Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoska

Bielsko-Biała ciezarne 2011

Polecane posty

Gość smarta
no dokładnie, ja się zastanawiam nad tą połózną, ale tak naprawe to tyle samo kosztowałby poród w Esculapie, wiec sama nie wiem.

Witam :) Jestem z Bielska :) Obecnie trwa 27 tc bedzie synek - tak wskazuje usg i mam nadzieje ze to sie nie zmieni :) Termina mam na 11 pazdziernik mam zamiar rodzic pod Szyndzielnia w wojewodzkim chodze do niemcewicza na mlodziezowa :) Czuje sie ok i tj nawazniejsze :) Pozdrawiam wszystekie mamusie :)

ja połozną na pewno odpuszczę sobie. dzis jak będę u Balisia spytam czy warto brać połozną i jak to jest z przyjeciem do szpitala bo caraz wiecej słysze że odsyłaja albo do eskulapu albo do wojewódzkiego, bo u nich wiecznie miejsc brakuje, zobaczymy co powie.

ja poloznej nie wynajmuje ani nikogo nie oplacam bylam tam 2 tyg na patologii ciazy wiec wiem jak jest poza tym jest tam jedna znajoma polozna moze akurat trafie ze bedzie na dyzurze a jak nie to i tak przeciez urodze i tak :)

Gość smarta
no ładnie się zgrało, ja ma 27 tc :) daj znać co powiedział Ci Baliś odnośnie porodu, bo ciekawa jestem jak to naprawde wygląda bo sama sie tym martwie...

Gość smarta
Witaj Goszkowa83 masz juz imie dla synka??

Tak mamy wybrane Gracjan a na drugie mateusz :) a wy dziewczyny imionka dla dzieci juz macie? a jak idzie kompletowanie wyprawki?

Gość smarta
u nas będzie Filip :) a co do wyprawki to już coś mam tzn. ubranka, kocyk, wanienkę, butelki, smoczki i takie tam, nie mam łóżeczka ani wózka, muszę kupić jeszcze kosmetyki no i rzeczy dla mnie do szpitala wiec tak naprawdę nie mam ani połowy tego co trzeba hehe:) a gdzie kupujecie całą wyprawkę??

Ja mam wybrane Oliwia na drugie bedzie miała Barbara po mojej mamie. Ja juz wszytsko skompletowałam, czekam tylko na meble do pokoju zeby wszystko do nich powkladać. Fajna jest hurtownia na ul. Damrota w Bielsku nazywa sie perfect kupiłam tam oliwki, szampony, pieluchy, wanienke, przewijak itd. maja tez konto na allegro

koszule zamowiłam na allegro bo w bielsku te same znalazłam 20zł drozsze na sztuce, a no i jeszcze czeka mnie pakowanie toreb tylko musze jakąś sensowna listę dla maluszka znaleść

sliczne imiona :) ja mam ubranka reczniki kolderke kocyki rozki kosmetyki dla dzidzi pieluchy tetrowe i franelowe czesc wyprawki dla mnie do szpitala z najwiekszych zostal wozek i lozeczko ale pojdziemy jak M bedzie mial urlop czyli poczatkiem sierpnia wtedy tez dokupimy takie drobiazgi jak butelki termometry wanienke itp takze na sam koniec zostanie wozek i lozeczko ale to myslimy kupic we wrzesniu lub poczatkiem pazdziernika :)

ja już 3 razy lezałam w szpitalu w tej ciąży dlatego wszytsko szybciej chce zrobić bo boję się żeby później nie zostało wszytsko w powijakach a ja będe w szpitalu a mąż nie zrobi tego tak jak będę chciała. A i jeszcze czekam na pościel z allegro, nie wiem co z nia jest bo czekam juz prawie 2 tygodnie :-(

mi mama szyła do wózka poszewki na posciel i zasłony z firankami mi obszyła. Dobrze miec taka mamę zdolną, ja bym sobie predzej palce przeszyła niż cokolwiek stworzyła. kurcze znów to słońce prazy cala pewnie spuchnę od goraca, a tak fajnie wczoraj bylo :-(

moja mama lubi szyc i potrafi takze uszyla mi 2 rozki posciel na kordelke i na kocyki czapeczki uszyje takze bluze na zamek i takie tam :) taka mama to skarb poza tym duzo rzeczy przerabia :) takze nie musialam kupowac ciazowych ciuchow bo przerobila spodnie i bluzeczki w ktorych juz nie chodzilam a teraz sa swietnymi tunikami ciazowymi uszyla mi takze spodnice i wiele innych rzeczy :)

to faktycznie pozazdrościć mamy. Ja zbieram się właśnie do lekarza. Wyniki badań skompletowałam i czekam na Męza aż po mnie przyjedzie, ma być za 20-30 minut. A że spytam z ciekawości jakie wózki planujecie kupic, tylko gondole czy 2 lub 3 w 1??

ja własnie kupiłam 3w1 na razie jestem zadowolona, jeżdziłam takim wózkiem z dzieckiem od kolezanki i mi sie spodobał. Nic zmykam, podjade jeszcze do apteki.

Gość Smarta
No ja tez kupie takie 3 w 1 podobaja mi sie Graco Symbio i Musty Urban Rider, tylko tego Graco Symbio nie widzialam na wlasne oczy tylko na allegro wiec fopiero jak zobacze to zdecyduje:) ale oby dwa mi sie podobaja:)

ja juz po wizycie Oliwka waży 1300g wedle USG mam termin na 29.09.2011 a według miesiaczki na 5.10.2011. wszystko rozwija się prawidłowo. Na kolejna wizytę mam zrobić morfologię i badanie moczu. ja też mam wózek 3w1 odnośnie porodu, lekarz mnie spytał czy mam za dużo kasy na połozną, ze fajne sa polozne i nie trzeba sobie wykupywac chyba ze chce bardzo. A odnośnie miejsc w szpitalu powiedział że problemu nie powinno być skoro on jest naszym lekarzem prowadzacym i tam pracuje

Gość Smarta
Ooo to mnie uspokoilas z tym porodem, z ta polozna w sumie tez bo z tego co wiem to 500zl kosztuje:) a jaki wozek kupilas?? Jakiej marki?

no biora od 400-500zł a defakto ich obowiazkiem jest zajmowanie się kobietami w ciąży. Ja kupiłam wózek roan marita z fotelikiem roan millo. tyle ze to wózek raczej w stylu retro

izabielsko jaka dzidzia juz duza :) ja ide za tydz na wizyte tez bedzie 28 tc zobacze ile Gracjan wazy :) w 23 tc wazyl 600 gram :) mnie tez byloby szkoda wydac 500 zl za polozna tylko po to aby przy mnie stala przeciez te nieoplacone takze musza sie nami zajac to ich praca!!! ja wiem ze nie zostane sama sobie bo mam stwierdzona cc poza tym skaczace cisnieneie (chociaz teraz jest super) i wade wzroku wiec nie moga mnie zostawic na pastwe losu ... Czy wasi partnerzy mezowie beda podczas porodu? ja nie chce aby moj ze mna byl moze byc ale na korytarzu za drzwiami ...

u mnie tak samo z mężem jest może być ale na korytarzu zresztą dobrze wie że odrobina krwi i zemdleje od razu. ja uważam że nie ma na co patrzeć, na wode, płyny, śluz, krew i inne dziadostwa sam bym patrzec nie chciała. szanuję inne decyzje ale ja się trzymam swojej wersji. Zobaczy córeczkę po porodzie.

Gość Smarta
Moj maz chce byc przy porodzie i wcale mu tego nie bronie:) zobaczymy czy wytrzyma do konca:) ja mam malutka dzidzie w 27tc 890g chociaz lekarz powiedzial ze jest wporzadku to boje sie ze to troche za mało:( ja poki co mam eskazanie do porodu naturalnego cociaz jeszcze sie wszystko okaze bo mam problemy z jelitami wiec decyzja nalezy do gastrologa. A jak sie czujecie?? I moze intymne pytanie ile pprzytylyscie do tego czasu??

ja czuje sie bardzo dobrze wyniki mam wzorcowe cisnienie lepsze niz przed ciaza a mialam wieksze nic mnie nie boli nie puchnie :) ja w ciazy schudlam 14 kg a to dlatego ze w 7 tc wykryli u mnie cc wiec musialam przejsc na diete cukrzycowa i to tez dzieki temu tak dobrze sie czuje :) jak na 7 miesiac brzuszek mam malutki raczej jestem masywnej budowy i mam szerokie biodra wiec to sie rozklada na boki a nie do przodu :)

no ja poszłam ładnie z wagą do przodu bo 15kg. takze sporo. nie przejmuje sie jednak tym wogóle. waga twojego dziecka jest prawidłowa skoro tak lekarz mówi, to on jest specjalista więc mu zaufaj. A u ciebie jak z wagą

no ja poszłam ładnie z wagą do przodu bo 15kg. takze sporo. nie przejmuje sie jednak tym wogóle. waga twojego dziecka jest prawidłowa skoro tak lekarz mówi, to on jest specjalista więc mu zaufaj. A u ciebie jak z wagą

dziewczyny po prodzie juz nam troche zejdzie pozniej jak bedziemy karmily i zajmowaly sie babasami spacery itd a jak zaczna juz chodzic to w ogole non stop w ruchu bedziemy i waga w dol poleci ;)