Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płaczekkkk

chce mi się płakać,kiedy mi się uda

Polecane posty

Gość bobaska-madzia
no wlasnie !!! i jak boziunie kocham przasiegam ja nigdy nie mialam burczenia w brzuchu nawet wtedy gdy glodna bylam , a teraz mam czesto burczy mi w brzuchu i to chyba ten jedyny objaw ktory zauwazylam u siebje jesli to wogole objaw ciazy a powiedz kochaniutka jak to uciebje bylo z ta temperatura?

Gość płaczekkkk
no nic nam nie pozostaje jak czekac na @ albo jej brak bobasku,napewno nam sie wreszcie uda jak nie teraz to w nastepnym cyklu,znowu nowe starania i nadzieje trzymaj sie a ja bylam w miescie,no i kupilam 2 testy ,ale ja głupia jestem,teraz bedzie mnie kusic zeby zrobić,

Gość płaczekkkk
bobasku a co do temperatury to ci nie pomogę ,bo ja sama w tym temacie zielona jestem:)nie mierze

Gość bobaska-madzia
ja tesz kupilam 2 testy jeden taki co mozna zrobic juz 4 dni przed okresem a jeden dzien po spoznieniu okresu ale bardzo sie go boje zrobic ze nie zobacze 2 kresek napiecie mi wzrasta

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
u mnie temp była podwyzszona (mierzyłam do 26-27 dnia cyklu) i cały czas utrzymywała się podwyzszona... tyle, że u mnie jest o tyle ciekawie, że ja swoją "wyjściową" temperature mam w okolicach 35 stopni, a od dni płodnych miałam powyżej 36 ;) u mnie to bardzo podwyższona... tak już zostało... jesli chodzi o inne objawy, to ból brzucha jak na @ , tak było przed, ale chyba w 2 dni po zrobieniu testu dopadły mnie już mdłośći, straszna bolesność piersi (czego nigdy wczesniej nie miałam) ale to pojawiło się już jakby na potwierdzenie testu ;) zanim lekarz potwierdził, potwierdził mój organizm

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
bobaska ja uważam, że lepiej wiedzieć, jak kolwiek miałoby nie być... jesli nie zrobisz, będziesz się nakręcać, stresować i jeszcze od stresów Ci się może @ zatrzymać... albo nie potrzebnie od początku będziesz dzidzię wkurzać ;) zrób test i będziesz wiedziała na czym stoisz... ja trzymam kciuki!!!

Gość płaczekkkk
ja moze zrobię jutro rano,a niech mnie,co ma byc to będzie:)

Gość bobaska-madzia
wiecie co z ta temperatura to tak: bo wyczytalam na roznych informacjach cykl liczy sie od pierwszego dnia krwawienia = pierwszy dzien nowego cyklu , oplawy brazowe czy tesz plamienia naleza do ostatniej miesiaczki w zaleznosci od dlugosci cyklu np. cykl 28 dni to jajeczkowanie przypada w polowie tzn. od 12 do 15 dnia cyklu nie mozna powiedziec dokladnie kiedy bo cykle sa rozne a nieraz moga sie przesunac noi do jajeczkowania jest obnizona temperatura tak zwana podstawowa w czasie jajeczkowania moze juz podskoczyc min. o 0.2 C ale zauwazyc pozna najczesciej 2 dni po jajeczkowaniu na wykresie ze wogole ono mialo miejsce od tej chwili utrzymoje sie temperatura podwyzszona jest on tesz rozna u kobjet ale na ogol od 0,2 co 0,6 C i utrzymuje sie juz tak caly czas do nastepnej miesiaczki w dniu nadejsia @ temperatura obniza sie do podstawowej a nawet nizsza, jesli tempka utrzyma sie dlozej niz 16 dni od jejeczkowania mozna podejzewac na 100% ze ciaza jezeli oczywiscie nie ma cysty na jajniku..

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
dodam sobie ten topic do ulubionych i zajrzę tutaj!!! także napiszcie, czy pojawiła się wymarzona 2 kreseczka?

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
bobaska to teraz zrób test ;-) mówiłam Ci, że podwyższona temp może być oznakiem ciąży ;-)

Gość bobaska-madzia
jakos nie mam odwagi poczekam do jutra i zrobje napweno dam wam zna napweno co wyszlo jesli ten topik nie zginie , no wlasnie jak go znalesc znowu

Gość płaczekkkk
ok,ja napewno napiszę,trochę mi nadzieja wróciła,póki @ nie ma jest szansa:)

Gość płaczekkkk
dodaj go do ulubionych

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
najlepiej dodaj sobie do zakladek wtedy go znajdziesz ;-) albo nie zamykaj strony tylko zminimalizuj ;-) bobaska a który masz dzień cyklu?

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
płaczekkk a jak nie teraz to za mc czy dwa!!! grunt to sie nie poddawać i nie dołować!!!

Gość płaczekkkk
a ja współczuję,no wiem ,ale dzisiaj miałam jakis gorszy dzien,troche sobie pogadałam i jest mi lepiej,jeszcze raz wielkie dzięki,trzymajcie kciuki

Gość bobaska-madzia
tak naprawde to mam raz 27 a raz 28 dni i moj ginio powiedzial ze to jest ok np. w zeszlym miesiacu mialam 28 i @ przyszla na 28 dzien ale w tym miesiacu mialam tylko 2 dni miesiaczki i komputer w internecie na ktorym mi wyliczyl kiedy kolejna miesiaczka ma przyjsc i to znaczy jutro a jajeczkowani bylo miedzy 12 a 14 dniem cyklu ale mysle jednak ze 1213 bo mnie kulo w jajniku nie wiem jak oni to licza no ale wiliczyl ze jutro bylam prze chwila w ubikacji i temperatur nadal 37,1

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
wiem , wiem ;-) grunt, że Ci przeszło!!! kciuki trzymam i czekam na wieści :*

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
bobaska ciekawa jestem co Ci test pokaże ;-) temp się utrzymuje więc...

Gość bobaska-madzia
jak na to wyglada to dzisiaj moj 25 dzien cyklu

Gość no tak czasem jest
mi się poki co nie chce bawić w temperatury mierzenie ;), tym bardziej że czuję zazwyczaj owulkę, mam plamienia, więc raczej jest...no i staram się tuż po okresie zaczynać i aż do okresu, z tym że jak już widzę, że nie ma śluzu płodnego, to nie zawsze już ;)

Gość bobaska-madzia
wiec jeszcze w najgorszym przypadku 3 dni i oby bozia mi dala tempka nie spadnie , ale jak spadnie to jeszcze mozna w nastepnym miesiacu probowac placzeeeek ile masz lat?

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
kochana cykl liczy się od daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki, potencjalne płodne wypadają teoretycznie między 10 a 18 dniem cyklu... teoretycznie bo do mojego gina chodzi dziewczyna która zaszła 5 dnia cyklu więc różnie może bywać... kiedy miałas 1 dzień ostatniej @?

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
no tak czasem jest i co tak próbujecie przez te wszystkie dni? plemniki słabną!!! lepiej "łapac" płodne niż tak codziennie bo Ci się m nie zregeneruje

Gość no tak czasem jest
no tak, przy staraniach każdy dzień odchylenia do już dużo, nadzieja rośnie ;), ale prawda jest taka, że do tygodnia, a nawet 10 dni, to żadne opóźnienie, no tak z lekarskiego punktu widzenia, tylko tak bywa ;)

Gość bobaska-madzia
ja wyczytalam na jakims chinskim linku ze zaczyna sie 3 dni przed jajeczkowaniem do 2 dni po i zdaniem chinczykow szansa jest wieksza co drogi dzien i nie codzennie bo wtedy konsystencja spermy jest lepsza ale czy to prawda ?? my to raz tak raz tak i do dzisiaj nie wiem zobacze jutro.

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
teoretycznie cykl do 35 dni to norma, ale jak ktos ma regularne i nagle nie dostanie to raczej nie ma co mówić o przypadku, albo ciążą, albo jakaś dolegliwość (stres, przemęczenie, choroba itp)

Gość bobaska-madzia
niezrozumialam co znaczy od pierwszego dnia ostatniej@ wytlumacz mi prosze

Gość no tak czasem jest
no różnie są szkoły, że co dwa dni, że codziennie, że nawet jak jest co dwa dni, to nie słabną, tylko jak 2 razy dziennie, to dopiero, albo że tylko w płodne, co moim zdaniem jest ryzykowne, albo że przez prawie cały cykl, co 2, 3 dni...no różnie mamy...czasem przed płodnymi tylko raz, czasem dwa, nie liczę tego...no a po owulce to już bardzo różnie, no nie codziennie...

Gość A JA WSPÓŁCZUJĘ ALE
mój gin kazał mi mierzyć temp od 6 dnia cyklu i powiedział, że jak lekko podskoczy chociaż to próbować... mierzyłam rano i temp podskoczyła, a wieczorem już "czułam" jajnik... w nocy "zdziałaliśmy" nasze prywatne cudo; )