Ewa, 33 1 Napisano Listopad 11, 2012 kończy się gotować zupa dyniowa 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka................ Napisano Listopad 11, 2012 ide robic nalesniki, takiej mi ochoty narobiliscie, a najlepsze sa na drugi dzien, odsmazane na maselku z dzemem albo serem :D nie moge doczekac sie jutra :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krokiet z mięsem Napisano Listopad 12, 2012 i barszcz czerwony zupa z pulpecikami lub pasztecikami ser smażony, surówka makaron ryżowy z sosem sajgonki placek z gulaszem , leniwe z masłem zapiekanka z serem kurczak w sosie curry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezikmmalinowy 0 Napisano Listopad 12, 2012 krokiet z mięsem a jak robisz paszteciki ? prosze podaj mi przepis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 12, 2012 do zupy dyniowej dosmażyłam dziś placków ziemniaczanych myślałam, że wystarczy też na jutro, ale zostało ze 6 tylko :( 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Neeshka Napisano Listopad 13, 2012 Składniki (dla 1 osoby) wieprzowina PQS, 300 g gruboziarnista musztarda, 1 łyżka świeże listki mięty, 10 szt. sól i pieprz oliwa z oliwek masło, 1 łyżka groszek konserwowy, 1 puszka Wykonanie Wieprzowinę podzielić na mniejsze porcje i rozbić. Podsmażyć na patelni doprawiając uprzednio solą i pieprzem do smaku. W trakcie smażenia obrócić mięso delikatnie tylko raz, nie dopuszczając aby wyciekł z niego sok. W międzyczasie w lekko osolonej wodzie ugotować groszek. Następnie rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek na patelni, dodać groszek, posiekane listki mięty i łyżkę masła. Wszystko lekko rozgnieść, dodać sól i pieprz do smaku. Kiedy wieprzowina będzie już gotowa, górę usmażonych filetów posmarować gruboziarnistą musztardą. Układać na talerzu, w kolejności, kula z groszku, a na górze wieprzowina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość o kurde, naleśniki odgrzewane Napisano Listopad 13, 2012 placki ziemniaczane odgrzewane fuj!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 13, 2012 o kurde, fuj, poszły dziś na pniu :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Listopad 14, 2012 makaron w sosie łososiowo-śmietanowym wczoraj, a dzisiaj pulpety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 14, 2012 albo tylko smażone, albo też duszone plastry szynki będę miała zależy od warunków czasowych :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Listopad 14, 2012 Spaghetii z pomidorami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość paszteciki z mięsem Napisano Listopad 14, 2012 http://pysznapasja.wordpress.com/2012/03/26/paszteciki-z-miesem-mielonym/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 14, 2012 dziś ubite i smazone były, reszta dusi się na jutro 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Listopad 15, 2012 Krupnik i gołąbki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Listopad 15, 2012 zapiekanka brokułowo-ziemniaczana z bekonem w sosie śmietanowo-serowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 16, 2012 bigos z zamrożonych zapasów 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dfghjk Napisano Listopad 16, 2012 dobre:D a nie bigos z zamrozonych odpadow? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 16, 2012 a ty dziecko pierwszy raz słyszysz, że przemrożony bigos jest lepszy od świeżego? zapytaj pani wychowawczyni na najbliższej lekcji wychowawczej :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 16, 2012 co ty bredzisz, dziecko? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
allium 5 Napisano Listopad 16, 2012 ewa - ta zupa dyniowa to skomplikowana jakaś ? bo mam dynię tak ok 2 kg i nie bardzo wiem co z nią zrobić :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 16, 2012 nie, prościutko się robi wywar jak do każdej, warzywno-mięsny potem wyciągam wszystko, wrzucam pokrojoną w kostkę dynię i gotuję jakieś 20 minut do miękkości potem miksuję trochę warzyw i całą dynię i przyprawiam dyniowa swoj smak ma ... taki sobie, więc czosnek i cebula, najlepiej przysmażone - dają jej dopiero jakiś aromat i smak podaję z makaronem i posypane zieleniną 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 16, 2012 ja robiłam z róznych i mieszałam i oddzielnie dobrze, jak jest taka pomarańczowa, albo chociaż troche pomarańczowej dodane, to ladny kolor wychodzi ale i z makaronowej bladej smak ten sam, czyli czosnkowy :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
allium 5 Napisano Listopad 16, 2012 dzięki - zrobię z twojego przepisu , co będzie to będzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Listopad 16, 2012 Pomidorowa, ryż z kurczakiem, pieczarkami, papryką czerwoną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewka 33* Napisano Listopad 16, 2012 Ewa najlepszy bigos mrożony tak co najmniej 6m-cy ,ale heh? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 16, 2012 mi dyniowa smakuje średnio, bo lubię smaki zdecydowane, ale chłopakom - owszem :) ostatnio doprawiłam "bardziej" i sama też zjadłam :) życzę powodzenia i smacznego :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mrmojorider Napisano Listopad 16, 2012 swinina i swinina i swinina,ile tych swini mozna w siebie wepchnac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 16, 2012 gdzie ty tą świnię widzisz? w zupie dyniowej czy w bigosie? a tak na marginesie, wolę 100 razy zjeść świnię niż raz robaki z wody :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co jutro robicie na obiad Napisano Listopad 16, 2012 komu przekażecie fartuch Gessler ugotuj bez kudłów! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mrmojorider Napisano Listopad 17, 2012 no ale swinie wlasnie maja "robaki" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach