Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka alkoholika

chciałabym pomóc

Polecane posty

Gość córka alkoholika

Przepraszam,być może to żałosne, jestem córką alkoholika, jakkolwiek by to nie zabrzmiało. Po tym jak zmarła moja mama tato zaczął pić w tej chwili jest na detoksykacji,jutro jade do niego w odwiedziny - zawieść mu potrzebne rzeczy . Doradźcie prosze co powinnam zrobić, po detoksykacji jest jeszcze 6 tygodniowa terapia ( o ile beda miejsca)bardzo zalezaloby mi ,zeby tato konynuował terapie... ale chyba nie ma checi , mowi,ze chce sie wypisac,bo go slabo karmia i źle raktują, ale nie wiem czy to wymówka alkoholika,czy szcera prawda

Gość córka alkoholika
proszę....dziękuje

powinnas zachecic go do dalszego leczenia i terapii, byc stanowcza nie zwazac na jego wymowki.

W zadnym wypadku, nie zgadzaj sie na przerwanie leczenia, nawet ja zacznie cie emocjonalnie szantazowac lub powodowac u ciebie poczucie winy.

Gość córka alkoholika
życie jest piękne,nalezy to docenić, chociaz daje nam w kosc i chociaz jest ciezkie warto zyc mi kazde 5 minut radosc zasłania godziny dni miesiace smutku moze silna psychika a moze poprostu chec do zycia. moze warto z kimś o tym pogadać? albo zmienić coś w życiu, ja gdy mialam lat myslalam,ze zgnije w domu,bo jedyne co robiłam to chodziłam do szkoły i niczego wiecej mi sie nie chcialo poszlam na prawo jazdy - pomoglo :)

Gość orz twardy
sa terapie dla alkoholikow, mityngi, grupy wsparcia wpisz w google Al anon i DDA

Gość rrrrrrrrr
no właśnie, tam gdzie pomagaja alkoholikom pomagają również ich rodzinom czyli współuzależnionym.