Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allllle

topiki o aborcjach-coraz wiecej--szatan zdobywa swiat

Polecane posty

Gość allllle

szatan zdobywa swiat,,pomalutku ,sprytnie,podstępnie

Gość allllle
tyle morderstw,,wlosy stają deba

Gość aborcja to zlo
aborcja to zlo i wszyscy o tym dobrze wiedzą, tylko niektórzy nie chcą tego wiedzieć i probują samych siebie przekonać ze jest inaczej

Gość aborcja to zlo
a jak się zbiorą w grupę, to ich wspolne nieprzekonanie jest bardzo silne - same nie rozumieją dlaczego są za - i ten brak informacji wywoluje bunt i taki elwasnie topiki

Gość allllle
szatan naprawde istnieje,,wchodzi podswiadomosc czlowieka ,,i kusi. Boziu co te dziewczyny robia,zabijaja dziecko tłumacza ze to komorka,embrion! dla swojego dobra zabijają bezbronną malaistotkę...myslicie ze nawet po spowiedzi ten grzch jak jest odpuszczony to on nie istnieje juz?nie ciaży na tej osobie?

Gość aborcja to zlo
no wlasnie ten szatan daje im tą fałszywą siłę

Gość rozgarenieta patrycia
zamknij ..co Cie to obchodzi ? daj prawo decydować innym a ty rób se jak chcesz

Gość allllle
ja tak kocham dzieci,noworodki ,az mi sie plakac chce

Gość aborcja to zlo
Szatan im zakrywa oczy :( (?) no bo jak inaczej to wytłumaczyć? Nie poruszają ich filmiki przedstawiające aborcje. Nie da się tego inaczej wytłumaczyć. W takie dziewczyny wstąpiło coś złego. Szatan :( :(

Gość aborcja to zlo
Heh...gdybym chciała to bym uznała za "zlepek komórek" nawet zwyczajnego dorosłego człowieka. Ale tylko gdybym ja chciała. One chcą żeby się okazało, że płód to nic takiego. A psychika ludzka im pozwala na taką zmianę świadomości. Źle wykorzystują mozliwosci swojego mozgu i psychiki

Gość ciemno
tak, piekło i niebo, bóg ktory patrzy z gory (siedząc na chmurce), szatan z rogami i widłami (siedząc pewnie w środku ziemi... ) :) i to wszystko rządzi światem :)

Gość aborcja to zlo
ciemno - szatan=zło i tak to powinnaś kojarzyć. Coś z tobą nie tak że szatana kojarzysz tylko z czerwonym stworkiem z widłami. Gdybyś byla przedszkolakiem to bym moze zrozumiala. Ale nie. Ty sie cofasz

Gość ciemno
świeta racja :)

Gość allllle
to jest w pewnym sensie opetanie mysle

a ja jak widze topiki o wierzeniach w gusla i zabobony w XXI wieku, to sobie myle, ze glupota ludzka nigdy nie opusci tego lez padolu :D :D sztan zdobywa swiat, milkolaj przynosi prezenty, maryja poczela z powietrza, niebo, pieklo, duchy i inne srutu tutu -wezcie ludzie, w takie rzeczy to mozna wierzyc za mlodu, jak sie jeszcze umysl na swiat nie otworzyl, ale tak po doroslemu? :o a zreszta wierzcie sobie jak lubicie, ale nie narzucajcie tego innym do licha, bo to juz jest nudne jak flaki z olejem, narzekacie na jehowych i innych sekciarzy, ze sie narzucaja ze swoimi wierzeniami, a wy co robicie? dokladnie to samo, tylko u siebie to sie nie widzi :P

Gość allllle
uu usunelas pewnie nie

taa,najlepiej zwalic całe zło tego świata na jakiś byt który nawet nie wiadomo czy istnieje :D a jesli istnieje i Bog i Szatan a Bog pozwala na takie zło no to kto jest gorszy? nie róznią sie za bardzo.A jesli Bog uwaza ze tak ma byc to nie lamentujcie.Albo to albo śmo.A ja jeszcze dodam od siebie,że więcej zła niż aborcja wyrządził kościół katolicki,palenie na stosie,wojny :O a poza tym wg KK zwierzęta nie mają duszy i można z nimi robic co sie chce :O:O debilizm totalny. Wobec tego nieurodzone dziecko tym bardziej nie ma duszy,bo jest jeszcze mniej o ile w ogole swiadome :O

aha,zeby nie było,ja też jestem rpzeciw aborcji,w wyjątkach zagrozenie życia lub gwałtu,ale po prostu uwazam,ze jest od tego dużo wiecej zła i że KK nie powinno sie wtrącac do czyjegos zycia i a katolicy lamentowac i wzdychac nad złem szatana,zastanowcie sie raczej kto tu jest naprawde zły :O w średniowieczu za takie gadanie spaliliby mnie na stosie,za posiadanie wlasnego zdania,i to byc ok??

nie wierze w kosciol katolicki.. to taka sama sekta jak wszystkie inne.. ale mam serce i uczucia, dlatego to mnie tak przeraza chcialabym zeby swiat byl idealny.. chcialabym ale nigdy tak nie bedzie

sztan zdobywa swiat, milkolaj przynosi prezenty, maryja poczela z powietrza, niebo, pieklo, duchy i inne srutu tutu -wezcie ludzie, w takie rzeczy to mozna wierzyc za mlodu, jak sie jeszcze umysl na swiat nie otworzyl, ale tak po doroslemu? - widocznie niektorzy chca byc wiecznie dziecmi,w sumie chyba kazdy ma cos z czego nie wyrasta,ja z KK wyroslam tak jak z mikołaja,lubie za to ogladnac sobie czasem króla lwa albo inną sympatyczną bajkę :)

allllle - tak, usunaleam, bo nigdy nie chcialam i nie chce w przyszlosci miec dzieci, a wpadlam mimo zabezpieczenia. ale zeby rozwiac twoje przypuszczenia i ew. bledne wnioski, to stalo sie to stosunkowo niedawno, podczas gdy moj siwatopoglad byl taki jak tu widzisz od bardzo bardzo dawna. bo chcialas pewnie zasugerowac, ze usunelam i sobie zagluszylam sumienie, jak to wy czesto przezdolnie 'zgadujecie', mam racje? ;)