Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julien797654

chłopak oznajmił mi że chce zostać świadkiem jehowy

Polecane posty

Gość Marzena999888
evelinka;] - werset, który zacytowałaś, to wg Nowego Testamentu słowa CHRYSTUSA DO APOSTOŁÓW. Nic nie ma w Biblii o tym, że ŚWIADKOWIE JEHOWY będą nienawiści wszystkich narodów. Więc nie przekręcaj.

usunieto przykazanie 3. ktore mowilo zeby niemodlic sie do obrazkow i krzyzykow.

Gość pozdro6OO
evelinka włąsnie poco piszesz, przeczytałas tylko jeden post i abierasz kurwa zdanie, nie piszemy jacy jachowi sa chujowi tylko o konflikcie jaki sie rodzi po slubie dwuch wyznan. kolezanka Marzena999888 była swiadkiem jachowym, jej rodzicer sa nadal ona wystapiła i własnie ona przybliza nam wiedz o ich wierze nie plujac jadem tak jak ty.

Gość evelinka;]
Oj . a co z głoszeniem od drzwi do drzwi? co będzie sie działo w dniach konca? to też bujda ? . macie racje . idzcie lepiej wyspowiadac sie w Kosciele - tam na pewno KSIADZ WAM ODPUSCI WASZE GRZECHY .

Gość evelinka;]
po prostu . nie moge zrozumiec dlaczego ludzie tak nienawidzą świadków jehowy . i dlatego sie bulwersuje bo to sa najprawdziwsi ludzie na świecie . ;/

Gość pozdro6OO
ale ty evelinka namolna, nie kumasz ze nie rozstrzygamy ktora wiara jest prawdziwa tylko gadamy o konflikcie ... kurwa przeczytałas tytuł postu i piszesz pierdoly nie czytajac innych wypowiedzi ?

gdybym powiedziła o tym matce to z pewnością miałaby załamanie nerwowe:( ona i tak dopytuje się czy aby na pewno sie modle i chodze do kościoła:/

Gość evelinka;]
to ty chyba nie czytasz moich wypowiedzi pozdro bo tak sie sklada ze wiem wiecej na ten temat niz ci sie wydaje bo sama jestem w takiej (odwrotnej) sytuacji ! . a zreszta . robta co chceta . spadam stad niedowiarki :D ps - WSZYSCY w koncu sie przekonają, która religia jest prawdziwa . i bedzie takie zgrzytanie zebow ze hoho . wspomnicie moje slowa :D spadam stad ! pa ! :DDDDDDDDDDDDD

Gość pozdro6OO
ale zaden z nas ty nie pisze ze ich nie nawidzi. poprostu zderzenie dwuch swiatow. dlamnie dla ojca ktory kocha swoje dziecko nie dopomyslenia jest zeby nie ratowac mu zycia transfuzja krwi bo tego zabrania wiara. dla ciebie nie pojetne jest ze inny człowiek ... ksiadz ... odpuszczał winy innemu człowiekowi . i ok .

Gość pozdro6OO
ja na temat twego wyznania nie bede wyskutowal bo nie jestem jachowy i nie mam o tym pojecia, naszym expertem w tej materi jest Marzena999888 i to do niej kierujemy nasze pytania na ktore ona grzecznie kulturalnie i profesjonalnie odpowiada i tyle. nie mamy na celu nikogo obrazac.

Gość pozdro6OO
szkoda ze uciekls bo chetnie bysmy i z toba pogadalai bez klutni.

Gość Marzena999888
Evelinka - po pierwsze, ja nie nienawidzę ŚJ - jak już pisałam, moi rodzice są ŚJ, znałam sporo naprawdę w porządku ludzi będących ŚJ, naprawdę daleka jestem od nienawiści do nich. Po prostu uważam, że są oni zmanipulowani przez organizację do której należą, co i po Twoich postach widać. Po drugie, u księdza spowiadać się nie mam zamiaru, napisałam gdzieś, że jestem katoliczką?? Nie masz nic do powiedzenia poza sloganami, których Cię nauczono, a włączasz się w dyskusję i wszystkich wkoło atakujesz. Nie mówię, że nie możesz się włączać, bo forum jest publiczne, ale "najprawdziwsi ludzie na świecie", "chodzące anioły" to nie są żadne argumenty w dyskusji.

Gość pozdro6OO
jasne julien . wszedlem na ten temat bo chcialem zobaczyc w czym moze byc problem wiazac sie z osob jahowa, zdaje sie dwoje doroslych ludzi niech robia co chca, przeciez sa dorosli i sie dogadaja. ale okazuje sie ze presja ze strony rodziny jachowych jest tak duza ze moze to wplynac destrukcyjnie na malzenstwo co mnie zszokowalo bo sie tego nie spodziewalem. mam sasiada jachowego i naprawde zeby wszyscy byli takimi sasiadami zycie w bloku bylo by codowne. dlatego nie dowierzalem w to co gadali ludzie w tym topiku. poszperalem w necie i wpadlen ma stronke ktora tu wklejale i doznalem szoku czytajac co tam jest napisane. piasli to ludzie ktorzy odeszli od tej wiary. poprostu ciekawosc poznawania swiata i innych w tym wypadku religii.

Gość pozdro6OO
nie uwazasz ze temat jest ciekawy, i dowiedzielismy sie duzo ciekawych zeczy. do tego od osoby ktora ma o tym pojecie i nikogo do niczego nie manawia.

Gość pozdro6OO
marzena mozna wiedziec ile masz lat ? i nie wiem czy pytaie było, a moga pic alkohol? zimne piwko latem.

Aha....rozumiem:) cholera dlaczego to życie mnie tak zaskakuje:( nie tylko w tym przypadku....ale w życiu bym nie pomyślała że będe miała takie dylematy. co dziwne, on do tego podchodzi zupełnie spokojnie, uważa że wszytko będzie wspaniale, cudownie bedzie nam się żyło....ehhhh to życie

Gość Anty_jehowy
Kiedyś przyszli do mnie świadkowie tfu jehowy i zrobiłem z nich dobre żarty. Gdy otworzyłem drzwi krzyknąłem do swojego brata żeby przygotował siekierę i worek. hehe chwile coś pogadali że to jakieś nieporozumienie, ale i tak szybko się zwinęli i "niestety" już do mnie nie przyszli:-D

Gość Akwizytorzy kolportażu
Świadkowie jehowy działają na zasadach KOLPORTAŻU i jak dla mnie to sprawna maszynka do robienia forsy, wymyślona przez kilku sprytnych ludziach a cała reszta zapieprza jak bure osły. Nękają ludzi i makulature sprzedają- normalnie AKWIZYCJA!!!

Gość Marzena999888
Mam 23 lata. Piwo piją, wino i wódkę też. Mogą pić alkohol, ale nie wolno im się upijać.

Gość pozdro6OO
marzena moze wiesz co miala na mysli evelinka piszac "Oj . a co z głoszeniem od drzwi do drzwi? co będzie sie działo w dniach konca? to też bujda ?" pyta czy to tez bujda sa jakies dowody ŚJ w tej sprawie czy cos ?

Gość zupa z murzyna
Jak się upiją muszą złożyć ofiarę z cielca albo teściowej! :)

Gość pozdro6OO
mam w lodowce zimne millerki a niechce mi sie wstawac.

nie wiem czy to ma związek z ich wiarą ale ani mój ani jego brat nie mają i nie chcą mieć prawa jazdy.....marzenko czy to ma jakiś związek z tym????

Gość Marzena999888
Oj . a co z głoszeniem od drzwi do drzwi? co będzie sie działo w dniach konca? to też bujda ?" Chodzi jej o proroctwa z nowego testamentu : "Ta dobra nowina o królestwie będzie głoszona po całej zamieszkanej ziemi na świadectwo wszystkim narodom; a potem nadejdzie koniec"; „A to wiedz, iż w dniach ostatnich nastaną krytyczne czasy trudne do zniesienia. Albowiem ludzie będą rozmiłowani w samych sobie, rozmiłowani w pieniądzach, zarozumiali, wyniośli, bluźniercy, nieposłuszni rodzicom, niewdzięczni, nielojalni, wyzuci z naturalnego uczucia, nieskłonni do jakiejkolwiek ugody, oszczercy, nie panujący nad sobą, zajadli, nie miłujący dobroci, zdrajcy, nieprzejednani, nadęci pychą, miłujący bardziej rozkosze niż miłujący Boga, zachowujący formę zbożnego oddania, ale sprzeniewierzający się jego mocy; i od tych się odwróć Chodzi o to, że ŚJ wierzą, że teraz są te dni ostatnie, bo spełniają się te proroctwa o tym jacy będą ludzie w dniach ostatnich i że dobra nowina będzie głoszona (oni chodzą od drzwi do drzwi, więc spełniają to proroctwo). Czyli niedługo ma nadejść koniec. Wersety skopiowałam wg ich przekładu Biblii z ich strony http://www.watchtower.org/p/jt/article_04.htm bo tak mi google znalazł po treści, jak ktoś jest zainteresowany, to na tej stronie jest opisane jak wg nich dzisiaj spełniają się te proroctwa.

Gość Marzena999888
Prawo jazdy raczej nie ma nic wspólnego z religią, nie mają zakazu prowadzenia samochodów. Większość ŚJ jakich znałam miało prawo jazdy.

julien z tym prawkiem to napewno nie ma niz z ich wiara,bo znam jednego swiadka jechowy ktory jest kierowca autobusu;)

pozrdo nawet nie zdjaesz sobie sprawy ile takich kobiet jest w uk...tylko ze to nie polki tylko angielki. A wiekszosc z nich mysli ze ma kase to moze miec kazdego faceta i wlasnie takie jezdza po europie i kupuja chlopcow na numerek lub dwa. :) heh..