Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czas na wielkie zmiany

Powinnem zmienic swoje zachowanie!!! Prosze o rady?

Polecane posty

Jestem malomowny, jestem niesmialy, nie potrafie nawiazywac relacji miedzyludzkich. Po prostu teraz zaczynam to odczuwac, jak nie czulem tego w podstawowce, jak nie czulem tego w gimnazjum, teraz w szkole sredniem odczuwam tego skutki. Prosze, doradzcie mi cos. Gdybym byl dziewczyna takie zachowanie byloby o wiele bardziej normalne, niestety chlopakom jest gorzej. Tu juz nei chodzi oto zeby miec dziewczyne ale jakies towarzystwo.

Gość dzis do mojej pracy zglosila
a kontakty z rodzenstwem, kuzynostwem, rodzina nie nauczylyu cie tego?

Gość ani.mar
Ty wiesz co powinieneś zmienic, tylko potrzebujesz wsparcia polecam psychoterapię - popracujesz nad poczuciem własnej wartości i za jakiś czas będzie lepie

Gość Rara Krofr
a ile masz lat? musisz byc otwarty umiec dostosowac sie do otoczenia i przede wszystkim nie bac sie ludzi...

RADA NUMER 1: UŚMIECH, UŚMIECH I JESZCZE RAZ UŚMIECH, DO WSZYSTKICH, NIEZALEŻNIE, CZY ICH LUBISZ CZY NIE, NIEZALEŻNIE JAKIEJ SĄ RASY, MAŚCI CZY RELIGII, NIEZALEŻNIE OD TEGO O KTÓREJ WSTAŁEŚ, NIEZALEŻNIE OD TEGO CZY MASZ KACA CZY SIĘ DOBRZE CZUJESZ. RADA NUMER 2: CODZIENNIE ZRÓB JEDEN DOBRY UCZYNEK, NP: POMÓŻ BABCI PRZECHODZĄCEJ PRZEZ ULICĘ, USTĄP MIEJSCA DZIADKOWI W AUTOBUSIE, ZRÓB ZAKUPY SWOJEJ MAMIE, CIOCI CZY STARSZEJ SĄSIADCE, NAKARM BEZDOMNEGO KOTA CZY ZADZWOŃ DO KOLEGI/KOLEŻANKI ABY POROZMAWIAĆ A NIE NARZEKAĆ. RADA NUMER 3: IDĄC ULICĄ, SPOTYKASZ LUDZI, RÓŻNYCH LUDZI, ZNAJOMYCH I NIEZNAJOMYCH. UŚMIECHNIJ SIĘ DO PRZYPADKOWEJ DZIEWCZYNY I POWIEDZ PO PROSTU "CZEŚĆ", POWIEDZ "DZIEŃ DOBRY" JAKIEJŚ PANI, KTÓRA PĘDZI RANKIEM DO PRACY. IDŹ DO KIOSKU PO ZWYKŁĄ GUMĘ DO ŻUCIA I Z UŚMIECHEM NA USTACH PODZIĘKUJ ZA NIĄ I ŻYCZ SPRZEDAWCY CZY SPRZEDAWCZYNI DOBREGO DNIA, W KOŃCU ONI TO TEŻ LUDZIE, TEŻ POTRZEBUJĄ ZROZUMIENIA, TEŻ SĄ NIEŚMIALI CZY SMUTNI. WARTO POPRAWIĆ KOMUŚ HUMOR, PONIEWAŻ WTEDY POPRAWI SIĘ TWOJA SAMOOCENA. RADA NUMER 4: RAZ DZIENNIE POWIEDZ KOMUKOLWIEK, NIEZALEŻNIE OD TEGO, CZY TO MAMA, BABCIA, DZIADEK, OJCIEC CZY DZIEWCZYNA, POWIEDZ SŁOWA "KOCHAM CIĘ", "LUBIĘ CIĘ", "JESTEŚ FAJNY/ FAJNA", "JESTEŚ ZAJEBISTY/ ZAJEBISTA". NA POCZĄTKU TO BĘDZIE TRUDNE I MOŻE STRESUJĄCE, ALE JAK BĘDZIESZ TO POWTARZAŁ, TOP AUTOMATYCZNIE W KOŃCU BĘDZIESZ SIĘ TAK WYRAŻAŁ, A LUDZIE KTÓRZY PRZEBYWAJĄ W TWOIM TOWARZYSTWIE POLUBIĄ CIĘ, A NAWET MOGĄ JUŻ NIE POTRAFIĆ ŻYĆ BEZ CIEBIE!!!! LUDZIE SĄ FAJNI, TY JESTEŚ ZAJEBISTY!!! RADA NUMER 5: JAK CHCESZ, TO SPISZ SOBIE TEKST Z MOJEJ STOPKI I POWTARZAJ GO SOBIE CZĘSTO A NAJLEPIEJ WYWIEŚ GO NA DRZWIACH , BYŚ CODZIENNIE JE WIDZIAŁ. POKOCHAJ SIEBIE!!!! ŻYCIE JEST PIĘKNE!!!

Gość anna 34__
janiajania@o2.pl ja tez proszę o zdjęcia :) własnie się zastawiam nad powiększeniem piersi :)

Gość Rara Krofr
co do przedmowczyni nie przesadz z tym usmiechaniem zebys nie cieszyl sie do kazdego jak glupi do sera bo to nie robi dobrego wrazenia...;/

Jestem jedynakiem a uklady w mojej rodzinie miedzy kuzynami sa wlasciwie tylko na "czesc" na nic wiecej. Czesto zastanawialem sie czy to wina moich rodzicow, oni zapewnili mi calkiem beznadziejne dziecinstwo. Klocili sie miedzy soba a potem jedno albo teraz wyzywalo sie na mnie, ale wiem ze to nie ich wina, to bylo glupie tlumaczenie. Mam 21 lat , jestem w klasie maturalnej. Od 4-6 podstawowki mialem jednego kolege w towarzystwie ktorego sie dobrze czulem, od 1-3 technikum rowniez. Teraz jest czwarta klasa a tamten chlopak z innej klasy juz poszedl. Czasami ktos powie mi cos w zartach, pozniej ja sie tym przez kilka dni przejmuje. Moze psycholog bylby dobrym rozwiazaniem?

biała czysta kokaina lepsza od taniego wina :P

ty po prostu masz zbyt beztroskie życie i przejmujesz się pierdołami. Nie to , żebym ci zyczyła kłopotów, ale może chociaz jakieś hobby sobie znajdź, jakies zajęcie? albo zrób cos dobrego dla innych np. wolontariat? To bardzo zbliża ludzi. :)

pomyliłam tematy !!!! :P a w temacie hmmmmmmmmmmmmm słuchaj kalio... oza tym znajdź se jakąś pasję, gdzie trzeba gadać do ludzi :P jakąś w grupie. to zmusi cię do kontaktów międzyludzkich, wyjdzie samo z siebie. może wolontariat, może jakiś klub sportowy. co preferujesz...

Z klubem sportowym i wolontariatem to dobry pomysl. A co do beztroskiego zycia to mylisz sie ze w domu w ktorym byly codzienne awantury, rodzice sie na ciebie dra, moze byc beztroskie zycie. Ja ciagle licze na to ze dopiero jak sie wyprowadze z domu po maturze moje zycie bedzie wygladalo calkiem inaczej.

ja też miałam i mam póki co beztroskie życie. i wymyślam sobie pełno problemów... ale kontakt z ludźmi to w ogóle od tego nie zależy. tego się nie wymyśla... ja jestem bardzo towarzyska i moja 'beztroskość' daje mi full czasy na kontakty, więc w ogóle bez sensu jest to założenie...... autorze, na poważnie z tymi pasjami...! :)

tak, w tym wypadku psycholog byłby naprawde dobrym rozwiązaniem. moglibyście razem obmyślić sensowną strategię, która pozwoliłaby Tobie wyzbyć się pewnych ograniczeń. skontaktuj się z poradnią zdrowia psychicznego, tam umówią Cię na spotkanie z psychiatrą (bez obaw, oni nie gryzą ;)), rozpoznają się z Twoim problemem i prawdopodobnie skierują na terapię. koszty pokrywa NFZ.

"w tym wypadku psycholog byłby naprawde dobrym rozwiązaniem. moglibyście razem obmyślić sensowną strategię" sensowna strategia: ruszyć dupę i się czymkolwiek zająć, przecież nawet jak ci psychiatra zlikwiduje terapią niesmiałość i kogoś poznasz to MUSISZ MIEĆ O CZYM ROZMAWIAĆ

skąd wiesz, że chłopak nie ma zainteresowań, które dałyby podłoże do sensownej rozmowy? oczywiście, że najważniejsza w tym przypadku jest praca nad sobą. bez niej nawet najznakomitszy psycholog nic nie zdziała, jednak ustalenie rzeczywistego problemu i celu lepiej, aby wyznaczyła osoba kompetentna. to nie jest chwilowa niemoc tylko już część jego życia. spora część. wg mnie trzeba być naprwadę silną i zorganizowaną jednostką aby wyjść z takiej czarnej dupy samemu.

z jakiej czarnej dupy???????????? chłopak siedzi w chałupie i użala sie nad sobą. Jak wyjdzie i zagada do kogoś albo wyjdzie do ludzi i ktoś inny go zaczepi to wtedy zobaczy jakie to proste.