Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość wstyd sie zalogowac

Ewa 33 co masz dzis na obiad??????

Polecane posty

Gość gość
zupa pomidorowa , ziemniaki karczek z grilla i marchewka zasmażana ,. a na weekend zurek , ziemnikai i łódeczki z mięsa mielonego faszerowane jakaś sałatka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
grochówka kluski śląskie z mięsem jutro rosół z makaronem warzywa z ryżem po brazylijsku i sałata z oliwą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jakies takie pospolite te wasze obiady,nic ciekawego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rosoł z makaronem,sos chrzanowy,mięsko gotowane i ziemniaki...kompot

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ewa, daj przepis na dynię, proszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a dynie robi się tak: :) mała/średnią dynię należy przekroić na pół, wydrążyć nasiona (można wysuszyć i zjeść potem), powstałe łódeczki napełnić farszem i wszystko do piekarnika na 160-180 st. na jakieś 30-40 minut a farsz robi sie wg uznania, u nas był b.prosty - mięso, cebula, przyprawy (można dać same warzywa, albo mięso i paprykę, mięso z ryżem - to już wg uznania) pod koniec pieczenia trzeba dynię posypać żółtym serem i jeszcze zapiec przez chwilkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a cukinia czy kabaczki? moja siostra robiła żeberka w coca- coli:) jutro zupa fasolowa , mielone klopsy pieczone i w sosie pomidorowym znacie inne włoskie potrawy oprócz makaronu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cukinię i kabaczka jak najbardziej można faszerować. I patisona też. Śmiało z przepisu Ewy, tylko nie jeść nasion. I oprócz patisona to krócej zapiekać, ale to zawsze trzeba zaglądać, czy już doszło. Przekroić wzdłóż. Ewa, ale, że dynię można to bym nie wpadła. Człowiek całe życie się uczy, a nie tylko zupa i zupa z dyni :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
też w sumie zależy jaka dynia, bo makaronowa, o której ewa pisała jest specyficzna, podobnie hokkaido, ale te duże twarde, to by się może inaczej zachowywały w piekarniku :) zresztą nie wiem .... pozdr. k

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wiem, jak z dużymi dyniami by było, może trzebaby dłużej w piekarniku trzymać, albo najpierw podpiec, a potem faszerować i z powrotem do piekarnika? akurat mnie problem nie dotyczy, ponieważ hoduję sobie takie dynie średnie i małe - do jedzenia, nie do patrzenia cukinie robiłam latem tak samo, z tym, że dynia sobie lezy do tej pory i ma sie dobrze, cukinia juz by dawno zgniła w styczniu :) makaronowa to była dyńka ostatnia, zostały mi takie okrągłe, mocno pomarańczowe w środku i na zewnątrz, będą następne do zjedzenia, to napiszę, jak z nimi poszło (sa twardsze od makaronowej) a dzis na obiad pomidorówka, bo nie wyjęłam wczoraj nic z zamrażalnika, więc będzie zupka, którą sobie się "na poczekaniu" :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzięki :) rozumiem, że dyni nie obieramy? mam taką średnią w domu, a przepis prosty, więc zrobię i mam nadzieję, że będzie smacznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie, nie była obierana, ale potem trzeba sie trochę pobawić na talerzu, bo jest niezjadliwa i trzeba ją sobie odkroić ale to nic trudnego, a obieranie surowej dyni jest koszmarne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomidorowa z ryżem kurczak pieczony , surówka, sos pieczeniowy tiramisu mam ochotę rissoto lub spaghetii zielone z grzankami nie jadłam jeszcze boczniaków, cykorii, zapiekanego kopru czy gulaszu cebulowego czytam książkę kulinarną o fajnych przepisach na prosty obiad :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale ewke wczoraj zrypali na dyskusji że stara i ma faceta z odzysku a wtrynia się w nie swoje sprawy i doradza od lat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zjeść :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie mam pojęcia jakoś nie moge się przełamać do tych serów spleśniałych.... ja bym pewnie komus oddała :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam zamiar podrzucić jakieś 0.5kg ojcu, który go ubóstwia ;) Ja też lubię, ale kompletnie nie wiem co mogę z tego zrobić poza sosami do mięcha. Zaraz przeszperam internet, coś czuję, że stanę się dziś specjalistką od pleśniaków :D Tymczasem dzisiaj cukinia z mięsem mielonym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ewa 33 Czytałaś topik Maćka B ? Co powiesz na temat tego indywiduum ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zupa jarzynowa z kaszą pęczak , ziemniaki , filet z kurczaka w sosie cebulowym i buraczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zupa ryżowa wątróbka z jabłkami cebulowa z grzankami i serem makaron z serem mozzarelą i pomidorami brokuły z bułką i masłem pularda kotlety z indyka zupa koperkowa z kluskami fasola z kukurydzą i placek taco frytki z sosem czosnkowym kiełbasa, gołąbki, pierogi kaczka z pomrańczami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rosół, dwa dni temu miałam spagheti z czosnkiem, pomidorami, oliwą, wino białe, ale paliło mnie! papryka chili! jutro makaron po chińsku z warzywami, sałatka z rukoli, szynką suszoną, pomidorami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
żeberka,kasza,kapusta z grzybami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zupa ogórkowa , kluski śląskie, żeberka w sosie, buraczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
barszcz z ziemniakami i słoniną, kaszanka z cebulą biała kapusta z marchewką , porem, buraczki z czosnkiem, kluski na parze z mięsem w sosie grzybowym herbata z imbirem wino chorwackie,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×