Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładneKaczątko

Problem na wf-ie :(

Polecane posty

Gość ładneKaczątko

Mam 16 lat i jestem szczupla, nie mam nadwagi a mimo to mam problemy na wf-ie :( nie umiem wykonywac cwiczen jak inne dziewczyny, moze nie mam sily...nigdy nie lubilam wf-u. Ostatnio na lekcji skakałysmy przez skrzynie i kozła. Jako jedyna dziewczyna nie przeskoczylam. Poprostu jak podbiegałam do skrzyni to sie zatrzymywalam. Boje sie ze cos sobie zrobie i paralizuja mnie inne dziewczyny, ktore sie na mnie gapia :O w siatke i w kosza tez nie umiem grac, prawie nigdy nie udaje mi sie dobrze odbic pilki :(

tez bylam taka na wfie.. kosz to chyba najgorsza gra w jaka kiedykolwiek gralam, w siatke tez nie bylam rewelacyjna, niegdy nie stawalam na rekach na w-fie, ale bylam dobra w innych rzeczach np na biegach, dlugie dystansy, krotkie.. gimnastyke tez lubilam ( rozciaganie dokladnie ) musisz sie przelamac, to nie takie straszne, mi tez bylo ciazko.. ale coz czasem trzeba wiesz nie ma osob idealnych

Gość narażę się, wiem
Ja też tak miałam na w-fie. Ale w liceum odważyłam sie przeskoczyć przez kozła, bo asekurowała mnie nowa nauczycielka, której zaufałam. I okazało sie, ze to wcale nie jest trudne! Przez całe liceum za skoki przez kozła, przewroty przez skrzynię, różne stania na rękach i zwisy na drabinkach dostawałam piątki. Za to z gier zespołowych gały, bo bałam sie piłki;( A mój rekord w skoku wzwyż to ... 40 cm;-D Bardzo dużo zależy od nauczyciela. Jeśli tylko wymaga i krytykuje, to wiadomo, że człowiek zwinny inaczej woli się wycofać i nawet nie próbuje wykonać ćwiczenia.Życzliwy w-fista potrafi pomóc przełamać lęk. Tylko gdzie takich znaleźć?

Gość dgtrht
ja za czasow szkoly tez mialam problemy na wf-ie. z biegow mialam zwolnienie( wyplulabym pluca), z innych cwiczen zawsze bylam ostatnia... a najgorsze bylo to, ze jestem wysoka, szczupla i ubieram sie raczej sportowo, takze kazdy kto mnie zobaczyl pytal, jaki sport uprawiam, a ze mnie taka dupa. no ale coz, trzeba to po prostu przezyc.

Też tak miałam. Siatkę jeszcze jakoś przeżyłam, ale nienawidziłam właśnie wszystkich tych skoków, przewrotów itp. Z bieganiem miałam mega problemy - nie mogłam oddychać. Nigdy też nie nauczyłam się skakać na skakance, co jest chyba szczytem pierdołowatości. Ale trenowałam pływanie przez 6 lat, więc przynajmniej trochę dawali mi fory. Teraz jest tak, że większość znajomych, którzy coś tam robili na wfie w liceum, teraz nie robią nic. A ja nadal pływam, chodzę na aerobik i biegam już od ponad roku. Po prostu musisz jakoś przeżyć to liceum. Chodź na lekcje, staraj się robić to co dasz radę i tak do trzeciej klasy jakoś przetrwasz ;)

Gość posłuchaj dziewczyno
jesteś po prostu tchórzem i nie lubisz ryzyka. Wyrośniesz na pokrakę, która niczego w życiu nie osiągnie.

Gość bmk
ja tez nie lubie wfu, zmuszaja do grania w cos, czego nie lubie- siatkowka i koszykowka, a ja lubie pilke nozna, ale przez seksizm dziewczyny nie graja

Gość chodząca bulimia
rysiek z klanu mówi ze bym była silna :o

Gość ładneKaczątko
ale mój problem polega na tym, że się boję w czasie skoku puścić kleksa:(