie zna? Jak mam z nią postępować? Chwilami nie daję już rady.