Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3tygodniowy synek

do mam karmiącym bebilonem pepti

Polecane posty

Gość 3tygodniowy synek

tak się zastanawiam czy powinnam przejść na bebilon pepti........synek od 2 tyg ma straszne kolki, płacze po każdym posiłku jest bardzo niespokojny, śpi po 10-15 min, potem znów 20 min czuwania połączonego z płaczem (widać że go brzuszek boli bo ma taki grymas na buzi) i kurczy nóżki....jego kupka jest normalna papkowata i żółta teraz karmię zywkłym bebilonem i własnie nie wiem czy mi lekarz wypisze te pepti podaję mu też kropelki bobotik i przepajam herbatką koperkową, jednak nie ma żadnej poprawy to moje 2 dziecko, córka była tez na pepti, też miała takie objawy ale jej kuka była ze śluzem i miała skaże na policzkach-u syna nie ma takich objawów może coś poradzicie mamusie?

Gość antypatologia
Mozesz sprobowac Pepti, ale mysle, ze to jakas niedojrzalosc i synkowi przejdzie. Moj syn do 4. mies. tez malo spal, podkurczal nozki i byl niespokojny, Pepti w sumie nic nie pomagalo. Dzis karmie go piersia plus Pepti, ma 5 miesiecy, problemy brzuchowe zniknely w 4. miesiacu, a wysypka jest do dzis (czasem znika).

to najpierw sprobuj bebilon comfort na kolki i zaparcia. a potem pepti, ma tak ohydny smak że szok a moze nie ma potrzeby męczyć tym dziecka

ja zalapalam sie jeszcze jak bebilon byl normalnym bebilonem ale gdy moja coreczka miala 3mce dostosowali to mleko do norm unijnych i zaczol sie moj koszmar kolki biegunka brak tej kupy itd wyprobowalam prawie wszystkie bebilony oczywiscie z przepisu lekarza po czym wscieklam sie kupilam tanie bebiko i sie zkonczyly problemy

Gość 3tygodniowy synek
up

Sproboj. Mi przepisali dopiero po ok 2 miesiacach. Mala juz po jednym dniu picia wogole nie plakala i pienie przespala noc. Ochydny smak. Hehe dobre. Niedawaj dziecku bo mi nie smakuje. A papki w sloiczkach ci smakuja, albo zupa bez soli. Chyba nie. A dzieciom sie daje.

o jezu przecież nie chodzi o to żeby nie dać pepti. jak musi to niech pije ale to jest mleko na skaze białkową a jej dziecko jej nie ma to moze wystarczy bebilon comfort. i tak - dzieciom nie smakuje pepti tylko potem się przyzwyczajają. i nie ma co porównywać ze słoiczkami, które są przecież całkiem dobre, mi smakują a pepti smakuje jak zupa ze ściery do podłogi

No atak. Ale dla takieo malego brzuszka ekserymenty mlekiem to tez nic dobrego. Moze to moze tamto. Moja miala 4 rodzaje. Uwazam ze to chore. Mogli odrazu dac pepti i juz. A nie h.a i milion kropelek na zoladeczek. Wystarczylo glupie mleko a by dziecko bylo radosne i szczesliwe, zreszta i ja. A pepti nie jest typowym alergicznym mlekiem to nie nutramigen. Oczywiscie moze sprobowac comfortu. Ja mam zamiar przejsc na zwykle jak mala skonczy 6 miesiac.