Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoska

Bielsko-Biała ciezarne 2011

Polecane posty

bb..no oglądałam go tylko na necie, ale zaryzykuję bo można zwrócic jak bedzie coś nie tak w wyglądzie. Na zywo go nie widziałam, bo gdziekolwiek ide to polecają TAKO.

wlasnie wiem z tym tako to juz przesada gdzie sie nie popatrze na ulicy to tako w sklepach zreszta tez to jak zamowisz to daj znac :) zastanawia mnie czy jest duzy gabarytowo bo nie raz jak ogladam na necie to wydaje sie wozeczek taki zgrabny a jak ogladam w sklepie to porazka

bylam dzis w maanie kurcze fajne sa te espiro i jeszcze 4baby takie zgrabne te wozeczki i tez cenowo niezle

Gość fach
A z ciekawości podpowiem ze ten Riko to jest to wózek któy TAKO miało 4 lata temu i nazywał sie JUMPER X wiec dalej bedziesz jeździć TAKO tylko pod innym logiem bo tak to już jest że po jakimś czasie małe firmy mogą korzystać z ich stelazy hehe . POZDRAWIAM wszystkie mamy co tak narzekają i kupują przez internet a potem płaczą :)

Witam dziewczyny mam na imie Iza ,jestem z bielska i mam termin na 4 październik 2011. Widze że poruszyłyście temat wózków ja kupiłam roan marita z fotelikiem roan millo wpinanym na stelaż. Nie jest on co prawda lekki ale dobrze amortyzowany i ma jedną z najwiekszych gondolek jakie istnieją, a dla mnie to ważne na zimę.

Czesc dziewczyny. Jestem z Bielska, rok temu rodzilam dziecko na Wyspianskiego, za miesiac rodze drugie tez w tym szpitalu. Porod wspominam cudownie pomimo ze trwal 74 godziny ale odbywal sie w sali do porodow rodzinnych, bylam tam tylko z partnerem i moja polozna i bylo naprawde intymnie i magicznie. Polecam ten szpital:)

ja tez chce rodzic na wyspiańskiego bo mam lekarza prowadzacego z tego szpitala i słyszałam dużo pochlebnych opini na temat porodów na wyspiańskiego. zastanawiam sie tylko czy opłacić sobie połozną czy nie? jakie macie zdanie na ten temat

To zalezy od Twojego charakteru. Jesli czujesz ze potrzebujesz szczegolnej opieki podczas pobytu w szpitalu, zainteresowania, milych slow, poczucia bezpieczenstwa, to zalatw sobie polozna ale ja osobiscie uwazam, ze nie jest to konieczne bo opieka w szpitalu jest ok.

zastanawialam sie nad tym bo nie będzie bezposrednio przy porodzie przy mnie męża, dlatego polozna chodziła mi po głowie, ale ile razy leżalam na ginekologii na wyspianskiego to 99% kobiet było super. To mój pierwszy poród dlatego jestem trochę zielona i wystraszona. Dzieki za opinię

Gość smarta
Hej :) ja też chciałabym rodzić na wyspiańskiego, termin mam na 14 października:) Powiedzcie czy kupiłyście już wyprawkę dla dziecka czy to jeszcze za wcześnie??

Witaj ja mam już wszytsko kupione dla dziecka czekam tylko na meble. Wole sobie wszytsko wcześniej załatwić, potem jak już będę w 8-9 misiącu nie chcę chodzić po tych upałach, a póki jestem sprawna wszystko zrobie teraz. wyprawkę schowiesz sobie do szafy i niech czeka.

zastanawiam sie tylko co będę potrzebowała do szpitala wziąć dla siebie i dla dziecka

Gość smarta
no właśnie, co trzeba mieć ze sobą w szpitalu na Wyspiańskiego??

Gość smarta
izabielsko na kiedy masz termin?? wiesz już gdzie bedziesz rodzić?

Gość smarta
ok już przeczytałam wyżej:) a do jakiego lekarza chodzisz jeśli można wiedzieć??

ja mam termin na 4 pażdziernik. Chodze do Balisia a Ty? rodzić bym chciała na wyspiańskiego. Znalazłam taką listę od jednej z mam która rodziła w 2009r. nie wiem czy aktualna jest ale wygląda dość rzeczowo FORMALNE dowod, legitymacja ubezpieczeniowa (podbita miesiąc wstecz), karta ciąży, badania, grupa krwi DLA MAM *koszule rozpinane z przodu, w maire luźne 2 szt * luźniejsze majtki bawełniane, jednorazowe majtki. Mi bardziej służyły te jednorazowe bo jak sie ubrudziły to wyrzucałam. *pieluchy z belli (sporo ich idzie w paczce jest 10 szt) *podkłady na materac z firmy semi ( rozmiar 80/60 wystarczy, jest ich 5 szt) *mydło, krem, antyperspirant o delikatnym zapachu itd. co tam uzywacie * gumka do włosów, opaska, lustereczko małe *szczoteczka, pasta *reczniki kapielowe 2 szt + mały do buzi czy tez wlosów *reczniki papierowe ( do osuszania krocza czy tez rany po cesarce, no i do innych rzeczy, sporo ich zuzyłam) *papier toaletowy *sztućce (chodź w razie czego sa na wyposazeniu szpitala) *kubek lub szklanka *kapcie, klapki pod prysznic *wkładki laktacyjne (nie koniecznie cała paczka) *laktator ( jesli bedziecie dłużej i mialybyscie nawał) *chusteczki higieniczne ( paczuszka, moze dwie) *dla pan rodzacych naturalnie- kółko nadmuchiwane lub takie specjalne, ale nie oplaca sie wydawac pieniedzy) *podusia (wygodniej wam bedzie ) *biustonosz do karmienia (1 lub dwa) *pieluszki tetrowe (1 lub dwie) *herbatniczki czy biszkopty (jedzonko moga przyieźc) *woda , duzo wody- duze butelki a do przelewania takie małe z dziubkiem, sa najlepsze. Trzeba pic około 3 litrów dziennie *waciki kosmetyczne (mi sie przydaly do nawilzania ust w pierszej dobie po cesarce kiedy nie mozna normalnie pić) DLA DZIDZIUSIA W zasadzie nie trzeba ciuszków bo szital ubiera malucha. Mozna dac swoje ubranka, wieczorem gdy sa zmieniane pielegniarka przywozi te z ktorych dziecko przebrano. Ok 19 zabierane sa do kapieli. Na wyjscie trzeba miec ubranka. Kocyk tez sie przyda by okryc malca. A rożek (polecam z wkładem kokosowym-rewelacja) jesli bierzemy dzidzie w czyms innym niź fotelik. *pieluchy jednorazowe (daje sie ok 5 szt do wózeczka w ktorym lezy dzidzia i jak go biora to przebieraja mu te pieluszki) *chusteczki jednorazowe *masć linomag lub alantan ( taka zaleca szpital, ja miałam linomag ale zmieniłam po wyjsciu na bepanten (rozniez na obolale sutki), same zobaczycie co bedzie najlepsze) *rekawiczki (dzidzia ma pazurki i sie drapie, nozyczki mozecie wziasc ale nie wiem czy sie odwzycie na obcinanie bedac w szpitalu, ja polecam obcinaczki, mi sie lepiejnimi obcina) *smoczek (ja uzywam, bez niego czasem bym zwariowala

Gość smarta
hehe ja też chodzę do Balisia :)

tak patrzę na tą listę dla dziecka i brakuje mi czegoś, butelki sie nie bierze ze sobą ani laktatora w razie czego?? sama nie wiem. Chyba będę musiała pojechac do nich lub zadzwonic i spytać najlepiej.

Gość smarta
no laktator powinno się zabrać, ale butelek z tego co wiem to nie trzeba bo w razie czego szpital ma. Daj znać co u lekarza, jak dzidzia, ja byłam w zeszłym tyg i było wszystko w porządku, oprócz tego ze mam anemie.

Gość smarta
no laktator powinno się zabrać, ale butelek z tego co wiem to nie trzeba bo w razie czego szpital ma. Daj znać co u lekarza, jak dzidzia, ja byłam w zeszłym tyg i było wszystko w porządku, oprócz tego ze mam anemie.

ja też mam anemię i kazał mi brać biofer, to jest jakieś żelazo łatwoprzyswajalne, wyniki mi się delikatnie poprawiły ale nadal mam poniżej normy. Oki dam znać jak po wizycie. A ty czekasz na córeczke czy na synka?

Gość smarta
Ja będę mieć chłopczyka:) i też biore Biofer:) heh a powiedz mi czy bedziesz opłacała położną do porodu?? Ja słyszałam ze na Wyspiańskiego można się umówić na poród zeby się nie okazało że nie ma miejsca, ale nie wiem czy to prawda.

ja będę miała córeczkę. Położnej nie będe opłacała to 500zł a opieka na wyspiańskiego jest na prawde rewelacyjna, tez zaczynam się bac że może ni byc miejsca jak zaczne rodzić, chociaz jak powiem ze Baliś jest prowadzacym moze coś znajdą. a nie wiemy czy bedziemy rodziły w terminie czy nie. wiec trudno sie umówic konkretnie, jak będzie nawał pacjentów to i tak nas nie przyjmą