Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoś się orientuje???

Córka stanęła na wadze.

Polecane posty

Gość ktoś się orientuje???

Córka ma 13 i pół miesiąca.Kończąc 10 miesięcy ważyła 10 kilo i tak jest do tej pory.Newiem,czy powinno mnie to niepokoić? Fakt,że jest w ciągłym ruchu,dużo chodzi,tańczy po swojemu,ale też sporo je.Czy wasze dzieci też miały taki okres w tym wieku,że nie przybierały na wadze?

moja 13 miesięczna siostrzenica 13,5 kg, w ciągu dwóch ostatnich miesięcy niewiele jej przybyło, może z 1 kg. I teraz już tak raczej będzie - dzieci więcej się ruszają i pomimo, że więcej jedzą to nie będą tak szybko przybierać :)

no co ty .w tym wieku 1 kg na dwa miesiące to przecież dużo. norma to 100-400 g na miesiąc

Nie martw się. Mój synek mając roczek ważył 11 kg, teraz ma 2,5 roku i waży 11,900. Jest chudy, wysoki, ale rozwija się świetnie więc lekarka nie widzi powodów do niepokoju. Beęzie szczupły jak jego tatuś. Jeśli córeczka rozwija się prawidłowo i w siatkach centylowych się mieści to wszystko jest ok.

Twoja córka teraz będzie przybierać wolniej niż w pierwszym roku i to, że waga stoi w miejscu nie musi oznaczać nic złego, ale... Moja córa jak miała 16 miesięcy też przestała przybierać na wadze. Zrobiliśmy podstawowe badania i okazało się, że ma ukrytą infekcję dróg moczowych. Mała czuła się dobrze, nie miała żadnych objawów, miała apetyt, tylko nie przybierała na wadze. Organizm przestał się rozwijać, bo tracił energię na walkę z infekcją. Przebadanie twojej córeczki nie zaszkodzi, a czasem może zapobiec większym kłopotom. Pozdrawiam i życzę zdrowia.

Gość ja cie pupcee
znów mama ty terraz w 4 ciązy jestes?

Gość na to wychodzi z jej stopki
ile masz lat Znów_mama?

Gość toż to rozpłodówka jakas
33 lata i 4 ciąża a każde dziecko z innym czy chociaż z tym samym> mąż to czy konkubent raczej?

Gość do tej wyżej
a ciebie co to obchodzi??!!Dziewczyna będzie miała tyle dzieci ile jej siępodoba tobie nic do tego.Zajmij się swoim życiem głupia krowo!!

Ech, wiedziałam, że tak będzie i miałam nie odpisywać, ale co mi tam. Niech sobie dziewczyna ulży :-P

Gość rozpłodówka dobrze to zna
no wiedziałaś bo jak się robi druzynę piłkarską to wiadomo że tak to będzie wyglądało:) krowa się mniej razy w życiu cieli niż ty rodzisz :P sorry ale pewnie nawet męża nie masz nie ? szkoły, pracy też nie bogaty gach sie trafił i tak mu dajemy i dajemy zeby nas dalej utrzymywał bo nowe bobo się pojawia co ? ehhh polskie rozpłodówki ?? P.S. mieszkasz na wsi ??

Tak, tak kochana. Mieszkam na wsi i ino dzieci rodzę. Tera se trochę w domu kultury do tego inetneta przysiadłam, bo u nas to ni mo. Telewizję ino mam, taką satelitę, jak to mówią. Męża tyż ni mam, ale siedzę z tym tam Władkiem, łun ma hektary i kombajn, to mi z nim dobrze. Czasem przywali, ale ogólnie dobry chłop z niego. Pije ino przy sobocie, albo jak jakieś imieniny, czy cóś. Ale dobry chłop, bo mnie przygarnął z dzieciarnią, bo tamten Zenon, co to mój najstarszy jego jest, to tłukł mnie niemiłosiernie, cztery zęby przez niego straciłam i tera kuleje na lewe nogie. A ten Heniek, co z nim mam tego młodszego, to pił jak smok, nigdy go trzeźwego nie widziałam. Nawet nie zauważył jak się puściłam ze Zdziśkiem, jego bratem i urodziłam córkę. A Władek dobry chłop, zabrał nas wszystkich do siebie i tak se żyjemy na kupie. :-D

Gość pearline
dobre :) fajne masz poczucie humoru mamo ;) tak trzymać :)

Gość czyli mialo cie pół wsi
je.bał cie pies je.bała cała wieś :D:D:D:D żenada po prostu z ciebie jak mozna być taką dajką??

Gość znów mamo pozdro dla
Władka! Widać ze z niego morowe chłopisko. Leć mu piwo przynieś jak po robocie wróci :P

moja niunia majac roczek wazyla 11 kg a majac 2 latka 9,800 miala badania porobione i wszystko ok

znów_mama :D:D:D:D buahahahahahaha aż się prawie poryczałam ze śmiechu :D Dziękuję, że w chorobie ( gorączka i się źle czuję) sprawiłaś, że ma twarz wreszcie przybrała grymas zadowolenia :D Gratuluję poczucia humoru ;) I cudownej gromadki :):):):):):) Buziaki dla maluchów :* i szybkiego porodu życzę ;)