Ewa333333 8 Napisano Styczeń 2, 2014 tak się szykowałam? znaczy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 3, 2014 zupa pomidorowa , ziemniaki karczek z grilla i marchewka zasmażana ,. a na weekend zurek , ziemnikai i łódeczki z mięsa mielonego faszerowane jakaś sałatka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 3, 2014 grochówka kluski śląskie z mięsem jutro rosół z makaronem warzywa z ryżem po brazylijsku i sałata z oliwą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 3, 2014 kotleciki mielone, surówka z sałaty lodowej, ziemniaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 3, 2014 Jakies takie pospolite te wasze obiady,nic ciekawego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 3, 2014 rosoł z makaronem,sos chrzanowy,mięsko gotowane i ziemniaki...kompot Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 4, 2014 Ewa, daj przepis na dynię, proszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 4, 2014 a dynie robi się tak: :) mała/średnią dynię należy przekroić na pół, wydrążyć nasiona (można wysuszyć i zjeść potem), powstałe łódeczki napełnić farszem i wszystko do piekarnika na 160-180 st. na jakieś 30-40 minut a farsz robi sie wg uznania, u nas był b.prosty - mięso, cebula, przyprawy (można dać same warzywa, albo mięso i paprykę, mięso z ryżem - to już wg uznania) pod koniec pieczenia trzeba dynię posypać żółtym serem i jeszcze zapiec przez chwilkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 4, 2014 a cukinia czy kabaczki? moja siostra robiła żeberka w coca- coli:) jutro zupa fasolowa , mielone klopsy pieczone i w sosie pomidorowym znacie inne włoskie potrawy oprócz makaronu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amita 0 Napisano Styczeń 4, 2014 Cukinię i kabaczka jak najbardziej można faszerować. I patisona też. Śmiało z przepisu Ewy, tylko nie jeść nasion. I oprócz patisona to krócej zapiekać, ale to zawsze trzeba zaglądać, czy już doszło. Przekroić wzdłóż. Ewa, ale, że dynię można to bym nie wpadła. Człowiek całe życie się uczy, a nie tylko zupa i zupa z dyni :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 5, 2014 też w sumie zależy jaka dynia, bo makaronowa, o której ewa pisała jest specyficzna, podobnie hokkaido, ale te duże twarde, to by się może inaczej zachowywały w piekarniku :) zresztą nie wiem .... pozdr. k Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 5, 2014 nie wiem, jak z dużymi dyniami by było, może trzebaby dłużej w piekarniku trzymać, albo najpierw podpiec, a potem faszerować i z powrotem do piekarnika? akurat mnie problem nie dotyczy, ponieważ hoduję sobie takie dynie średnie i małe - do jedzenia, nie do patrzenia cukinie robiłam latem tak samo, z tym, że dynia sobie lezy do tej pory i ma sie dobrze, cukinia juz by dawno zgniła w styczniu :) makaronowa to była dyńka ostatnia, zostały mi takie okrągłe, mocno pomarańczowe w środku i na zewnątrz, będą następne do zjedzenia, to napiszę, jak z nimi poszło (sa twardsze od makaronowej) a dzis na obiad pomidorówka, bo nie wyjęłam wczoraj nic z zamrażalnika, więc będzie zupka, którą sobie się "na poczekaniu" :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 5, 2014 dzięki :) rozumiem, że dyni nie obieramy? mam taką średnią w domu, a przepis prosty, więc zrobię i mam nadzieję, że będzie smacznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 5, 2014 nie, nie była obierana, ale potem trzeba sie trochę pobawić na talerzu, bo jest niezjadliwa i trzeba ją sobie odkroić ale to nic trudnego, a obieranie surowej dyni jest koszmarne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 6, 2014 pomidorowa z ryżem kurczak pieczony , surówka, sos pieczeniowy tiramisu mam ochotę rissoto lub spaghetii zielone z grzankami nie jadłam jeszcze boczniaków, cykorii, zapiekanego kopru czy gulaszu cebulowego czytam książkę kulinarną o fajnych przepisach na prosty obiad :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 6, 2014 ale ewke wczoraj zrypali na dyskusji że stara i ma faceta z odzysku a wtrynia się w nie swoje sprawy i doradza od lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
connie francis 0 Napisano Styczeń 7, 2014 Dostałam wczoraj 1.5kg niebieskiego sera pleśniowego - co z tym zrobić?!? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 7, 2014 zjeść :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 7, 2014 nie mam pojęcia jakoś nie moge się przełamać do tych serów spleśniałych.... ja bym pewnie komus oddała :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
connie francis 0 Napisano Styczeń 7, 2014 Mam zamiar podrzucić jakieś 0.5kg ojcu, który go ubóstwia ;) Ja też lubię, ale kompletnie nie wiem co mogę z tego zrobić poza sosami do mięcha. Zaraz przeszperam internet, coś czuję, że stanę się dziś specjalistką od pleśniaków :D Tymczasem dzisiaj cukinia z mięsem mielonym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2014 Ewa 33 Czytałaś topik Maćka B ? Co powiesz na temat tego indywiduum ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2014 zupa jarzynowa z kaszą pęczak , ziemniaki , filet z kurczaka w sosie cebulowym i buraczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 14, 2014 zupa ryżowa wątróbka z jabłkami cebulowa z grzankami i serem makaron z serem mozzarelą i pomidorami brokuły z bułką i masłem pularda kotlety z indyka zupa koperkowa z kluskami fasola z kukurydzą i placek taco frytki z sosem czosnkowym kiełbasa, gołąbki, pierogi kaczka z pomrańczami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2014 rosół, dwa dni temu miałam spagheti z czosnkiem, pomidorami, oliwą, wino białe, ale paliło mnie! papryka chili! jutro makaron po chińsku z warzywami, sałatka z rukoli, szynką suszoną, pomidorami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 19, 2014 gulasz z wołowiny, soczewica, surówka z sałaty, pomidorów i fety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2014 żeberka,kasza,kapusta z grzybami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2014 zupa ogórkowa , kluski śląskie, żeberka w sosie, buraczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 26, 2014 kurczak pieczony, ziemniaki pieczone, surówka z kiszonej kapusty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 27, 2014 barszcz z ziemniakami i słoniną, kaszanka z cebulą biała kapusta z marchewką , porem, buraczki z czosnkiem, kluski na parze z mięsem w sosie grzybowym herbata z imbirem wino chorwackie, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 28, 2014 żeberka w kapuście dziś ugotowałam na najbliższe dwa dni smakowite..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach