Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze_mama_22

Jak zmieniają się piersi w czasie ciąży? Czy zawsze to się dzieje?

Polecane posty

Gość moze_mama_22

Kochane Mamy, mam problem, który dla większości pewnie będzie banalany i głupi. Otóż piersi zawsze były moim atutem - duże, jędrne. Jedyne co mi się niezbyt w nich podoba to wielkie, jasne otoczki sutków (sutki bardzo małe). Chciałabym zdecydować się już na dziecko (mam 22 lata) jednak panicznie boję się, że moje piersi po ciąży będą beznadziejne:( Proszę powiedźcie mi czy Wy też miałyście takie obawy i czy sprawdziły się one. Jak zmieniają się piersi i sutki w czasie ciąży? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć ani nic podobnego:/

ja przed ciążą miałam małe, ale zgrabne piersi, teraz w ciąży powiększyły mi się o dwa rozmiary i mój mąż mówi, że wyglądają jak silikony :D fakt, są spore, jędrne i bardzo kształtne ;) brodawki i otoczki są ciut większe i odrobinkę ciemniejsze. U kobiet z dużym biustem często są wielkie otoczki, które nie wyglądają najlepiej i nie zawsze po ciąży maleją.

Gość po ciązy to obwisłe placki
zwłaszcza po karmieniu :o

Gość mama sama w domu...
nie zgadzam się z Hally nie kobiety z dużym biustem maja duże otoczki tylko kobietom które mają większe otoczki w czasie ciąży robią się jeszcze większe ja mam spory biust a jednak w czasie ciąży nie miałam bardzo dużych otoczek. ciąża i karmienie ale nie tylko zmieniają biust kobiety bo jest on "przyczepiony" na wiązadłach do naszego ciała i z wiekiem oraz podczas karmienia i ciąży ale również od uwarunkowań indywidualnych każdej kobiety wiązadła rozciągają się i niestety stają się bardziej obwisłe trzeba ćwiczyć wtedy mięśnie piersi i dzięki czemu wygląd biustu się poprawi

Gość mamamamamam26
mi się w ciązy powiększył - sutki pociemniały ale niezmienił się ich kształt - a po ciąży wrociły do tego co było przed - tyle że ja mało karmiłam