Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfwsvhsh ;))))

Najbrudniejsze mieszkanie jakie widzieliście / w jakim byliście ???

Polecane posty

zastanawiają mnei te karaluchy... całe życie mieszkalam i mieszkam w blokach, u rodziców jest zsyp, w piwnicach też bywałam w akademikach swego czasu tez często bywałam i prawdę mówiąc - nigdy w życiu nie widzialam karalucha na żywo

Gość balaganiara lubiaca porzadek
Ewa ja tez na szczescie nie widzialam :)

Autorko jak przeczytałam tytuł topiku, od razu nasunął mi się na myśl, ten program. :-)

Ewa, 33 zastanawiają mnei te karaluchy... całe życie mieszkalam i mieszkam w blokach, u rodziców jest zsyp, w piwnicach też bywałam w akademikach swego czasu tez często bywałam i prawdę mówiąc - nigdy w życiu nie widzialam karalucha na żywo Ja widziałam w restauracji, gdzie kiedyś miałam praktyki na kuchni

Jakiś czas temu miałam praktyki w hotelu, przebywa tam pięciu mężczyzn przez pięć dni (pracują w pobliżu), na weekend wyjeżdżają. No syf niesamowity! To byli chyba jacyś robotnicy, bo cała podłoga w ziemi, brudne, śmierdzące skarpety w piachu, oczywiście leżały beztrosko na podłodze, smród fajek i alkoholu, na łóżkach wszystko porozwalane- walizki i brudne ubrania, gdzieniegdzie na coś mokrego się na podłodze trafiło, łóżka całe w piachu, na stole śmierdzące resztki jedzenia i butelki po piwie (często z moczem! :o), wiele można tu jeszcze wymieniać. No normalnie trzeba mieć niesamowity talent do zrobienia takiego bałaganu! :o (Nie wiem, jak im nie przeszkadzają takie warunki). A jeszcze znajoma mi opowiadała o jakimś mieszkaniu w Belgii (sprząta tam). Tam to nawet zakrwawione podpaski porozrzucane po pokoju są.

Gość skarbik
ja mam sąsiadów brudasów.nigdy w zyciu bym tak kawy nie wypiła!!! najgorsze jest to że trzyma rózne zwierzęta w domu , i ten odór od niej roznosi się juz w całej kamienicy , w naszych mieszkaniach.nigdy nie sprząta, pierze raz na dwa miesiące, choć ma czwórke dzieci,.chodzą te dzieci śmierdzące do szkoły a tam im inne dzieci dokuczają. a ta kobiecina tego nie rozumie że trzeba te dzieci umyć i nic z tego nie robi. mają wiecznie jakieś pryszcze , uczulenia na twarzy, boje sie że moja córka sie tym zarazi jak bawi się na podwórku z nimi. ale jak mam mojemu dziecku wytłumaczyc żeby ich unikało?a i chyba tego nie zmienią.myszy to w kazdym sezonie muszę walczyć, a u nich sie rozmnażają małe zwierzątka.

Gość marleta obama
kiedyś byłam ,mieszkałam trochę u swojej cioci w Gdańsku na Stogach w wieżowcu tam dopiero był syf nigdy nie widziałam właśnie karaluchów ale tam pierwszy raz w życiu widziałam, jak wstałam o 6 rano i weszłamdo kuchni to karaluchy spitalały po blacie do dziur okropny widok :O ....po blacie szybko suneły nad kuchenką suszyły sie grzyby i podczas tego suszenia robaki z grzybów wpadały do garnków w których gotowała sie zupa albo jakis sos syf w pokojach , ciocia nie miała pościelowych kompletów, prześcieradła znalazłam za szafą zwinięte jak coś wyprałam i to wisiało w łazience to w ogóle nie schło ...normalnie szok , cały czas było wilgotne aż zaczeło gnić i śmierdzieć , chyba nie było wentylacji i wyprane rzeczy nie miały szans na wyschnięcie balkon to drzwi balkonowe tzw rzygownik :O juz nie będę pisać o rozkładzie architektonicznym tego mieszkania bo szkoda słów i nie na ten temat

Gość kaRiNka_
ktoś widział wogóle tego karalucha w PL? tak se myślę że te karaluchy to w ameryce siedzą - w naszym kraju bidnie i one wolą tam siedzieć bo tam bogatszy syf jest

pokój w internacie w każdy piątek przed sprzątaniem, syf niemiłosierny, mieszkałam z dwoma dziewczynami, tam się wszystko robiło, w pokoju brudnych ubtrań czy jakiś śmieci typu papierki ale wszystko było poprzewracane, pościel z książkami, jedzeniem, kosmetyki taki mix. inne mieszkanie to koleżanki, która mieszkała z rodzicami w jednym pokoju z 4 rodzeństwa, ubikacją publiczną na korytarzu, tam nigdy nie było czystko a często tam chodziłam za młodego

kaRiNka_ ktoś widział wogóle tego karalucha w PL? tak se myślę że te karaluchy to w ameryce siedzą - w naszym kraju bidnie i one wolą tam siedzieć bo tam bogatszy syf jest wcześniej już pisałam, że ja widziałam.

Gość anda81111
siostra mojego ojca. duze mieszkanie wkamienicy, zagracone do granic mozeliwosci. trójka dzieci -które nigdy nie wyrzuciły niczego i wszytko kolekcjonowały, stare piórniki ze szkoły, kredki, wszystkie zeszyty, podręczniki, cwiczenia... zabawki , wózki dla lalek, misie, ato były dziewczyny nastolatki i chłopak nastolatek. syf i wilgoc, wcale nie sprzątane, te rzeczy były poutykane az pod sufit a sufit wysokośc z 3metry albo i lepiej - jak to w kamienicach:O nigdy nie sprzątano tego bo sie nie dało- syzyfowa praca:O oprócz tego w kiblu smierdziało strasznie bo mieli kotke, która sikała w prawdziwy PIASEK. ja mam dwa koty w domu kótre robią w zwirek drewniany, i nikt kto moich kotów nie zoabczy nie wierzy ze sa koty bo za czysto jest:P mina ludzi odwiedzających mnie po raz pierwszy -bezcenna:D

Gość skarbik
zgadza się,. takie brudasy niczego nie wyrzucają , zadnej nawet podartej rzeczy , tylko kolekcjonuja , bo moze to się przyda jeszcze.i w ten sposób latami pracuja na syf....tak własnie robi sasiadka , na strychu ma dosłownie stosy ubran, połamanych krzeseł, starych zepsutych sprzetów itp.

byliśmy prosić brata mojego meza na wesele .... takiego syfu na oczy nie widziałam , zdziwiło mnie to bo mój maż jest pedantem a mieszkanie tego brata ... no cóz : 3 pokoje , w każdym rozwalone wyro z kłebkiem pościeli , na środku dużego pokoju porozwalane ubrania chyba brudne - nie wiem wyglądałay jakby je kot wyrzygał , i na nich pies bawił się kośćmi . Przechodzac do pokoju zerknęłam do kuchni , na blatach jakies słoiki , w zlewie stos naczyń , na kuchni 4 palniki zajęte przez gary . W pokoju gdzie nas przyjął był komputer , a pod oknem i w kazdym mozliwym miejscu jakis naustawiany stos płyt , gazet i innych szmat . Do łazienki nie wchodziaąłm , ale był mąż i powiedział że syf, kibel brudny , pełno sierści na podłodzie i w umywalce, reczniki śmierdzące , po łazience walały sie brudne gacie domowników ... Podobno zona tego brata to taki brudas , ale ja nie wiem .. wiedzieli że mamy przyjść z zaproszeniem ... chociaz te gacie pozbierać mogli , bo maż powiedział że mu sie cofało ...

Gość hihii kto był u wrozki,,,:)
W Będzinie :P Bardzo miła babeczka tylko szkoda ze mieszka w takim syfie.

Gość anda81111
nie cierpie brudasów. Moich rodziców sąsiadka- smierdzielówa straszna, wode w wannie zostawia by nią spłukać kibel, czesto tą wodą myje schody i smierdzi wtedy straznie. ubran nie pierze czesto przez co jak przejdzie schodami to zostawia po sobie smród do granic mozliwosci... w mieszkaniu aneks kuchenny zrobiony w przedpokoju mimo ze miała normalna kuchnie, ale ona wolala z kuchni zrobic drgi pokoj na swoje graty... a aneks ma w przedpokoju oddzielony kotarą, zasłoną, brudną, lepką, nie praną chyba kilka lat:O masakra ludzie mówie wam, w łazience smród nie do wytrzymania, bo ona nic nie sprząta. na stole w pokoju szyba, która jest przyklejona z brudu! walają sie ogryzki, sf, resztki jedzenia... mojej matce jest jej żal i czasami przyjdzie to namówi ją na sprzątanie czy pomoże jej. nawet kolesie co u tej baby wymieniali okna byli w szoku bo stare były takie brudne ze nie widzieli jeszcze takich...

Gość balaganiara lubiaca porzadek
o matko, wierzyc sie nie chce! Ja swoje mieszkanko wlasnie wysprzatalam i jest czysto i pachnaco :)

Gość 3523532
przykro przyznać, ale moje.... :p

Gość kvvinta
upssssa

może nie było to jakieś b. brudne mieszkanie, bo takiego sobie nie przypominam, ale taki obrazek: przychodze na umówione spotkanie obejrzeć mieszkanie na sprzedaż - 3 piętro, 3 pokoje z kuchnią, łazienką i ubikacją wchodzimy - po nosie wali smrodek kuchenny - gotującej się w samej wodzie kury zaparowane całe mieszkanie, zaduch jak diabli stan techn. mieszkania ok, odmalowane łazienka na olejno, kibelek też, kuchnia mała, korytarz pokręcony ale: na wszystkich łóżkach (4 szt.) rozbebrana pościel, całe góry jakiś poduch i pierzyn, koców na tym jeszcze ubrania, czyste, brudne, pomieszane, wymemłane na podłodze pełno zabawek dla niemowlaka wszyscy siedzą w tej zaparowanej śmierdzącej kuchni - a wszyscy to: 4 baby i niemowlę wszystkie gadają a niemowlę się drze na blatach chyba wszystkie talerze i garnki, jakie były w tym domu, wszystko brudne, pozalepiane, zaparowane i ja mam rozmawiac o kupnie mieszkania... odechciało mi się :(

Gość kurcze zabrałam
się za czytanie przy śniadanku, kanapeczki z szyneczka :D:D

Gość kurcze zabrałam
najgorsze, jak się czasami chodzi do mieszkania, a tam śmierdzi od wejścia jak ze śmietnika, takimi śmieciami leżącymi kilka dni :o:o

Ja czesto ogladalam ten brytyjski program o brudnych chatach, szok co tam jest w nich,ze Ci ludzie sie tym nie przejmuja i zyja tak.

jak oglądam ten angielski program to wierzyć mi się nie chce że ludzie maja taki syf myslałam że to taka podpucha na uzytek telewidzów :)