Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoska

Bielsko-Biała ciezarne 2011

Polecane posty

Groszkowa ja czesto po lumpkach chodzę. Czasem faktycznie znajde cos niesamowicie fajnego. Super że juz tylko 3 prania zostały Ci do końca, ja tylko w przyszłym tygodniu przepiore do szpitala rzeczy dla małej i od razu je spakuje pewnie koło piatku bo będę już po spotkaniu z położną. U mnie tez wariacje wychodzą czasem jak siedze a Oliwka gdzieś pod biust mi kopnie to aż cały podskakuje :-) Chyba mały rozrabiaka z niej bedzie :-) ja jeszcze mam tylko 48 dni do porodu, niesamowite jak ten czas biegnie szybko. Byłam jeszcze przed chwilą w empiku na sarnim stoku kupić książkę na prezeny slubny bo tak Państwo mlodzi sobie zazyczyli, znalazłam przy okazji ładna paczuszkę i papier do pakowania no i oczywiscie kartkę. Także juz przynajmniej to mam z głowy

Boże ja już mam dość tych upałów mozna sie rozpuścić, mam nadziję ze zaniedługo przyjdzie jakies ochłodzenie. Ja u was dziewczyny samopoczucie?? Ja lece do apteki bo mam jutro badania moczu do poprawy.

Gość Smarta
Hej:) U mnie tez masakra, wlasnie tego sie balam ze jak przyjda takie upały to bede cała spuchnięta :) no i sie nie pomyliłam :) Szybko się męcze, boli kręgoslup no i te nogi, a co najgorsze przede mna jeszcze 7 tygodni i bedzie coraz gorzej :( jakos nie umiem sobie tego wyobrazić :) Izabielsko powiedz mi co z położną?? Bedziesz opłacala? Bo ja sie chyba jednak zdecyduje :) kiedy porod coraz blizej mam troche stresu i obaw zeby wszystko poszlo sprawnie, mysle ze lepiej bede sie czula jak bede miala położną:)

Smarta odnośnie położnej mój M. ją dobrze zna to to mama jego koleżanek, zobaczymy czy nas skasuje i jesli tak to ile, bo jeśli powie 400-500zł to watpie że ja wezmę. Teraz w czwartek mam z nia spotkanie o 18 w szpitalu to sie wszytskiego dowiem, co i jak co mam zabrac ze soba i odnosnie kosztów. Ja też jestem spuchnięta mam już dość, ja do porodu mam jeszcze 6 i pól tygodnia.

Witajcie ... I zapowiadaja sie upaly :O dobrze ze nie musze nigdzie wychodzic ;) Dzis zaczynam 34 tc ;) ale ten czas leci ;) jeszcze 50 dni do porodu ;) Gracjan buszuje w brzuchu jak szalony :) Dziewczyny a Wy chcecie rodzic na Wyspanskiego tak? Ja chce w Wojewodzkim i ide na zywiol :) nie bede miala swojej poloznej co ma byc to bedzie i tak musze urodzic ... wiec nie ma odwrotu ;) Milego dnia 👄

Groszkowa ja chcę na wyspiańskiego bo mam bliżej z osiedla i lekarz i polozna z tego szpitala są. ja dziś mam 44 dni do porodu, jutro mam równe 35 tygodni. Ja tez siedze w domu nigdzie się nie ruszam, wczoraj cały dzień siedziałam z M. nad rzeką więc sie wychłodziłam i odpoczełam, dziś chcę zacząć sortowac ubranka rozmiarami.

Gość Smarta
hej :) ja właśnie jestem po wizycie u lekarza i troszkę mnie zmartwił bo dzidzia mało waży mam 33 tydzien i 1839g wiec trochę za mało :( ja sama jestem szczupła wiec sie pocieszam tym trochę... wyniki mam jak zwylke nie najlepsze i cały czas ta anemia. No ale w sumie lekarz nic nie mówił tylko zeby częściej jeść i brać żelazo i tyle, naztepna wizyta za 3 tyg. to bedzie 36 tc. A tak z innej beczki to już nie mam siły do tych upałów... dobrze ze mam klimatyzator w pokoju bo bez tego bym nie wytrzymała masakra... Dziś przyszli do nas robotnicy i zaczynamy malowanie całego domku w środku... też jestem przerażona, jak ja bym chciała zeby juz było po wszystkim, po upałach po remoncie i po porodzie :) hehe :)

Smarat ja mam taki wykaz w książce odnosnie wagi dziecka w 3 trymestrze III trymestr: 30tydz 1300g 31tydz 1600g 32tydz 1800g 33tydz 2000g 34tydz 2300g 35tydz 2500g 36tydz 2800g 37tydz 3000g 38tydz 3100g 39tydz 3250g 40tydz 3500g Ja wizytę mam w środę, Oliwka powinna niby ważyć 2300g ciekawa jestem bo 3 tyg, temu miała 1620g /w 31tc/ czy waga będzie ok. Ja tez mam dalej anemie a jeszcze dodatkowo cały czas zapalenie pecherza i problemy z nerkami jak dzisiejsze wyniki nie będą ok. to dostane antybiotyk. Mąż ma mi odebrac je dziś po 16 z laboratorium. Odnośnie upałów tez mam dość, bokiem ten skwar mi wychodzi, a ma być jeszcze cieplej. Smarta remontu współczuję ja w czerwcu lipcu z tym walczyłam ale bogu dzieki temperatura była fajna, farba schła wolno, ale malowało się w porządku. Kurcze ja do porodu jeszce 6 tygodni chyba nie wytrzymam, jutro 34tc a ciagnie sie to tragicznie....

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl) Oto siatka z wielkoscia dzidzi podczas poszczegolnych tyg ciazy centyle to procenty w pierwszej czescie ok 10 % dzieci ma taka wage w srodkowej 50 % a w ostatniej 90 %

Groszkowa czyli będąc w 34 tc moje dziecko ile powinno ważyc wg. twojej tabelki?? 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) Jutro na wizycie zobacze co tam slychac, ostatnio wogóle brzuch mi potwornie twardnieje, jak kamień i skóra piekielnie napieta a potem znow jest miękki.

Witam :) izabielsko ja zazwyczaj z pomiarami jestem w srodkowej tabelce tam gdzie jest 50 % i lekarz tez tak mowi ze dziecko jest przecietniakiem :p ani za male ani za duze ;) Ale skwar uff :O

ja tak właśnie porównuję wyniki z twoja tabelka i tez jestem przeciętniakiem, zobaczymy jutro. Skwar jest obłędny, ja tylko do apteki zaszlam i z powrotem i myślałam że padnę a chciałam kupić jałowe gazy i ciekłą parafine do smarowania malej po urodzeniu. A najgorsze przed nami jutro 32 stopnie w czwartek 33 a w piatek 35 w sobote chłodniej tylko 32 stopnie a w niedzile nie dość że 30 stopni to jeszcze deszcz. Znów człowiek jak karp bedzie.

te upały sa nie dow tytrzymania, wyglądam jak balon, cała spuchłam. Własnie umyłam głowe przed wizyta u Balisia i szukam czegoś przewiewnego na wizytę, bo chyba bym zwariowała w bluzce i spodenkach. W sobote mamy iśc na ślub ale nie wiem czy dotrę jesli takie upaly będą a zapowiadaja 33 stopnie. DObrze że chociaz na wesele nie idziemy bo pewnie bym oszalała i wymeczyła się tragicznie. A jak u was samopoczucie w taki skwar??

izabielsko 3mam kciuki za wizyte daj znac co u Oliwki :) Oj ja tez czuje sie fatalnie moze nie jestem opuchnieta ale nie mam czym oddychac duszno mi i glowa pobolewa :O masakryczna pogoda :O

Ja juz po wizycie wszystko w najlepszym porzadku Oliwka jak zawsze wariowała na wizycie i sie zaslaniała ale udało sie zrobic zdjecie. Waży juz dośc fajnie bo 2318g Sliczną buzinkę ma. Odwróciła sie już do porodu główką w dół więc dobrze czułam że kopie mi pod biust. Szyjka macicy ok, nic sie nie skraca. Na te skurcze w brzuchu mam brac magnez, z moczem też ni jest źle tylko mam brać żuravit i vitaminę c. Na anemię standardowo zelazo. Kolejna wizytę mam 14.09.2011 o godzinie 15.30. I potem nie wiem czy bedzie jeszcze jedna czy juz na porodówce sie spotkam z lekarzami. No i przybyło mi 2kg. z czego 750g jest Oliwki /duzo przybrala w 3 tygodnie/

Smarta a i Balisia nie ma od 2 paxdziernika nie wiem do kiedy ale na mój poród sie chyba nie załapie.

izabielsko to bardzo sie ciesze :) hmmmmmm z tego wynika ze moj Gracjan bedzie mial podobna wage jak Twoja Oliwia :) tylko ze ja wizyte mam dopiero 12 wrzesnia :( jeszcze troche czasu zostalo jak pojde to bede w 36 tc ...

mi teraz poozna wpisała 34/35 tydzień jak pójde będe w 37/38 ciekawe czy jeszcze czeka mnie jedna wizyta czy wiecej?

już wróciłam moje drogie Położna jest świetna ma mój numer telefonu a ja jej moge dzwonic o kazdejj godzinie dnia i nocy jakby coś się działo. Dostałam listę rzeczy potrzebnych do szpitala, umówiłam się z nia na KTG 23.09.2011 po 19 i kolejne jak szybciej na porodówce nie skończę 1.10.2011 po 19. Kobieta namawiała mnie do seksu ze oksytocyna sie wydziela i to jest korzystne ale tylko do 37tc. Na kolejne wizycie poza KTG będę miała jeszce badania przez nią robione. Jakbym zaczeła miec skurcze mam pierwsze dzwonic do niej. Obgadałam troszke poród ale generalnie dopiero na koejnej wizycie juz tak konkretnie wszytskiego sie dowiem. Powiedziała ze załatwi w razie potrzeby wanne porodowa czy piłkę, zastrzyki z oksytocyny również będą dostępne. Zadba o to żebym pepowine mogła przeciąć itd. Wspaniała kobieta w kwestii kasy powiedziała że sie dogadamy i napewno dużo mniej niz biorą inne położne. Krótko mówiąc jestem bardzo zadowolona z wyboru :-D

Witam :) izabielsko to super ze polozna jest tak fajna babeczka i ze juz czujesz do niej zaufanie tak powinno byc jesli kobieta decyduje sie na swoja polozna :) Kurcze dzis kolejny tydzien upalow :O masakra :O dobrze ze nie musze nigdzie czlapac ;)

Groszkowa ja tez nigdzie ni ide bo bym umarła w tym upale Ja dzis urodziny odprawiam i przygotowuje wszytsko dla gości, tort już mam upieczony i gotowy, teraz walcze z patroszeniem ryb :-)

Gość Smarta
Hej :) dawno się nie odzywalam, ale juz wszystko nadrobiłam. U mnie ciągle remont... i co najgorsze potraw to jeszcze do przyszłego tygodnia :( ale pocieszam sie że będzie spokój na kilka lat hehe :) upał, upał, upał dziś ma byc ten najcieplejszy dzień :/ mój mąż ma urodzinki w niedziele, wiec musze dzis jechać kupić prezent no i torcik zamówić bo nie chce mi się piec heh :) izabielsko jeśli to Twoje urodzinku to wszystkego najlepszego :) a co do położnej to też musze się do jakiejś zgłosić słyszalam ze najlepsza jest Renia... a jak ta Twoja ma na imię?? Bo nie mam namiaru na żadną a też chciałabym się umówic na jakąś rozmowę, może zapytaj czy mogłabyś podać mi jej numer tel. byłabym wdzięczna, moge podac mojego maila.

tez slyszalam ze Renia jest najlepsza, ale u mnie zaważyła kwestia finansowa nie dam połoznej 500zl za opiekę. A jak mogę wziać znajomą to jeszcze lepiej. Rozmawialam ze swoja połozna i niestety ona ma opor ale powiedziała że najlepiej jakby ktoś Ci poleciła jakąś położną i dał do niej nr. telefonu, albo iść na zywioł wziąć którąkolwiek. Mozesz iść do szpitala i spytać o polozną na 1. piętrze siedzą położne. Więc ja nie jestem w stanie Ci pomóc

izabielsko jesli masz urodzinki to sto lat wszystkiego naj spelnienia marzen i powodzenia w kazdej dziedzinie zycia oraz szczesliwego rozwiazania 🌼 Ja urodzinki mialam we wtorek :) a imprezke robilam w niedziele ;)

Gość Smarta
uuu to szkoda, no ale jakoś sobie poradze, muszę pogadać z tą położną która jest w rejestracji u Balisia :) ona pewnie da mi namiar na kogoś :)

Groszkowa dziekuję za zyczenia Tobie równiez wszystkiego najlepszego, duzo zdrówka, szczęścia pomyślności, spelnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego rozwiazania oraz pociechy z Gracjanka :-)

Witanko :) Upalow nastepny dzien ale na szczescie to juz koncowka ;) Mnie tak meczy zgaga ze szok :O poza tym dzis chwycil mnie przeokropny skurcz ale M wymasowal i przeszlo :) Juz bylismy na zakupach zaraz sprzatenie gotowanie i odpoczynek :) Milego dnia :)

Witam serdecznie w końcu mamy ochłodzenie, aż lepiej się śpi i oddycha. Ja czekam własnie na teściów i na samą myśl o ich wizycie dostaję mdłości. Wczoraj jeszcze przez te potwoerne upały musiałam piec ciasta ze względu na ich wizytę. A jak u was samopoczucie w tak fajnie chłodny dzionek??