Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szalona Jolanta w koronkach

Dobre produkty z biedronki

Polecane posty

O winach i alkoholach oraz innych trunkach szlachetnych szkoda wspominac... Biedronka oferuje tandentne pędzone w piwnicach blokowisk trunki w ktorych jest woda a nie alkohol, sa to sladowe ilosci sztucznego specyfiku ktory powoduje upodabnianie trunku do akoholu, niedobre wina ktore zawieraja rozne swinstwa i barwniki. Skolei polskie alkohole sa znane i cenione za wysmienity smak i walory niespotykane w innych trunkach, Polskie wódki słynne i lubiane sa to czyste wodki i mozna miec pewnosc ze jest to alkohol a nie woda z kranu, polskie wina musujace z ciemnych winnic podhalanskich, slaskich oraz kujawskich, lezakujace w ciemnych i chlodnych przestronnych pomieszczeniach, bardzo dobre i wytrawne, wina czerwone, wina biale ze o szampanach nie wspomne. POlskie winnice i bimbrownie sa dobre i solidne.+

Gość beataaaa125
ja tez ogolnie uwielbiam biedronke, ale ostatnio kupilam palki z kurczaka i sie zawiodlam, gotowalam rosol- zawsze najpierw odgotowuje chwile kurczaka (zeby ten "syf" wyszedl) zlewam to i potem gotuje rosol. te palki odgotowywalam 3 razy, walilo kurnikim na maxa. w koncu i tak je wywalilam, bo byly niedobre w smaku. a propo tych maslanych misiow, to byla edycja limitowana? a moim hitem nr 1 sa wkladki higieniczne :) w ogole 90% produktow maja zajebistych

Akurat wiele markowych firm produkuje rzeczy dla biedronki i np takie lidla, ale pod innymi nazwami i tak sok Plum to Hortex, pasta jajeczna robiona jest przez Lisnera, niektóre jogurty przez bakome, ale w tych tanich marketach pojawiają się pod inną nazwą. Raczę porównać składy. Wiadomo, szpan jest jak się idzie z siatami z Almy, albo Piotra i Pawła :|

Gość pokaż fotkę
nie wiem skąd o tym koncernie portugalskim macie - ja zauważyłam, że tylko ciuchy są portugalskie

Gość nie-durna baba
pacany, podniecacie sie ze tanie, a zastanowiliscie sie nad faktem dlaczego taniej? po produkowane to jest z odpadów wiekszych koncernów, zjadacie resztki , zdrowia życzę :D

Gość pokaż fotkę
,, POlskie winnice i bimbrownie sa dobre i solidne.+ " leżę i sikam ;-p

Dobrej jakości polski nabiał, mleko od krowy malinej pasącej się na złocistych łąkach gdzie obce są spaliny i GMO, złociste pola żyta i pszenicy, masło ubijane w klasycznych masielnicach, smaczne, pozywne i latwe do rozsmarowania, a jogurty pitne pyszne i pozywne, sery twarogowe, sery biale lub bryndza podhalanska z polskich gor pieknych i snieznych od polskiej krowy jałówki karmionej najlepszymi paszami.

Gość 2minutykonieczności
pozdro dla wszystkich fanatyków czy tam muzułmenianków ;p

Gość pokaż fotkę
,,pacany, podniecacie sie ze tanie, a zastanowiliscie sie nad faktem dlaczego taniej? po produkowane to jest z odpadów wiekszych koncernów, zjadacie resztki , zdrowia życzę" a słyszałeś o super mięsie wieprzowym made in Niemcy skażone dioksyną, o kurczakach w Belgii i Francji, o świniach we Francji pasionych szlamem z szmb? tam mają drożej ale za to zdrowiej ;-/

Gość beataaaa125
muzeumianka pisz dalej, nie moge z smiechu. chcialam przeczytac kolezance co tu piszesz, ale nie jestem w stanie, caly czas parskam smiechem :D :D :D

co do alko, to widziałam dzisiaj jeszcze wino carlo rossi czy jak ono się tam nazywa za 15,49 a w leclerku mają za 19,99 :)

PIeczywa biedronkowe nierazzz sa suche i "gumowe" o smaku powiedzmy sobie wprost... o smaku gąbki, ja preferuje polskie pieczywa, smaczne chleby wypiekane w piecach tradycyjnych z najlepszej maki z polskich zlocistych pol zytnich, pszennych i wielu innych, chleby smaczne o smaku prawdziwego pieczywa, obsypane delikatnie sezamem lub makiem z polskich czerwonych makow z polskich soczyscie zielonych lak na ktorych pasza sie polskie krowy maliny, a polskie bulki kajzerki rownie wysmienite, polecam serdecznie, zawsze je jem na obiad, sa jeszcze cieplutkie i smakuje jak prawdziwe polskie pieczywo a nie gąbka, a smaruje je polskim maselkiem oselkowym z mleka polskiego od polskiej laciatej krowy malinowej.

Gość beataaaa125
gdzie widzialas takie tanie carlo??

Gość szalona Jolanta w koronkach
Maliby 29 zł, a w Tesco 45 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kupiłam w tesco i myślałam, że eksploduję ze złości :o

Aż ślinka poleciała mi na myśl o złocistym polskim chlebku ze złocistą skórką idealnie przypieczona delikatnie posypana sezamem, a do tego maselko oselkowe od polskiej krowy jałówki.

Gość iksug
Lasagne- REWELACJA! i pomidory miniaturki - smak lata!

Gość pokaż fotkę
a masło osełkowe od taj pięknej przełaciatej krówki tylko w biedronie! olej z polskich żółciutkich rzepaków rosnących na glebach klasy VI tylko z Polski również tylko w biedronie! puszyste bułeczki z polskich zsiniałych ziarenek żyta i pszenicy na skutek polskiego potopu, energicznie zmielone w polskich młynach i zaprawone tamże polepszaczami, spulchniaczami, konserwantami i środkami na wołka zbożowego znajdziecie w biedronie i w każdym polskim sklepie osiedlowym, ponieważ polski kierowca wiezie te cieplutkie bułeczki - podjada po drodze i popiarduje zdrowo najpierw do żata, kauflandu i na koniec do biedrony - a wtedy już nie są takie smaczne bo na koniec trasy kierowca pierdzi nacudowniej...

Gość Jogurty FruVita w Biedronce
robi Bakoma. Wiele jest produktow robionych przez polskie firmy. I czesto nie roznia sie niczym od oryginalow, np. wspomniane pasty rybne. Sklad identyczny jak pod marka Lisnera, smak ten sam. Nawet ostatnio w Galileo widzialam porownanie prod. markowych i marketowych wytwarzanych przez te same firmy. Wypowiadal sie specjalista, wg. ktorego firmy produkujace pod 2 roznymi szyldami rzadko zmieniaja receptury, bo opracowywanie nowej i przestawianie maszyn sie nie oplaca. Ale o tym sie niewiele mowi, bo firmom zalezy, zeby nadal sprzedawac drozej pod wlasnym znakiem towarowym. A co do patriotycznego wspierania polskich wlascicieli sklepow, to chetnie zaczne to robic, jak moj szef patriotycznie podwyzszy mi pensje, a sprzedawcy przestana nabijac mnie w butelke. Przyklad - cena pomaranczy we wspomnianej Biedronce - w promocji ok. 3zl za kg. Pomarancze smaczne i slodkie, pewnie pryskane, ale nie mniej niz te w moim sklepie osiedlowym - cena powyzej 5 zl i promocji nie ma _nigdy_, nie przeceniaja nawet zeschnietych czy nadgnitych owocow. Drugi hit od polskiego sprzedawcy - w okolicznym mini markecie banany 5zl za kg. Szkoda tylko, ze cale czarne i wlasciwie nie nadajace sie do jedzenia. A obok wisi wielka kartka z napisem "promocja". Toz to kpina w zywe oczy. W tym samym markecie stoja tez kosze z napisem "promocja" w ktorych czesto mozna znalezc produkty po terminie waznosci. I pol biedy jesli to sa czekoladki, ale czesto widuje tam nabial, wedliny czy konserwy. Kupuja je glownie starsi ludzie ktorzy slabo widza i moga zle odczytac date. A nieswiezym jedzeniem mozna sie przeciez powaznie zatruc! No i hit z pobliskich delikatesow. Sklep zamawia wedliny od lokalnych producentow i sprzedaje je o kilka zlotych na kg drozej, niz w sklepach firmowych (ktore sa nawiasem mowiac po sasiedzku). Ostatnio widzialam tam tez pesto z Lidla, ktore normalnie kosztuje ponad 3 zl, a wolali za nie 10 zl. :O

Gość pokaż fotkę
u Muzeumianki nawet sezamek jest z Polski ;-)

Wiem że mam racje, jutro otwieram internetowa akcje na rzecz propagowania polskich produktow.

Gość khagern
nie pierdolcie ze firmy robia te same produkty w innej szacie za polowe ceny bo to dla biedronki - to bzdura, wraz z cieciem ceny spada jakosc, a produkty ktore sa w normalnych opakowaniach maja podobne ceny jak w realu czy innych sklepach

Gość LOLOOOOO
MUZEUMIANKA to napisz mi nazwy tych POLSKICH produktów:D a napisze Ci jaki koncern zagraniczny za tym stoi:D NIE MA JUŻ POLSKIEJ ŻYWNOŚCI ani POLSKIEJ GOSPODARKI. Jesteśmy ROBOYNIKAMI we własnym kraju.

Gość pokaż fotkę
Muzeumianka - weź się naucz czytać ze zrozumieniem! urządziłam /zresztą nie tylko ja/ sobie kpinę z Ciebie a ty - piszesz, że wiesz, że masz rację! to tak jak z tym pluciem... jak jesteś inteligentna to załapiesz. Co do zdrowej żywności - nie wszystko co drogie to lepsze, trzeba nauczyć się czytać etykiety. W zdrowych sklepach ludzie kupują podróbki ,,zdrowej" żywności za ciężkie pieniądze a są gorsze od tych biedronkowych.