Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZIELONA W TEMACIE

za którym razem zobaczyłyście upragnione 2 kreski ???

Polecane posty

Ja próbuje ponad 6 miesięcy ...I nic! :(( A cykle mam regularne 27 dniowe ... a kochamy sie bez zabezpieczenia w 13 15 I 16 dniu cyklu I jak dotej pory cisza:(( Jakie mialyscie pierwsze obiawy ciazy ?? I czy wiedzialyscie ze to juz ?? Dziekuje za odp I pozdrawiam

Gość za pierwszym :)
raz w życiu zrobiłam test ciążowy i był pozytywny. dzieciątko nie planowane choć bardzo chciane :) pierwszy objaw to brak miesiączki, obolałe piersi później zmęczenie :) mąż kazał mi zrobić test i żeby mu ulżyło to zrobiłam i się bardzo zdziwiłam :P

synek ma już 18 miesięcy, jest naszym największym skarbem i najwspanialszym dzieckiem jakie znam :)

Tobie tez się na pewno uda :)

Autorko takich tematów było już mnóstwo, więc z łaski swojej podłącz się do jakiegoś, a nie zaśmiecasz forum jakimiś gównianymi problemami.

aneta 90 ! A ty niezaśmiecaj mojego tematu swoją obecnością skoro ludzkie problemy są dla ciebie ównianym problemem!! Ogarnij się dziewczyno!!

Radzę tylko podłączyć się do istniejącego już tematu. Po co robić ciągle te same tematy. Dla mnie te wszystkie "staraczki" są siebie warte i powinny się trzymać w jednym temacie.

Gość aneta moze jakiś inny dział
na kafeterii bardziej do ciebie przemówi niż ciąża poród macierzyństwo? Bo tu się chyba nie specjalnie spełniasz :P

Nam się udało w 2 cyklu. Autorko proponuje kochać się co 2 dzień od skończenia okresu, bo takie kochanie się w rzekome dni płodne żadko owocuje. My z mężem też kochaliśmy się jak niby miałam dni płodne, ale jakoś nie chciało zaskoczyć, dopiero jak zaczeliśmy tak co 2 dni to się udało:) I teraz czekamy na nasz skarb:)

Gość Martynkowskaaaa25
za pierwszym....do tej pory nie dowierzam, kochaliśmy się przez cały płodny okres ( około tydzień) codziennie. Na szczęście bardziej z ochoty niż z musu i teraz jestem w 5 tyg.

u nas też udało sie za 1 razem i to przy obu córciach... z tego co pamiętam seks był codziennie od 10 dc przez kilka kolejnych z rzędu... o tym, że jestem w ciąży wiedziałam już na kilka dni przed terminem @... autorko może zacznijcie wcześniej a nie dopiero tak jak piszesz w 13 dc?

nam dopiero za 9 ... ale warto bylo czekac :)

Gość wero NIKA
jeden jedyny raz zrobiłam test i dwie kreski:) tzn potem zrobiłam drugi i trzeci, bo wierzyć się nie chciało:D

za 6 razem. też liczyłam dni, które są płodne, a które nie, i nic. a w udanym cyklu wystarczył jeden raz, i to wtedy, kiedy byłam przekonana, że już dawno po owulacji - i zaszłam :D objawów żadnych specjalnych, czułam się jakbym miała dostać miesiączkę. teraz czekamy na synka :D a co do częstotliwości współżycia - mój ginekolog uważa, że najlepiej powstrzymać się od współżycia 4 dni przed owulacją, wtedy plemniki są podobno mocniejsze. czytałam też o tym tu na kafe, niektórym się sprawdza.

Gość zamężna
za pierwszym razem :)

Gość penelopa... :)
xilox czemu nie jesteś z nami na majowym topiku:)))))))))

Gość zamężna
zrobilam test na 3 dni przed spodziewana @ i byly 2 kreski :) obecnie 23 tc:) objawy? okropne- nudnosci i wymioty bez przerwy do 18 tc :)

W styczniu 2011 przestaliśmy się zabezpieczac. 28 stycznia zrobiłam test - leciutka kreska ciążowa:) Wczoraj byłam u ginekologa, jestem w 4 t.c., na chwilę obecną - sam pęcherzyk. Czyli - jak wszystko będzie ok - udało się za pierwszym razem. W cyklu kochaliśmy się co 3 dni średnio i chyba zaszłam później niż w dniach przypadających na płodne.

Gość mamamamam26
nam za 4 razem - podksusiło mnie zrobić test 2 dni przed @ i były dwa baladziochy - ale były i beta potwierdziła - a ty autorko wyluzuj - nieplanuj a szalej a się pojawi niebawem :)

Nam się udało za 6 razem, wtedy kiedy dałam sobie spokój i w ogóle się tego nie spodziewałam. Miesiączkę miałam jak w zegarku co 4 tygodnie w sobotę.Mimo że @ było brak to wszystko mnie bolało i nawet przez głowę mi nie przeszła ciąża. Dopiero jak dostałam histerycznego ataku płaczu a w nocy obudziłam się z potężnym bólem piersi, które pulsowały jak by miały pęknąć zrobiłam test i ujrzałam 2 kreseczki. Zajdziesz w ciążę w najmniej spodziewanym momencie.Pierwsze objawy ciąży miałam od 8 tyg.

Gość aguśka ;)
my czekaliśmy równe 9 miesięcy, wcześniej brałam tabletki, później nie było już żadnego zabezpieczenia, pamiętam jak na tydzień przed tym jak się dowiedziałąm że jestem w ciąży żaliłam się koleżance że może jestem bezpłodna, a jednak nie ! w niedziele mój synek skończy rok !!!

Gość uloslawa
Zielona w temacie nie martw się. Ja planowałam dzidzię w lutym z zaszłam w czerwcu. Teraz już syn ma 3 lata. Trzymanie się sztywno tych dni cyklu to czasem bez sensu i w ogóle planowanie. Najlepszy jest spontaniczny sex gdzieś w windzie lub w przymierzalni w centrum handlowym. Żarcik!

To juz nie wiem moze 6 testow zrobiłam I oczywiście negatywne :( Teraz tez nic nie wskazuje na ciaze mam lekko nabrzmiale piersi temperature 37.1 I lekkie klucie lewego jajnika .... jak zwykle to wszystko wskazuje na okres ktory pojawic sie ma w 21 lutego ... w cuda nie wieze :(( Ale byloby cudownie dostac prezent w postaci dziecka na urodziny bo wlasnie mam w nastepna sobote ... ale to tylko niespelnione marzenie niestety ... :( Powiem wam ze czasami mysle sobie czy ze mna jest cos nie tak ze pomimo wielokrotnych staran nie udaje się :(( A wam Dziewczyny serdecznie gratuluje waszego szczęścia I ciesze się wraz z wami :) pozdrawiam ... Ps. Kiedys tez probowalam czesciej I tez bez owocu ehhh :/

Zapomialam dodac ze nie mozemy tego robic czesciej niz co 3 nieraz 2 dni ... poniewaz na nastepny dzien po stosunku mam suchosc w pochwie .... I nie wiem czy to normalne .... dopiero 2dni po stosunku znow pojawia sie sluz

Gość jksj
za pierwszym o dziecko nie należy się starać codziennie, tylko właśnie co trzy dni najlepiej w okresie owulacyjnym, bo wtedy nasienie jest lepszej jakości. Poczytaj sobie w necie na ten temat, bo są to dość istotne rzeczy

Gość xxxxxxyyy
Pierwsze dwie kreski - za pierwszym razem - a "staralismy" sie:) w zasadzie codziennie - a nawet po dwa razy dziennie - cudzyslow stad, ze to nie byly takie prawdziwe starania tylko na zywiol na zasadzie i tak pewnie nic z tego nie bedzie ale jest fajnie:P