Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoska

Bielsko-Biała ciezarne 2011

Polecane posty

witam z wieczoraj w ta paskudna pogodę z ciepla herbatka z cytryną. I zycze miłego wieczorku

witam Czy ktoś zna nowe miejsce przyjmowania pacjentów i tel dr Baliśa? Dzwoniłam do Bimedu już tam nie przyjmuje. Dziękuję za pomoc.

Witam :) I znow pada :O buuuuuuu :O W pt idziemy z M do tej hurtownii na Damrota ale to bedzie szal zakupow :D Milego dzionka ;)

Gość Smarta
Hej, Balis przyjmuje na ul. Harcerskiej 6a, tak jak wczesniej w poniedzialki i srody, tel. 33 496 61 56 No pogoda nas nie rozpieszcza, ale przynajniej sie tak nie wymęczymy jak w upał :) tez musze pojechac do tej hurtowni :) chociaz juz mi niewiele trzeba :)

to zyczę wam udanych zakupów, ja mam ciężkie przejścia z allegro z meblami, przyjechały ale brakuje ogrom śrub, prowanic itd. zobaczymy mają pare dni na odpowiedz. W sobote zmykam na badania, krew, mocz i grupa krwi, bo musze miec świeże przed wizytą Miłego dnia

Gość Smarta
Izabielsko gdzie chodzisz na badania?? Bo ja chodze do mojej przychodni ale na platne, a Ty tez musisz placic za badania??

Smarta niestety za badania musze placic, kiedyś chodziłam do Frydy na badania ale denerwowały mnie potworne kolejki i stanie po 2 godziny. Teraz chodze do laboratorium medycznego FACTOR na ulicy Glebokiej, zawsze szybko i sprawnie rano jak oddasz do badania krew lub mocz masz wyniki do odbioru tego samego dnia o 15-16. I mają otwarte w sobotę a dla mnie to plus duży A Ty gdzie chodzisz??

Ja rowniez polecam laboratorium FACTOR jest tak jak iza pisze jesli komus zalezy na szybkich badaniach to tam jest idealnie no ale platnie. Ja do gina chodze na mlodziezowa i tam lekarz zleca mi badania tj na nfz wiec nie place.

Gość Smarta
Ja chodze do zwyklej przychodni, czasem sie troche naczekam, ale jest ok. Mam jeszcze jedno pytanko bo wuczytalam ze od 8 m-ca trzeba chodzic na wizyty co 2 tyg a pozniej juz co tydzien. Nie wiecie moze jak to wyglada u Balisia czy on normalnie kasuje za kazda taka wizyte??

Witam ja juz po zakupach w hurtownii kupilam wszystko co chcialam :) wow ale to cieszy zostalo malo rzeczy do kupienia ;) Na szczescie mieli wszystko na stanie i zaplacilam mniej niz sama obliczylam ;)

Sama mnie własnie zastanawia to z Balisiem, czyli pewnie po wizycie 3 sierpnia będzie mnie chciał widziec co 2 tygodnia. ciekawe jak z ta kasa jest Gratuluję Groszkowa udanych zakupów, u nich faktycznie oplaca sie kupować.

Gość Smarta
Hej:) właśnie jestem po wizycie u Balisia, to już 30 tc maluszek waży 1410 wiec jest ok. :) Pytałam odnośnie wizyt, powiedział ze jeśli wszystko będzie w porządku to będziemy się widzieć co 3 tygodnie :) Poza tym jakby coś było nie tak to on jest na oddziale :) Mam pytanko czy chodziłyście do szkoły rodzenia?? Zastanawiam się nad tym wiem ze to trochę późno ale mam dylemat, czy to nie będzie strata pieniędzy.

Ja nie chodziłam i chodzić nie będę szkoda mi po pierwsze pieniędzy, po drugie nie mam zbytnio czasu. WYdaje mi sie że każda kobieta jest tak zaprogramowana że sobie z porodem poradzi. To fajnie z tymi wizytami. ja teraz mam 31tc w środe ide do Balisia zobaczymy co mi powie, bo mam ostatnio takie dośc mocne kłucie i ciagnięcie w okolicy pępka, może to dziecko się rozciąga nie wiem. Ja skończylam wlasnie z pokoikiem dla dziecka, urobilam sie potwornie ale mam juz wszystko gotowe. Smarta to super że wszystko u dzidzi ok. A powiedz mi mialaś moze próby glukozowe, bo ja nie szlam na to badanie? nie wiem czy Baliś na nie wysyła wogole :-)

Gość Smarta
Heh ja tez mam jeszcze 3 wizyty, ale to szybko przeleciało :) u mnie bedzie 33 tc, 36tc, 39 tc ale same wiecie, ze od 37 tc to juz nie wiadomo kiedy nas wezmie :) hehe :)

Gość Smarta
Nie mialam takich badan, tez o tym slyszalam. Kazal mi tylko na poczatku zbadac glukoze, wyszlo oki.

Witajcie :) Ale nasze dzieciaczki juz duze ;) Ja tez jestem w trakcie 30 tc wizyte kontrolna mam za tydz ciekawa jestem ile moj synus wazy ;) Glukoze mialam robiona na samym poczatku ciazy i bardzo dobrze bo dzieki temu wykryli mi cc a nieleczona jest bardzo grozna dla dziecka i niesie za soba duzo powiklan :O Do szkoly rodzenia ne chodze i nie bede chodzila dla mnie to strata czasu i pieniedzy - ide na zywiol zaufam instynktowi poloznym i lekorzom ;) Dzis znow kupilam kilka ubranek :) Mam juz tego full ale nie moglam sie oprzec ;)

tj tzw krzywa cukrowa pobiera sie krew na czczo pozniej pije sie gukoze i po godz lub 2 znow pobiera sie krew i sprawdza jaka glukoza jest w naszej krwi mialam 2 razy najpierw w labaratorium a pozniej w szpitalu i wtedy wykryli cc ... mozna zrobic na wlasna reke i w dactorze kosztuje chyba 30 zl trzebaby bylo wejsc na cennik i sprawdzic ... a macie badanie na hiv?

ja nie mam ani tej krzywej cukrzycowej na HIV badań też nie mam teraz robiłam morfologię krwi, badanie moczu grupę krwi + rh oraz alloprzeciwciała.

To morfologie i mocz robie co miesiac grupe krwi juz kiedys rozbilam krzywa za mna proby watrobowe tez hiv nie mam ale to nie jest obowiazkowe ... zobaczymy co jeszcze gin zleci w ostatnich tyg ... Dzis z nudow zabralam sie za pranie i segregowanie ubranek na razie same uzywane chce sprawdzic jak sie wypiora czy zejda jakies zabrudzenia itd na razie jest ok ;) koncem sierpnia jeszcze raz je wypiore i juz wyprasuje jak bedzie szafa i troche wywietrzeja bo na poczatku ma taki swoj zapach ... to wyjdzie gdzies tak ok 10 pralek z posciela kocykami rozkami pieluchami itp ;) wow nazbieralo sie tego ;)

ja mam wszytsko poprane i poprasowane poukladalam i schowałam do półek, pokój mam gotowy wiec i miejsca pełno wolnego było, ręczniki ostatnio prałam i okrycia kapieliowe No ja tez co miesiac mam takie badania bo mam anemie i mialam problemy z nerkami, caly czas miałam krew w moczu ale to moja niunia mi kopala po pęcherzu i dlatego

Dzis wypralam 3 pralki jeszcze bym poprala ale juz nie mam gdzie wieszac ;) Do konca sierpnia musimy poczekac na dodatkowy regal tam beda ubranka dzidzi wiec pozniej jeszcze raz wypiore poprasuje i bedzie wszystko ;) iza a powiedz jak zabiespieczasz ubranka? Niektorzy daja do bawelnianych poszewek aby sie nie kurzyly no ale jak macie pokoik i mebelki to tam moze tak sie nie kurzy poki co?

ja nakryłam z wierzchu bawełniana scierka ale nie sądze by sie ubranka zakurzyły skoro są w mebelkach poukladane. Oj Groszkowa pieknie dzisiaj poprałaś. jak nie masz mebelków jeszcze zawsze możesz sobie tak jak piszesz schowac do poszewek lub do kartonów, ja tak miałam wczesniej. Dziś mam wizytę u Balisia zobacze co tam u mojej niuni w brzuszku słychać.

odebrałam wyniki badań i dalej nie ciekawie anemia pomimo leków nadal jest i znow mi spadły wyniki, dodatkowo znów w moczu mam krew i bakterie czyli pewnie znów zuravit i urosept będe musiała brać.

Ja już powizycie Oliwka waży 1620g. Moje bóle to jesli chodzi o kręgosłup lekarz stwierdził że od obciążenia, bo brzuszek juz trochę obciąza mnie. takze nic na to nie poradzi, a bol w pępku to przepuklina pępkowa, bo pępuszek dość znacznie mi nadal odstaje, porobił badania i takie było stwierdzenie, dla dziecka niegroźna, natomiast jesli do miesiaca po porodzie pepek sie ni schowie i nadal bedzie kuł, czeka mnie operacja. Cierpniecie i mrowienie w nogach i rekach to typowe dla ciązy, taka reakcja na upały i na to ze pije ponad 4 litry plynów dziennie. Wyniki powiedzial że nie są takie złe, mam brac żurawit i urosept jak ostatnio, jak nie pomoże to da mi antybiotyk, a anemia powiedział że źle nie ma jak na takie stadium ciązy. Najważniejsze że niunia cała i zdrowa znów zasloniła rękoma główkę, Piernika jedna.

iza swietne wiadomosci z wizyty Oliwka juz duza :) Ciekawe ile Gracjan bedzie wazyl w pon mam wizyte u gina :) To bedzie skonczony 31 tc :) Ja dzis bylam u kardiologa morfologa i mocz ok :) cisnienie ekg i echo serca tez :) Jutro kolejna lekarz diabetolog - cukry w normie wiec chyba bedzie pochwala :)