Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szalona Jolanta w koronkach

Dobre produkty z biedronki

Polecane posty

Mam w dupie wasze kpiny sie zdziwicie jak wyladujecie w szpitalu po smieciach z biedronki. tyle odemnie zegnam ozieble, ide spac.

Gość Jogurty FruVita w Biedronce
Jasne khagern, tylko powiedz mi ktora firma ma osobne linie produkcyjne dla siebie i dla marketow? Produkcja "dla siebie" idzie ciagiem, dla marketow rowniez, gdyby mieli co chwile przestawiac maszyny to traciliby mnostwo czasu a wiec i pieniedzy. W proramie o ktorym pisalam wzial udzial przedstawiciel niemieckiej firmy Arla (na naszym rynku sprzedaja nabial) i przyznal oficjalnie, ze w pudelku z napisem Apetina i drugim z logiem marketu jest TO SAMO...

Gość LOLOOOOO
Ale napisz nazwy polskich produktów bo ja chętnie bym wspierał mój kraj ale jak czytam etykiety to w ogóle prawie nie ma już nic polskiego.

Gość beataaaa125
w biedrze jest carlo rossi??? o szok

Gość pokaż fotkę
a ja polecam program ,, WIEM CO JEM" na tvn style

A co do zdrowej zywnosci to sie zgadzam, ze czytanie etykiet poplaca, choc niektorzy producenci klamia i zatajaja prawde. Nie tak dawno kupilam chleb razowy z malej piekarni polskiego wlasciciela, z polskiej maki z polskich zboz, itd itp. Po obejrzeniu etykiety w domu okazalo sie, ze razowy to on jest tylko w nazwie. Tak samo popularny u nas chleb z pieciu zboz. Nawet po ulepszeniu receptury zadnych 5 zboz w nim nie ma, jest maka pszenna i zytnia, a do tego dodatek nasion slonecznika i soi. To wszystko.

khagern chyba sobie żartujesz :O w dzisiejszych czasach cena nie idzie w parze z jakością tylko z ilością wyemitowanych reklam :O ale to napędza popyt. Dlatego ludzie chętniej kupują produkty zachwalane po wyższej cenie, niż te tańsze mniej rozreklamowane, co nie oznacza że są gorsze. Chyba człowieku na ekonomii nie uważałeś:P

Gość pokaż fotkę
Muzealna nie bardzo rozróżnia polskie od zagranicznych - ale popiera polskie, ja popieram patriotów, ale nie wariatów.

Tak w Biedronce sprzedaja Carlo Rossi. Ale mi jakos nie smakuje (bez wzgledu na miejsce sprzedazy oczywiscie).

Gość psotdotdot
Jasne, polskie produkty.... Tak się składa, że mam dostęp do dużej fermy drobiu, i jaki śmiech mnie ogarnął gdy się dowiedziałam, że do tej właśnie fermy co kilka tygodni przyjeżdżają Państwo prowadzący modny sklep "eko" i gospodarstwo agroturystyczne też "eko". Cenią się niemiłosiernie. Na tej właśnie fermie, zwykłej, standardowej, kurczaki biegają tysiącami po kurniku, kupują oni właśnie kurczaki, 5 PLN za Kg kurczaka żywego... A u siebie w sklepie sprzedają "ekologiczne kurczaki, na ekologicznej ściółce wychowane, karmione naturalnie: za 15 PLN za kg... To ja już wolę tą samą kurę za 5 PL N kupić, i przynajmniej wiem co jem. Polskie produkty? Gdzie???? Kurczaki z tej fermy co 6 tygodni sprzedawane są do Szwajcarii więc gdzie ten Polski Produkt w sklepie? "Polskie młode ziemniaczki" w sklepie z tradycyjną żywnością - nikt mi nie wmówi, że luty, mrozy -20 i młode ziemniaki są z Polski. Albo Cypr albo Izrael... Głupota ludzka nie zna granic. A co do biedronki to uwielbiam chrupki orzechowe, nie wiem jak się nazywają i orzeszki w skorupce z papryki... Pycha.

Gość khagern
jak masz watpliwosc co do jakosci zrob jutro porownanie kup konserwe turystyczna z biedronki i kup konserwe turystyczna z krakusa cena 1:2 lub 3 jak nie widzisz roznicy w smaku i jakosci to juz nie dyskutuje dalej, wiekszosc produktow w biedronce i tego typu sklepach to sciema, juz pisalem ze sok maliowy jest tak naprawde z burakow a szynka konserwowa jest z drobiu, chpisy lays sa w normalnej cenie jak wszedzie a chipsy Top biedronkowe to syf jakich malo, to samo paluszki lajkonik cena normalna a paluszki PUB to syf

w biedronce w której ja się zaopatruję jest carlo rossi, johny walker, żubrówka i wiele innych po atrakcyjnych cenach :)

Wszystko zalezy od tego kto jest producentem konserwy z Biedronki, jesli Krakus, to pewnie niewiele sie roznia. Wiem na pewno, ze w Biedronce sa produkty z Sokolowa, np. poledwica sopocka i takie paluszki drobiowe i wieprzowe (male podwedzane kielbaski). Smakuja, wygladaja, pachna identycznie jak te "oryginalne", drozsze, skladow nie porownywalam jakos wnikliwie ale zrobie to przy najblizszej okazji, w kazdym razie "oryginaly" maja na etykiecie wypisanych kilka "E", wiec zaden cud to to nie jest.

Co do sokow sie zgadzam, sa podrobione, ale tak samo podrobione sa rozne Paole i inne cuda, ktore mozna kupic w pierwszym lepszym warzywniaku za cene troche nizsza, niz o wiele porzadniejsze produkty Herbapolu. Najlepsze sa oczywiscie takie po kilkanascie zl za butelke, w smaku i skladzie przypominaja domowy wyrob, ale kogo stac na to, zeby je kupowac regularnie...

Gość khagern
dlatego ci pisze ze orginalne produkty sa w normalnych cenach i jeszcze raz namawiam do proby konserwa biedronka 3zl a konserwa krakus 6-8 zl ta pierwsz zzielenieje po 2 dniach smak i jakosc do oceny

wiesz co tak się składa, że ja czytam to co jest napisane na opakowaniu i nie sugeruję się wyłącznie ceną. Dlatego pisałam np o parówkach z mięsem oddzielanym mechanicznie... Większość produktów składem nie odbiega tym markowym o wiele droższym. A co do walorów smakowych, to dwie wymienione przez Ciebie konserwy nie są produkowane przez jednego producenta więc ich smak na pewno będzie się różnił, tak jak np majonez helmanz od majonezu winiary :O

A ja ci pisze ze nie za wszystko musisz przeplacac i nie bede porownywac konserwy krakusa z konserwa innego producenta ktory produkuje ja dla Biedronki bo to zadne porownanie. Rownie dobrze moge porownywac parowki i szynke. Jesli producentem konserw dla Biedronki jest Krakus, to chetnie kupie taka konserwe i porownam z tym, co sprzedaje pod wlasna marka.

jak to jest,ale znam pana ktory jest dostarczycielem marchewki do biedronki,i ta marchew rosnie na jego włosciach w polsce a nie w portugalii.facet mieszka na pomorzu,

mamunianamedal to Ty nie wiesz, że pomoże to jest kolonia Portugalii ?:D:D:D

Gość majonez hellmanz
to jeebane goowno w porównaniu do winiar :O Poza tym, oczywistą oczywistością jest że znani i cenieni producenci dosłownie BIJĄ się o wejście do Biedronki ze swoimi markami po obniżonych kosztach, ponieważ Biedronka to najpopularniejsza sieć sklepowa w Polsce. Niestety, polskie społeczeństwo jest ubogie. Zajmuję się zawodowo analizą rynku konsumenckiego, więc wiem. Koniec tematu.

Gość pokaż fotkę
A M E N

ja z biedronki najczęściej kupuje: szynkę z indyka szynkę w takich czerwono przeźroczystym opakowaniu różne rodzaje ( baleron, boczek mielonka tyrolska,konserwowa) ok 4zł wędzone udka z kurczaka 2szt 5zł parówki dla męża ale te wieprzowe ok 7zł śmietana mleko kruszynki ciasta np rolada truskawkowa tani był okocim ten zieony za 1,99 ale już go spodkac nie mogę chrupki chusteczki hig husteczki dada świeczki zapachowe te podgrzewacze spray do mebli husteczki z woskiem do mebli golarki te rózowe waciki patyczki do uszu podpaski wkładki hig lakier do włosów

Polskie płatki musli smaczne, zdrowe i pożywne tworzone są z najlepszych ziaren z polskich zbóż rosnących na czystych i złocistych polskich polach, rodzynki długo suszone z najdorodniejszych polskich winogron fioletowych, najlepiej smakuje zalane mlekiem od polskiej krowy maliny.