axxk 0 Napisano Listopad 17, 2012 witam, widze ze tutaj jak zawsze miło, docinki itp.. czyli wszystko po staremu Ewa moze masz jakies iekawe pomysly na cielecine?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gooooooooooooosc Napisano Listopad 17, 2012 gdzie ty tą świnię widzisz? w zupie dyniowej czy w bigosie? ggggg wywar do zupy robilas na dziczyznie a bigos byl z samej kapusty :D ty z ta cielecina zglos sie do kacci ona nawet swoje koty przeabia na cielecine :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewka i cielęcina?hahahahhah Napisano Listopad 17, 2012 ta tylko przeceniona karkówkę na dwa sposoby umie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Styczniowy przyjaciel 0 Napisano Listopad 17, 2012 Mam suszone grzybki i zakwas w butelce co mogę z tego zrobić?? Może zalewajka?? Chyba, że ktoś mi doradzi coś innego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Styczniowy przyjaciel 0 Napisano Listopad 17, 2012 Mam suszone grzybki i zakwas w butelce co mogę z tego zrobić?? Może zalewajka?? Chyba, że ktoś mi doradzi coś innego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Listopad 17, 2012 Zapiekanka z serem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przyjacielu Napisano Listopad 17, 2012 http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-3560DAEF-AC2C6E83/lidl_pl/hs.xsl/28288.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Styczniowy przyjaciel 0 Napisano Listopad 18, 2012 Dzięki właśnie zrobiliśmy zalewajkę. Powiem, że pierwszy raz mi smakowała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przyjacielu cieszę się Napisano Listopad 18, 2012 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 18, 2012 gulasz z szynki na dziś i jutro z papryką 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Listopad 18, 2012 bigos wczoraj, a dzisiaj ryż z sosem mięsno-warzywnym i murzynek rumowy z suszonymi śliwkami i kremem maślano-budyniowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kloklo Napisano Listopad 19, 2012 moze ciebie nie obchodzi kto ile świń zje ale mnie tak ! jestem ciekawa ile ? więc nie wypowiadaj się frustracie za ogól Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no, nie przesadzajcie Napisano Listopad 19, 2012 bo Ewa i tak się poprawiła. Na początku tematu była prawie codziennie karkówka, teraz trochę rozszerzyła asortyment. Jej rodzina to przykład na to, ze jak człowiek głodny, to zje wszystko. Bo jak dziś nie zjedzą placków z wczoraj, to zostaną na następny dzień. I żadnego światełka w tunelu, że będzie coś lepszego. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KAMAON Napisano Listopad 19, 2012 Po co zadajecie jej wogóle pytanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Listopad 19, 2012 Rosół , ziemniaki z sosem chrzanowym i kotlety mielone z kaszą gryczaną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ganges roses Napisano Listopad 19, 2012 Dzisiaj była smażona rybka w papryce, pieprzu cytrynowym i soli morskiej z kus kusem z curry i surówką porową. Jutro piersi z kurczaka - chyba zrobię w nich kieszonki i upchnę w nie mozzarellę, suszone pomidory i tymianek, a podam to z miksem sałat z jakimś najprostszym winegretem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ktosssssssssssssssssssssssssss Napisano Listopad 19, 2012 maggie podaj przepis na murzynka az mi sie jesc zachcialo;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sajgonki, jak je robi się Napisano Listopad 19, 2012 kto wie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gryzelinka 0 Napisano Listopad 20, 2012 pierś kaczki najpierw chwilę smażona, potem pieczona (różowa w środku), gnocci z pesto w srodku, polane masłem z przesmażonymi świeżymi liśćmi szałwii, brukselka na parze. Na deser malutkie racuszki drożdżowe z cukrem pudrem i świeżymi malinami + lody zabajone. Jutro robię świeży szpinak z czosnkiem i śmietaną oraz sałatke z pekińskiej, kukurydzy, piersi kurczaka i majonezu- i może pure ziemniaczano-paprykowe do tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Listopad 20, 2012 tutaj masz: http://homesweethome.blox.pl/2012/06/Male-murzynki.html tylko proporcje dostosuj do placka - tak jak w opisie przełożyłam placek kremem zwykłym maślano-budyniowym, do którego dodałam też wcześniej namoczone śliwki suszone. poza tym nasączyłam placek rumem wymieszanym z wodą z tychże śliwek. tak dla urozmaicenia, żeby klasycznemu murzynkowi trochę pazura dodać ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 20, 2012 a dziś nie wiem, co mam w słoiku z wyjazdu został, jakiś sos teryaki, może jakieś mięso dokupie i z ryżem będzie albo coś z mrożonych warzyw - na patelnię albo upiekę nie wiem, nie mam weny, krzywo spałam i szyja mnie boli... 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość heikiki Napisano Listopad 20, 2012 ewa nie wstyd ci ze tu dziewczyny takie pysznosci gotuja a ty zawsze albo nie wiesz,albo nie masz czasu,albo krzywo spalas albo nalesniki przedwczorajsze albo pierogi z garmazerki...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewa się nie przemęcza, Napisano Listopad 20, 2012 zaprzyjaźniła się z mrożonkami, gotowcami i wekami :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zależy jakie kto ma Napisano Listopad 20, 2012 priorytety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Listopad 20, 2012 Grzybowa, naleśniki ze szpinakiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Styczniowy przyjaciel 0 Napisano Listopad 20, 2012 Ewa 33 gotuje to co lubi. To jej sprawa co je i jakie produkty kupuje. W porównaniu do innych ma dobre serce dla zwierząt. Jeśli komuś to przeszkadza to ma widocznie sam z sobą problemy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 20, 2012 sos ze słoika był obrzydliwy, nie zjadłam nazywał się teryaki, w razie, jakby ktoś się nad nim zastanawiał nie polecam 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewka oj ewka Napisano Listopad 20, 2012 styczniowy a co adwokatem ewki jestes????????????? tu sie stwierdza fakty ze ewka to kiepska kuchara codziennie albo gotowce albo nalesniki tygodniowe fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 20, 2012 tu to się pierdoły opowiada, a nie stwierdza fakty, siroto 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej ty tam u gory! Napisano Listopad 20, 2012 .... nie masz zajecia, tylko te pierdoly czytasz, podniecajasz sie nimi (bo w przeciwnym razie nie ubolewalabys tak nad kuchnia ewki), piszesz co o tym myslisz, i tylko czekasz, jak bohaterka tematu cokolwiek napisze, no cokolwiek, zeby tylko to skomentowac, a wtedy az sikasz po nogach z poczucia spelnienia (bo w przeciwnym razie zajelabys sie swoim obiadem, a nie nalesnikami kogos innego). co do tych nalesnikow, to nie rozumiem oburzenia, ze sa kilkudniowe. w sklepach sprzedaja kilkudniowe nalesniki na porzadku dziennym (poniewaz sa takie same, tylko nie cieple), nikt sie temu nie sprzeciwia, a tutaj taka wielka ekscytacja :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach