Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzę w____ czerwcu

Czy podczas porodu podają jakieś środki uśmierzające ból? Nie chodzi mi o ZZO

Polecane posty

Gość rodzę w____ czerwcu

Jeżeli kobieta wyjątkowo bardzo cierpi (np. wywoływany poród, bardzo bolesny), to czy położna albo lekarz podają jakiś zastrzyk, albo inną formę leku uśmierzającego ból, dającego choć krótkotrwałą ulgę? Kilkakrotnie na tym forum czytałam wypowiedzi mam, które twierdziły, że kiedy już naprawdę nie mogły wytrzymać, to poprosiły o coś przeciwbólowego. Faktycznie coś takiego jest?? ZZO nie biorę pod uwagę, bo w szpitalu, w którym będę rodzić nie ma ZZO na życzenie, kilka lat temu było płatne, ale wycofano

Gość cecelina
jak dobrze zapłacisz..to położna nawet i za ciebie urodzi.

Gość do wkrótce mama
jak ja mdlałam z bólu i padałam na kolana to lekarz to widząc sam kazał coś dać i dostałam dolcontral, zastrzyk nad tyłek...trochę mniej bolało, ale i tak mąż miał całą rękę poszczypaną, a mnie skręcało, teraz pamiętam to jak przez mgłę, bo byłam znarkotyzowana:p...warto poprosić, nic nie zaszkodzi...w ogóle to jakbym wiedziała, że będę miała taki długi i ciężki poród to bym wzięła zzo...przenosiłam małą 2tygodnie i miałam dwukrotne wywoływanie oxytocyną, skurcze były nie do zniesienia, a rozwarcie postępowało 18godzin:o

Gość co za ciemnogród
mogą podać ale powiem Ci szczerze że w moim przypadku podano mi 2 środki i jedno i drugie g... dało :(

Gość Ja też ciążę przenosiłam
poród wywoływany, bolało strasznie :( jak miałam rozwarcie na 5cm to dali zastrzyk przeciwbólowy ale jak ktoś już napisał to żadne znieczulenie w porównaniu z bólem jaki się czuje :( :( mi przynajmniej zastrzyk nic a nic nie pomógł.

Gość zimna cola
wode destylowana w plecy 4 zastrzyki,( nie polecam) i gaz, ale nie pomogło

Gość haha moja
a co to jest te zzo?

Gość zwykłe uczulenie
"wode destylowana w plecy 4 zastrzyki,( nie polecam) i gaz, ale nie pomogło" gaz gazem ale że woda destylowana nie pomogła to chyba nie dziwne? :D

Gość gość
Ja rodziłam 8 lutego i nie słyszałam by dawali coś przeciwbólowego Jedynie można chcieć zzo ale płatnie Potem po porodzie dają przeciwbólowe coś jeśli ktoś chce

żadnego panaceum na dolegliwości nie dostałam. Niestety.

po porodzie to rozdają pyralginę jak cukierki :D:D:D Dobre Kobiety ;)