Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balbina_36

Jak napisać podanie i list motywacyjny? Bardzo proszę o rady.

Polecane posty

Gość Balbina_36

Mam 35 lat i nie pracowałam od 14 lat gdyż wychowywałam dzieci. Od tamtej pory wiele się zmieniło, wszędzie chcą CV i listy motywacyjne. Zorientowałam się w lokalnym rynku pracy i uważam, że największe szanse mam w dwóch okolicznych zakładach pracy. Jeden zajmuje się produkcją opakowań tekturowych a drugi części do silników. Nie wiem co napisać w podaniu, brak mi pomysłów, jedyne co wymyśliłam to że poszukuję pracy gdyż jestem bezrobotna. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś pomógł mi wymyślić jakieś sensowne powody, które mogłabym wpisać w podaniu.

Gość ale czy
te zakłady wymagają od ewentualnych przyszłych pracowników listów motywacyjnych? Bo nie zawsze trzeba je składać.

Gość Balbina_36
Nie wiem, ale co powinnam napisać? To nie ma być praca biurowa ani żadne ważne stanowisko. Może powinnam po prostu iść bez niczego spytać czy potrzebują kogoś do pracy?

Gość Balbina_36
Piszę podanie. Napisałam - do dyrekcji...nazw pracodawcy i potem zwracam się z prośbą o przyjęcie mnie do pracy i nie wiem co pisać dalej.

Gość ale czy
wg mnie możesz poroznosić CV, bo nawet jeśli teraz nikogo nie potrzebują to może za jakiś czas się odezwą. A list motywacyjny zanosi się tylko wtedy jeśli jakiś zakład pracy sobie tego życzy. Wzorów CV i LM w necie jest od groma. Zaraz coś poszukam.

Gość Balbina_36
Dziękuję

no dokładnie. Tylko CV poroznoś, wciskaj im, nawet jak mowia ze nie potrzebuja do pracy. Zostaw im i powiedz "i tak zostawie, moze kiedys bedziecie potrzebowali" Ja tak robiłam :P pracy i tak nie znalazłam ale mniejsza o to :P

Gość Balbina_36
Tylko że listy na necie dotyczą zazwyczaj pracy na konkretnym stanowisku np. sprzedawcy a ja nie wiem ja nazwać stanowisko pracy o które mi chodzi, czy można napisać tylko pracownik fizyczny?

Gość Balbina_36
Nie mam zbyt dużego wyboru bo to taka bezrobotna okolica, nie ma gdzie zanosić CV

Gość ale czy
w tym linku jest szablon i wzór listu, ale na samym dole są komentarze i tam ludzie wymienili błędy stylistyczne oraz podali swoje wzory listów, więc można skorzystać.

o podanie bedziesz sie poznej martwila, jak juz cie zechcą. No a CV wiesz jak napisać przecież. Wszystko o sobie, szkoły, kursy, doświadczenia, prawko jesli masz, zainteresowanie. Na necie masz mnostwo przykladow.. w cv nie musisz pisac dlaczego chcesz ta prace.

Gość Balbina_36
dzięki wielkie :)

Gość ale czy
no to chyba trzeba będzie napisać pracownik fizyczny, jeśli nie znasz nazwy stanowiska. Albo po prostu tak przerobić wzór listu, żeby nie padła nazwa stanowiska tylko np. coś piszesz, piszesz i jestem przygotowana do pracy, która wymaga dużego oddania :D no coś w ten deseń. A tak w ogóle jeśli będzie to jakaś praca na produkcji to wątpię, żeby chcieli list, chociaż kto wie.