Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Honoratka_30latka

Wielkość brzucha a ciężar dziecka

Polecane posty

Gość Honoratka_30latka

Mam ogromny brzuch w dziewiątym miesiącu ciąży a lekarz mówi że waga płodu waha się między 2.500 - 2.700. Nie rozumiem jak to możliwe, jestem grubsza od kobiet, które urodziły czterokilowe niemowlaki :o

ja miałam ogromny brzuch i urodziłam córke o wadze 4,4 kg i teraz jest wieksza od dzieci w swoim wieku

Gość ocet
wielkosc brzucha nie swiadczy o wielkosci dziecka(slowa mojego lekarza) taki masz oragnizm,albo za duzo jadlas i przytylas,albo masz duzo wod plodowych.

ja też mialam spory brzuch... mala wazyla 3225 g, a dwoch lekazy wciskalo mi, ze bedzie wazyla min 4 kg... takze tak do konca nie sugeruj sie usg... zalezy jakie masz predyspozycje do ciazy... ile wod plodowych jakie lozysko... w tym stanie wszystko moze wygladac bardzo roznie...

ja miałam dość mały brzuch jak na wielkość dziecka, nawet lekarze w szpitalu badajac rękoma brzuch mówili, że to niemożliwe, że tak nie wygląda brzuch na ponad 4kg dziecko, tłumaczyli to błędnym pomiarem z usg, ale że w szpitalu usg miałam robione 3 razy i za każdym razem wychodzilo ok 4,5kg to moja pani dr zdecydowała o cc, bo była ordynatorem na położnictwie. Leżała ze mną babka co brzuch miała jak na bliźniaki a urodziła 2900, podobno dużo wód miała.

Gość misia1111111111111111111111
ja też miałam duuuuuuuuży brzuch a córka ważyła 4 kg

u mnie duży brzuch i duże dziecko. a wg. 2 lekarzy miało ważyć 3300:)

Gość bo ja niewiwm tego...
ja miałam niewielki brzuch w porównaniu z tymi co widywałam na patologii a mały ur sie w 37tc z waga 3290.. moze masz duzo wód

Gość a moj....
Moj z pomiaru brzucha przez lekarza (i z usg) mial miec 3600 kilka godzin przed urodzeniem, a wazyl 4240g wiec rozmiar brzucha o niczym ne swiadczy :P

ja mialam ogromny brzuch, zawsze o 4 tyg do przodu, mieszkam w UK i tu sie mierzy brzuch od gory do dolu, ( np 30 cm odpowiada 30 tyg ciazy itd. w Polsce chyba tego juz nie praktykuja?) w 36 tyg. brzuch mierzyl 40, rodzilam w 40, brzuch wygladal na 44:D coreczka urodzila sie z waga 4820;)

Gość mama synka 2,5 - letniego
ja miałam brzuch po prostu przeogromny, sporo osób pytało mnie czy będą bliźniaki:O a synek urodził się 55cm i 3450g moja mama w obydwu ciążach miała bardzo mały brzuch, a dzieci urodziła 53 cm /3200g i 55cm /3500g więc nie małe jak chociażby z uwagi na fakt, że w 7 miesiącu ciąży zaczęła pracę i nikt nie zorientował się, że w ogóle jest w ciąży;) na ogół kobiety, które mają szeroką miednicę czyli takie, którym łatwiej jest rodzić - mają małe brzuchy, bo dziecko ma sporo miejsca właśnie w miednicy

a skad wiesz jakie brzuchy mają matki z ponad 4 kilowym maluchem ? ocet ma racje ! ciut wyobraźni ;) moja koleżanka miała brzuch mniejszy odemnie a miała bliźniaki :P to czy jest sie w bliźniaczej ciąży czy nie to nie ma znaczenia,bliźniaki nie rodzą się po 4 kg hehe

ja takze mam ogromny brzuch wszyscy pytaja sie czy to bliznaiki maly jest podobno spory poniewaz na usg uslyszalam ze jest o caly miesiac wiekszy wg tych calych centyli on jest w grupie 75 a wiekszosc dzieciaczkow w 50 .strasznie mnie to zdziwilo poniewaz ja jestem droba maz niski a lekarz mowi ze bedzie mial od 4 kg i 60 cm teraz sie tylko zastanawiamy po kim:):):) a najgorzej bo mam pelno ciuchow na 56 i 62 a sa takie cudne :)

zapomnialam dopisac mam za duzo wod plodowych w tej gornej granicy wydaje mi sie ze cos nie tak ten lekarz gada ze maly bedzie taki duzy