Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tragediaistnaa

UZALEZNIENIE OD KROPLI DO NOSA MA KTOS TAK?

Polecane posty

Gość tragediaistnaa

kiedys jak mialam z 6 lat wpuszczalam do nosa na zatkany nos jakies krople ,,sulfarinol'' ale przezucilam sie na otrivin lub xylogel i od tamtej pory wpuszczam je ciagle mam juz 22 lata i nie moge oddychac bez korpli czyli xylometazolu bo leca mi lzy nie moge oddychac wcale tak jak by mi cos w srodku spuchlo tragedia jakis rok temu wyjechalam za granice na 2 tyg i odzwyczailam sie i mialam spokoj do pierwszego przeziebienia i od jakis 8 miesiecy znowu jestem niewolnica otrivinu ma ktos tak? juz nie mam sil bo leze w lozku a wlasnie mi sie krople skonczyly yh:(

Gość wlasneautkochce
ja tak mialam przez ponad pol roku :(

Gość tragediaistnaa
i jak sie z tego wyleczylas??

Gość wlasneautkochce
psiukaj sobie do jednej dziurki tylko, tej samej caly czas a druga pomalu sie wyleczy, i psiukaj tylko wyedy kiedy musisz, najlepiej raz tylko przed snem, kup tonimer zel

Gość ahaaaaaaaaahaa
Rhinitis Medicamentosa, poczytaj i jak najszybciej lecz.

Gość lalalalalalalalalalalalalala
"Leczyłam" się Xylometazolinem dobre kilka lat. Ostatecznie wylądowałam u dobrego alergologa. Diagnoza - polekowy nieżyt nosa. Leczenie aerozolem Avamys i tabletkami (nie pamiętam już nazwy). Po tygodniu stosowania tych leków odstawiłam Xylometazolin. Po 4 miesiącach tabletki. Zostałam na Avamysie. Na początku po 2 psiknięcia do każdej dziurki 2 razy dziennie, czyli 8 psiknięć. Obecnie jedno psiknięcie do każdej dziurki raz dziennie, a nawet co dwa dni. Kuracja droga, bo Avamys starczał mi na 2 tygodnie, a kosztuje ponad 30zł. Tabletki też w tej cenie były.

"Leczyłam" się Xylometazolinem dobre kilka lat. Ostatecznie wylądowałam u dobrego alergologa. Diagnoza - polekowy nieżyt nosa. Leczenie aerozolem Avamys i tabletkami (nie pamiętam już nazwy). Po tygodniu stosowania tych leków odstawiłam Xylometazolin. Po 4 miesiącach tabletki. Zostałam na Avamysie. Na początku po 2 psiknięcia do każdej dziurki 2 razy dziennie, czyli 8 psiknięć. Obecnie jedno psiknięcie do każdej dziurki raz dziennie, a nawet co dwa dni. Kuracja droga, bo Avamys starczał mi na 2 tygodnie, a kosztuje ponad 30zł. Tabletki też w tej cenie były.

Xyzal te tabletki się nazywały. Przypomniałam sobie.