Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość royal

brak dolegliwości ciążowych-proszę o podpowiedź

Polecane posty

Gość royal

kochane, trochę przestraszył mnie ginekolog. zrobiłam test i powędrowałam do niego natychmiast na potwierdzenie ciąży-okazało się, że za wcześnie.Oczywiście potwierdził ją (4tydzień czyli od zapłodnienia 2,5 tyg) i umówił mnie na wizytę, którą mam dopiero za tydzień. Bąknął coś o pustych jajach płodowych, i że mam poczekać do tego 7 tygodnia, aż usłyszymy bicie serca. Niepokoi mnie to, że nie mam absolutnie żadnych dolegliwości (teraz kończę 6 tydzień), czy to normalne? gdyby nie zatrzymanie miesiączki nie uwierzyłabym. Naczytałam się, że brak dolegliwości może być wynikiem pustego jaja. jak często zdarzają się puste jaja płodowe? nie chcę poronić, nie chcę łyżeczkowania, odpiszcie...

niepotrzebnie ci ginekolog nagadał o pustych jajach płodowych, skoro jak rozumiem nie miał do tego żadnych podstaw - na usg tak wczesnej ciąży i tak jeszcze przecież nie widać. jeśli cię to pocieszy, ja nie miałam absolutnie żadnych objawów ciążowych, może poza pobolewającymi piersiami, ale to też bez przesady. i też trafiłam na konowała, który nie potrafił dobrze zrobić badania usg i filozofował o obumarłej ciąży. a teraz mam duży brzuszek i synek się w nim wierci :D także nie martw się, wszystko będzie ok. ciesz się swoim stanem i tym, że go dobrze znosisz :) powodzenia!

Gość szalona wariatka
to pewnie twoja pierwsza ciąza? objawy ciążowe o których piszesz można miec od 2 miesiąca, ale nie trzeba:) ja żeby nie brak okresu, to do porodu bym, nie wiedziała że jestem w ciąży - zero jakichkolwiek objawów!!!!! niczym sie nie stresuj, wszystko jest normalnie. Bo nadmiar stresu i nerwów własnie może być przyczyną poronienia!

Gość mala manieczka
typowa polska praktyka - latanie z półmilimetrowym zarodkiem do ginekologa, a potem stresowanie się, że nic nie widać.....dla pocieszenia dodam, że moim pierwszym objawem ciąży był rosnący brzuch w 16. tygodniu

Royal, ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów za to teraz nadrabiam ;)

Gość PomożemyCi
Mała Manieczka, niby masz rację, ale nie dziw się osobie która pierwszy raz zaszła w ciążę i tak postąpiła. Ja też w pierwszej ciąży pobiegałam zaraz po wykonaniu testu do lekarza. Niestety moja ciąża zakończyła się poronieniem w 9tc, było to właśnie puste jajo płodowe :( Lekarz na początku mamił mnie tekstami, że pewnie owulacja mi się przesunęła itp. ale ja czułam że jest coś nie tak i niestety się nie myliłam. Nie miałam przy tym żadnych objawów ciąży oprócz bólu brzucha jak na okres. W drugiej ciąży nie miałam do 6tc absolutnie żadnych objawów, po prostu zero i już myślałam że pewnie historia się powtórzy, ale czekałam do wizyty u lekarza aż do 7tc, mając nauczkę z poprzedniej ciąży, że nie ma sensu po co iść tam za wcześnie. No i okazało się że jest fasolka, bije serduszko! A wszelkie objawy ciąży przyszły chyba w 8tc :) Także do autorki, nie martw się jeszcze niczym, to nie czas na to, w tym tygodniu ciązy w którym Ty jesteś, nie musi być jeszcze widać zarodka!!!

Ja nie mialam zadnych dolegliwosci, dopiero pod koniec ciazy troszke zgagi:)wiec sie nie stresuj:)

Gość ruanda
Nie chodź więcej do kretyna, który na dzień dobry częstuje cię horrorami ciążowymi, zamiast normalnie powiedzieć, że to za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Zresztą nie musisz ich mieć w ogóle, czasem są dość subtelne - np. drażliwość biustu, nie musisz mieć żadnych objawów typu wymioty czy złe samopoczucie, to nie jest obligatoryjne - i nie świadczy o żadnych problemach!

Droge kobitki, a powiedzcie mi jak to jest ze sluzem podczas pierwszych tygodni ciąży. Na innych forach czytałam, że kobitki w pierszych tyg ciąży mają dużo śluzu- białego i gęstego. Ja według obiczeń i potwierdzenia testu mam 4,5 tc, ale nie mam takich objawów :( czy to normalne? do lekarza mam dopiero 22/02 :(

Gość PAxiks
Ja nie miałam żadnego śluzu aż chyba do 12 tyg. ciąży, a ciąża wzorcowa :)

Gość podbijam123
podbijam

Gość zestresowana mamaaa
spokojnie - mi się doleglowości pojawiły i rozkeciły po 8 tyg ciąży - 4,5 to za wcześnie - za małe stężenie hormonu żeby mógł ci zadziałać objawowo - albo będziesz tą szczęciarą co niema dolegliwości - powodzenia :)

Gość ruasfaus
Ja oprócz mdłości od ok. 8 tygodnia i odrzucenia od zielonych warzyw, strasznej senności i męczliwości nie miałam żadnych wcześniejszych objawów. U Ciebie chyba jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy.

Gość dziwne....
Ani ja nie mialam zadnych objawow takze nie stresuj sie bedzie dobrze:D I lepiej zmien lekarza bo cala ciaze bedzie Cie starszyl :O

Ja pierwsze dolegliwości odczułam w 8 tygodniu ciąży, miałam bóle głowy, bolące piersi, pobolewający brzuch i nudności. Czekaj cierpliwie i nie denerwuj się.