Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KASANDRA000001

planuję ciążę

Polecane posty

Gość KASANDRA000001

Hej! planujemy z mężem dziecko - pierwsze dziecko. Powiedzcie mi proszę, czy przez ciążą powinnam się jakoś przygotowywać? ktoś mi mówił, że nie powinnam pić co najmnije przez 3 mies. alkoholu ( i tak piję go mało). Palę też 1 papieros dziennie, czasem 2. Czy mogę dopiero przestać z tym jak już zajdę w ciążę? Czy z jedzenia mogę wszystko jeść> A co jak już będę w ciąży> Powinnam się czegoś wystrzegać?

Gość buahahhahahaha
hahahahahaha wystarczy przumowac kwas foliowy o dobrze sie odzywiac nic wiecej

Gość buahahhahahaha
google be?????

Gość janeczka12345
przyjmuj kwas foliowy kupisz go w aprece bez recepty a jak juz zajdziesz to lekarz ci powie co i jak

Gość buahahhahahaha
janeczka12345 juz to zostlo napisane o kwasie foliowym!!!

Gość KASANDRA000001
google no cóż.. tam można poczytać i się przy okazji nastraszyć... ja chcę znać opinie i rady przyszłych mam albo jeszcze lepiej - kobiet które już mają dzieci

Gość tak jak pisza
poprzedniczki dobrze sie odzywiac i zazywac kawas foliowy a jak juz zajdziesz w ciaze to lekarz ci wszystko powie:)

Gość bywaa
Jakieś podstawowe badania typu USG, cytologia, hormony (jakaś coś miałaś nie tak z nimi), no a co do reszty, no to kwas foliowy i tyle....

Gość KASANDRA000001
ostatnio wśród moich znajomych jest moda na badania na toksoplazmozę. jak myślicie. są one takie konieczne? robiłyście je?

Gość ble bleeee mamaaaa
i choroby odzwierzęce, to tez warto sprawdzić.

Gość bywaa
Jak masz kota to tokso, obowiązkowo, w innych wypadkach według uznania...

Gość bywaa
ile masz lat? ;)

Gość janeczka12345
ja robiłam badania na toksoplazmozę,chlamydię,żółtaczkę,tarczycę, kiłę,mocz i morfologię ale to jak już byłam w ciązy ok 7 tyg. to było potem to juz tylko morfologia i mocz co 2 mies,toksoplazmoza i chlemydia nie są refundowane przez NFZ więc trochę za nie zapłacisz ok 200 zł mnie to kosztowało

Gość KASANDRA000001
no włąśnie mój gin o żadnych badaniach nie mówił. właściwie o niczym nie mówił oprócz kwasu.... jest doświadczonym lekarzem, myślę że wie co robi... a może jednak lepiej go zmienić...

czyli narazie masz sie starac jak do pol roku sie nie uda to dopiero zleci ci badania póki co czerpac z sexu przyjemnosc ,odpowednio sie odżywiac brac iwtaminki noi dzialac

mnie również powiedział o kwasie foliowym, po miesiącu łykania zaszłam w ciąże.

Gość janeczka12345
jak będziesz juz w ciązy to napewno ci zleci badania, ja też tylko na kwasie byłam jak się dowiedziałam że jestem w ciąży a było to dość wcześnie bo już w 4 tyg. wiedziałam to mi nawet karty ciązowej nie założył dopiero kazał po 6 tyg. przyjsć i wtedy już zaczął mnie traktować jak kobietę w ciązy miałam pierwsze usg,skierowanie na badania i karte ciąży założoną

Gość KASANDRA000001
uważacie więc że nie mam robić badań na toksoplazmozę? bo myślałam, żęby zrobić na własną rękę...

a po co terz ci to badanie??? jeszcze nie zaczelas nawet sie starac spokojnie

Gość KASANDRA000001
no bo jak by się okazało żę mam teraz ta chorobe w sobie to bysmy sie teraz nie zaczeli starac. chcemy zaczac od juz :)

Gość janeczka12345
jak chcesz to zrób sobie toksoplazmozę ale nie wiadomo kiedy zajdziesz w ciąże a potem i tak pewnie lekarz zaleci ci to zrobić( chociaz nie każdy lekarz zmusza do tego badania) a jak już mówiłam za to badanie zapłacisz

ee tam asz ta chorobe nei przesadzaj tak jak pisalam odpowiednio sie odzywiaj bierz kwas foliowy i czerp z sex przyjemnosci a napewno nie bawem sie uda

dokładnie, bez paniki dziewczyno...nie spinaj się tak ze wszystkim a pójdzie gładziutko.wiem coś o tym :)

Gość KASANDRA000001
dzięki Wam wielkie. fajnie że jest z kim o tym pogadać

Gość janeczka12345
jak już tak jesteś niepewna swojej diety to zamiast samego kwasu kup sobie zestaw witamin np. fembion natal classic, są to witaminy i minerały dla kobiet planujących ciążę i w ciąży jest też w nich podwójna dawka kwasu foliowego tak wię to ci nie zaszkodzi

Gość KASANDRA000001
aha, powiedzcie mi jeszcze. można pić kawę jak już jest się w ciąży? uwielbiam kawę i nie wyobrażam sobie poranku bez niej... wypijam 2 dziennie