Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alayah

Housing benefit

Polecane posty

Witam serdecznie, właśnie się przeprowadzam i potrzebuje info na temat local housning allowance nie wiem za bardzo czym one si różnią? Ja będę wynajmować mieszkanie z agencji i nie wiem o który z nich mogę się ubiegać. Dzięki za info a wiem, że pewnie zaraz zostanę wyzwana od beneficiarek ale nie rusza mnie to bo mam prawo do wsparcia w opłaceniu czynszu i z niego skorzystam po to jest:)

Gość jasne że masz prawo
ale google nie gryzie ja sama sie o wszystkim dowiedzialam, sama wypelnilam wnioski i od 1,5 roku dostaje 200 funtow miesiecznie

wiem co to gooogle i nawet wiem jak używać natomiast nie wien jak to jest gdy wynajmuję się od agencji bo w formie jest tylko mowa o prywatnych landrordach, o cansiloskich domach a o agencjach nic:(

Gość xfvfs
alaya, na stronie councila przewaznie mozna znalezc kalkulator i obliczyc jaki dodatek ci sie bedzie nalezal

Gość kiedys to byly prowa na kafe
nie rozumiem. Z jakiej agencji wynajmujesz to mieszkanie? Inaczej mowiac - kto jest wlascicielem lokalu?

Gość kiedys to byly prowa na kafe
Wynajmujesz przez agencje? A wlascicielem jest osoba prywatna? Jezeli tak to normalnie skladasz wniosek w councilu, dostarczasz wszystkie wymagane dokumenty i czekasz na decyzje :D

no i o to mi chodzilo, tak wynamuję z agencji, no a to ieszkanie prywaciarza, wiec tylko wniosek składac dzieki

Gość xfvfs
aaa, myslalam ze akurat to jest oczywiste:D

Gość m,,mmm
w formie mozna zaznaczyc , czy chcesz aby landlord wiedzial o aplikacji, przynajmnie u nas tak jest,

no tak jest taki punkt, ale zauwaz, ze dalej jest tez deklaracja dla landlorda/agencji, ktora musza podpisac. I wiele agencji nie chce tego robic na wlasna reke lub poprostu juz z gory zaznaczaja No DSS

Gość heheh :D
jesli nie ma w umowie zadnych zastrzezen na temat dofinansowan to smialo mozesz sie starac i fakt wlasciciel wcale nie musi nic wiedziec o tym;). no chyba ze sam juz bierze na to mieszkanko beneficik a nic nie mowi ..bo sa i tacy;) ale wtedy nie rentowalby przez agencje, tak mi sie cos widzi..heh.

Gość ja wypelnilam formularz
wyslalam, landlord nie musi nic podpisywac, chyba ze w formularzu zaznaczysz ze pieniadze maja byc jemu przekazywane. Ja zaznaczylam ze chce pieniadze dla siebie i dostaje co tydzien czek poczta.