Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DJKSJDJDJDJD

NUTRAMIGEN ...BEBILON PEPTI

Polecane posty

Gość DJKSJDJDJDJD

mam pytanie do mam karmiacyh tymi mlekami. Po pierwsze, ktore jest lepsze nutra czy pepti w przypadku skazy u dwumiesieczniaka! Po drugie: Czy jesli bede karmila dziecko takim mlekiem jak)pozwysze to w kazdej chwili mozna zmienic powiedzmy na normalne mleko spowotem np. bebilon zwykly! Po trzecie jak zaczynam karmic dziecko tym mlekiem to na popczatku mogę mieszac np. zwykly bebilon z nutramigenem lub pepti i potem stopniowo wiecej miarek az przejdzie sie calkiem na nutra lub pepti. Jak tam sie patrzy na miarki mleka np. w zwyklym bebilonie na 120 ml daje 4 miarki a jak jest w pepti i nutamigenie>>>???czy mzona dawac tak jak jest napisane na innych mlekach ??? Slyszalam ze to wstretne mleka jesli malec nie bedziec chciuala pic to jak sparwiac by sie przekonal?? Z GORY DZIEKI ZA ODP.TO DLA MNIE ISTOTNE

Gość lenkkkkaaaaa
Moja 6 tygodniowa córka od jakis 3 tygodni jest na Bebilonie Pepti. Taki polecila pediarta i mala chyba go dobrze znosi. Mimo ze teraz ma zaparcia i bole kolkowe. Niestety po zwyklym mleku tez ma sie takie "akcje". W Bebilonie Pepti tez na 120 ml daje sie 4 miarki. Nie wiem jak jest z mieszaniem - bo nic takiego nie robilam. Moja córeczka zdecydowanie lepiej znosi Bebilon Pepti niz NAN. Po NANie strasznie jej sie ulewało i wymiotowała. Po Bebilonie tez czasem jej sie uleje ale to raczej normalne.

Gość DJKSJDJDJDJD
Lenka - dzieki.... moze jeszcze ktos sie wypowie aaaaa jeszcze jedno te lemka sa tylko na recepte tak???

Gość pomaranczowaNOWA
spytaj pediatre a nie babki z forum.. poza tym trzeba bylokarmic piersia a nie chemia

Gość isegjhiehlaknvldkjf
jeżeli dziecko ma skazę to prawdopodobnie będziesz musiała podawać pepti albo nutramigen do drugiego roku życia,a nie ot tak sama sobie zdecydować kiedy wrócić do tamtego; najlepiej skonsultuj się z pediatrą

pomaranczowa- daruj sobie takie komentarze, przez takie jak ty otarłam się o depresję po porodzie bo tak bardzo chciałam karmić, czułam się gorsza- teraz widzę, że niepotrzebnie. Skaza może być zarówno u dziecka karmionego piersią jak i u dziecka karmionego nutramigenem! Mój syn jest przykładem tego tego pierwszego dziecko. Mój synek jest na nutramigenie od 4 tygodni bo miał podejrzenie skazy białkowej i wprowadzaliśmy mu nutramigen z dnia na dzień. Co do przechodzenia na inne mleka, słyszałam, że po dość długim okresie stosowania można próbować przejść na normalne ale tylko i wyłącznie pod kontrolą lekarza. Zresztą o samym momencie przejścia też powinien decydować lekarz. Dawkowanie mleka jest takie samo jak wszędzie- 30ml/1 miarka.

Gość DJKSJDJDJDJD
na temat karmienia piersia nie bede sie wypowiadala.... bo jesli kto snie wie dlaczego tak sie stalo to nie powinien sie wypowiadac... napomnie tylko, ze bylam do tego zmuszona! oczywiscie, ze pojde do pediatry mamy jutro wizytę... a pytam tu na forum by mieć jakieś pojęcie na dany temat! w tym przypadku i tak lekarz zadecyduje... jeszcze jedno wiem ze te mleka sa okropne w samku.... co zrobic by maluch je zaakceptowal slyszlam o dosladzaniu na poczatek glukozą....czy ktoras tak probowala

Gość ja karmilam dziecko
najpierw pepti przez skaze. skora zaczela sie tragicznie pogarszac, poszlam do alergologa i kazal dawac nutramigen bo pepti sobie nie radzil z tym. po nutra jest lepiej. kazal zmieniac w ten sposob: jedno karmienie pepti zastapic nutramigenem, i stopniowa zwiekszac, tzn pozniej 2 karmienia dziennie zamiast pepti itd. podobno mieszac nie mozna. odstawic sama lub zmienic na zwykle w zadnym wypadku nie mozna. o tym musi lekarz zdecydowac. niekonieznie do 2 roku zycia trzeba pic takie mleko, moj alergolog powiedzial ze jesli skora jest teraz taka ladna, a bylo naprawde tragicznie, to za ok pol roku bedziemy powoli probowac nutramigen odstawic, ale na jakie bedziemy zmieniac to nie wiem, moze spowrotem na pepti, bo jest slabsze i pozniej z czasem na inne mleczka

Gość ja karmilam dziecko
najpierw sprobuj bez dosladzania. moja tez w 2 miesiacu zaczela pic pepti i pija bez zadnych akcji, jak miala 6 miesiecy zmienilam na nutra a to swinstwo jest duzo gorsze niz pepti i tez w zupelnosci zaakceptowala. wiec najpierw sprobuj bez glukozy