Gość haaa haaaa haa 102 Napisano Luty 16, 2011 a może lodówka na kłódkę? :D co do mieszkania z kochanką ojca - kobietki! a gdzie młodemu wyrostkowi będzie lepiej? gdzie będzie miał luzy? przecież nie u matki, która marudzi, sprawdza, wymaga? kochanka się nie czepia, udaje (a może nawet nie udaje) przyjaciółkę, zajmuje ojca uwagę i chłopak doskonale wiedział co robi! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość haaa haaaa haa 102 Napisano Luty 16, 2011 a na obiad mam dziś gulasz dla rodzinki, a dla siebie bigosik, bo uwielbiam kapustę w każdej postaci gotuję w sobotę od rana do południa, w tym czasie rodzinka sprząta dom, pakuję w pudełeczka, paczuszki i zamrażam, w tygodniu nie bawi mnie siedzenie w kuchni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 16, 2011 widzę, że trole nie śpią ;) poprawiacie mi humor, zwłaszcza tym, co chłopak musi :) musi to mieszkać z matką, bo taki jest wyrok sądu, znaczy musiał, jak był niepelnoletni tylko dlaczego pewnego pięknego dnia przyszedł do nas z płaczem, że juz nie może tam z nią wytrzymać i chce mieszkac z nami, chociażby w przedpokoju? ciekawe, prawda? pewnie mamusi arobiła obiad z 3 dań i codziennie inny deser i tak mu tam dobrze było, że aż nie wytrzymal z tej dobroci i to by było na tyle, moje trole, więcej do was nei gadam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justyna aa Napisano Luty 16, 2011 cześć Ewa ja to w ogóle się dziwie ,że Ty z tymi głupimi babami gadasz co to przez monitor widzą jak syn Twojego męża ma u Was w domu :O:D;) mnie się wydaje ,że to piszą porzucone żony co to chłopa od lat nie miały :D;) tak Ci tego zazdroszczą że po ekranie jad cieknie:D ale ja w innej sprawie chcę zakupić zioła świeże w doniczce i mam do Ciebie pytanie - czy należy je przesadzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewka tym głupim trolom Napisano Luty 16, 2011 nie odpisuj, ale z normalnymi pomaranczkami możesz przecież pisac:) Pozdrawiam Cie serdecznie i chciałam zapytac, czy jezeli młody pojawił sie któregos dnia u was, czy nie było Ci ciezko nagle zaakceptowac 3 osobe?Przeciez nie planowałas powiekszenia rodziny a tu nagle bummm! Przepraszam ze o to pytam, ale mam troszke podobna sytuacje a Twoje słowa fajnie sie czyta-sa takie optymistyczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 16, 2011 a propos ziółek - tak, koniecznie trzeba je przesadzić do większej doniczki, do normalnej ziemi, podlewać sporo, z odżywką, najlepiej typu biohumus (to nawóz naturalny), lubia mieć jasno i cieło (jak to u siebie mają :) ) a co do mlodego... cóż... wiążąc się z facetem z dziećmi miałam na uwadze to, ze te dzieci mogą zamieszkać z nami; w wielu przypadkach, chociażby jest wypadek samochodowy - matka umiera, dzieci ida do nas (a wypadki sie zdarzają codziennie) liczylam sie z tym, chociaż nie myślałam, że tak sie wydarzy na szczęście nie wydarzyl się żaden wypadek, ale i tak młody wylądował u nas trochę zmieniło to nasze życie, zaburzyło dotychczasowy porządek, ale w sumie nic strasznego się nie stało to nie jest małe dziecko, które trzeba przewijac albo wyprawiac do szkoły oczywiście sa inne tematy, jak to z nastolatkiem, ale ogólnie nie jest źle główny ciężar wychowania lezy na ojcu i matce, a nie na mnie poza tym, w wieku nastu lat to juz dziecko jest wychowane na tyle, na ile mialo być wychowane teraz to juz inne sprawy wchodzą w grę, a nie wychowywanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 16, 2011 pieniądze razcej nie, wiadomo, że trzeba go utrzymac i dac mu jakies kieszonkowe młody jest dobrze wychowany i nie stwarza jakiś problemów, no ale np. dorasta i ma ważniejsze sprawy niż nauka albo sprzatanie w pokoju ;) tudziez dylematy, co robić w życiu, 10 pomysłów na tydzień, może studia, a może już firma a może wyjazd itd., jak to młody ja w wieku 19 lat też nie wiedziałam, co w życi robić i to mnie wcale nie dziwi, chociaż przyprawia o palpitacje serca swojego ojca, a mojego M. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 16, 2011 :) M. jeszcze ma rok do matury, jest w technikum nie wiem, co to będzie za rok o tej porze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marllenka Napisano Luty 16, 2011 dlaczego nikt nic nie pisze? jest tam ktos? Ja dzis na obiad bigos(meczymy od pn) marzy mi sie zrobic jakies danie ze szpinakiem w roli głownej i mpoże jakims mieskiem, ale zawsze konczy sie na typowych polskich obiadach :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marllenka Napisano Luty 16, 2011 to moze masz cos ze szpinakiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mi mała 320 Napisano Luty 16, 2011 szpinaku nie cierpię:) ale mój luby przepada, i często robi go sobie z makaronem, czosnkiem, ziołami i serem feta albo jakimś dobrym żółtym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marllenka Napisano Luty 16, 2011 ok dziekuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 16, 2011 a ja nasmażyłam właśnie mielonych na pojutrze i nie wiem, czy dożyją, bo chłopaki wcinają prosto z patelni ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sexowna Dupcia 1 Napisano Luty 16, 2011 ewo, a jak młody ma dostęp do komputera, skoro prawie cały czas ty go zajmujesz? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mi mała 320 Napisano Luty 16, 2011 ja już się wyleczyłam ze smażenia mielonych czy schabowych - tłuste to i niezdrowe, zapychające a mało odzywcze. zamiast tego, jak mam apetyt na mielone mięso, wolę zrobić spaghetti z prawdziwych pomidorów (mięso ugotować - nie trzeba nawet smażyć), albo zapiekankę mięsno-warzywną czy faszerowane papryki. nic mi nie pryska, nie muszę stać godzinę przy patelni. ze schabu robię pieczone polędwiczki albo coś ala bitki wołowe, duszone w sosie cebulowo-ziołowym. niebo w gębie. jak mi się (albo raczej mężowi) cholernie marzy coś tłustego i ciężkiego (chociaż coraz rzadziej, bo on uprawia sporty i lubi lekko, zdrowo jeść), to once in blue moon piekę żeberka w miodzie i musztardzie. a nade wszystko kocham kuchnię śródziemnorską jednak. chętnym podam przepis na pyszną, a zdrową i szybko wykonalną kolację, którą ostatnio uraczyla mnie kuzynka (fanka Włoch i Hiszpanii). a danie na weekend - to ratatouille, tyle że lekko zmodyfikowane pod męża (z kawałkami duszonej wołowiny). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marllenka Napisano Luty 16, 2011 a nie wpadłes/as ze maja jeszcze jeden albo kazdy swoj?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marllenka Napisano Luty 16, 2011 mmmm mielone jeszcze cieplutkie pyszne, az mi slinka cieknie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marllenka Napisano Luty 16, 2011 mała mi może powklejasz troche swoich przepisów np. na ta ratatuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 16, 2011 stasiu, wyobraź sobie, że w domu jest więcej komputerów niż mieszkańców, wliczając w to koty więc nie martw się o dostęp młodego do komputera ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 16, 2011 a co do mielonych... to się robi expresowo a smaży z 3 minuty z każdej strony może ja nietypowe robię, ale są małe i okrągłe i płaskie, więc nie trzeba długo smazyć nic mi też z nich nie pryska, a tłuste? cóz... są tylko ze zmielonej łopatki plus to, co oleju wniknie z patelni, ale nie panieruję, więc nie za dużo wniknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mi mała 320 Napisano Luty 16, 2011 mój przepis na zmodyfikowana ratatuje:) (sprawdzony) - mięso wołowe gulaszowe (pieczeniowe) - oliwa -cebula czerwona -papryki 3-4 - dorodny bakłażan (ważne!) - 2-3 cukinie - kilka pomidorów -czosnek (sporo) przyprawy: sól, pieprz, tymianek - najlepiej świezy, rozmaryn, dla chetnych papryczka chili, ja daję też pieprz ziołowy, do posypania natka pietruszki, może być suszona. wszystko stopniowo dusić (najpierw przesmażyć mięso z cebulą i czosnkiem na oliwie, potem dodawać warzywa i niech sobie pyrka z godzinę pod przykryciem). można podawać z ryżem albo bagietką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mi mała 320 Napisano Luty 16, 2011 tylko że to się robi i potem dusi trochę, więc danie na weekend, gdy jest więcej wolnego czasu. po pracy w tygodniu to ja robię dania max 30-minutowe. Ewa, a probowałaś zrobic mielone z czymś w srodku? polecam z pieczarkami, natką pietruszki, marchewką, papryką itd, a zamiast cebuli dać pora. naprawdę smaczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 16, 2011 mielone z pieczarkami robiłam, ale te pieczarki puściły wodę podczas smażenia i kotlety mi sie rozleciały daję samą cebulę, jajko, bułkę tarta i przyprawy naprawdę robi się to migiem i smaży też pieczarki wolę na bułkach i ser na wierzch i do piekarnika na chwilkę (pieczarki wcześniej podsmażone) albo w zupie pieczarkowej albo sos albo wielka pieczara z oliwą i ziołami zapieczona w tosterze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mi mała 320 Napisano Luty 16, 2011 ja jak robiłam, to zamiast bułki tartej dawałam suchą normalną bułkę wymoczoną w mleku, odcisnieta a planuje też zrobic taki prawdziwy angielski stew, np z jagnięciną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 16, 2011 jakoś jagnięcina ani cielęcina mi nie wchodzi... takie sentymenty do małych zwierzątek wiem, że to infantylne, ale cielaczka ani małej owieczki nie przełknę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marllenka Napisano Luty 16, 2011 dzieki mała mi, możesz jeszcze jak bedziesz miala chwile czasu powklejac , chetnie skorzystam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mi mała 320 Napisano Luty 16, 2011 ee tam;) to jest wlasnie zdrowe, lekkie i nietłuste mięso, plus drób. starej krowy albo swiniaka ciezko mi przełknąć. nie jem wędlin do chleba, mięso do obiadu max 3 razy w tygodniu. generalnie za miesem nie przepadam, przez pewien okres w ogole nie jadałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konczita 0 Napisano Luty 16, 2011 sorki, ze sie wtrace, dziewczyny, ale skoro rozmawiacie o mielonych i zdrowszej ich produkcji, to ja podrzuce wam swoj pomysl - moze sie spodoba - zamiast bulki do srodka dawac otreby :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marllenka Napisano Luty 16, 2011 otreby? jeszcze nie próbowałam, ale konczito napewno wypróbuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i.goliasz 0 Napisano Luty 16, 2011 że , też się wtrące , :) KOnczita a mozna kupić mielone otręby? jesli tak to gdzie ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach