Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska45447

tabletki antykoncepcyjne- skuteczność?

Polecane posty

Gość niebieska45447

jaką one mają skuteczność? niby bardzo wysoka, ale ostatnio często, gdzieś czytam, ze ktos brał i wpadł od czego to zależny?

Gość Jaruś Walikaczka
od srania w banie, i debilizmu ginekologa, zwolenniczko pro life, zaraz ci żyłka pierdząca pęknie.....

Gość niebieska45447
a jasniej? co obliza ich skutecznosc?

Gość niebieska45447
obniza mialo byc;p

Gość Jaruś Walikaczka
palenie fajek, głupia krowo.

Gość Roseee
Czytałam, że wpada ok. 4/1000 kobiet przy roku prawidłowego brania. Takie są statystyki. To nie tak dużo. Nic nie ma 100% gwarancji.

Gość niebieska45447
do Jaruś Walikaczka mogłabym wiedziec z jakiego powodu mnie obrazasz?

Gość więc tak
Nie wolno palić jak się bierze, bo to zwiększa ryzyko zakrzepicy, a skuteczność może obniżyć alkohol. Ja nie biorę i się nie zdecyduję w najbliższym czasie.

Gość niebieska45447
ale przy takim regularnym i odpowiednim stosowaniu, co powoduje, ze sie zachodzi? co jest wtedy przyczyna?

Gość alkohol nie obniża
chyba ze zwymiotujesz - wtedy tak Onbiża niereguralne brane.

Gość Kligga
tabletki działają, jeśli się je bierze ściśle według instrukcji. tzn nie wolno zapominać i trza brac o stalej porze. lepiej nie palic, nie pic alkoholu, choc przyznam ze u mnie to nigdy nie wplynelo na skutecznosc. Trzeba za to bardzo uwazać jakie leki się bierze razem z tabletkami. Skutecznosc obnizają antybiotyki, psychotropy, niektóre zioła. Trzeba uważać nawet z witaminą C i paracetamolem - lekarze nie sa do końca zgodni jaki wpływ mają te leki, ale wiadomo, ze mają. Najlepiej przy kazdym branym leku zapytac lekarza. Jesli zdarzają się wymioty lub sraczka do 4-6 godzin po wzięciu tabletki, to też należy uznać, ze może nie zadziałać. Jak ktoś tu wyżej napisał - tabletki trzeba brac z głową. Ja biorę z odpowiednimi przerwami już od 10 lat i nigdy nie mialam wpadki.

Gość Jaruś Walikaczka
bo prawie wszystkie takie tematy zakładają wojujące działaczki pro life, krowy zayebane.

Przyczyna jest taka, że taki masz organizm. Lekarz koleżance powiedział, że tak może się zdarzyć. Miesiąc ciąży jeszcze brała tabletki, bo nie wiedziała, że jest. Niby tabletki udają ciążę u kobiety, ale zdarzają się też w naturze przypadki, że kobieta w ciąży ma bliźniaki poczęte w różnym okresie, bo uwolniło się drugie jajeczko mimo ciąży.

Gość niebieska45447
do Jaruś Walikaczka tylko nie wiesz kim jestem i jakie mam poglady, wiec moze nie oceniaj z gory?