Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociara1

Czy moja 11 letnia córka może uzywać antyperspirantu ?

Polecane posty

Gość kociara1

Jak myslicie czy to nie za szybko na antyperspirant ? W końcu to jeszcze dziecko i jeszcze sie rozwija. Ale np na wf-ie bardzo sie poci i ją to denerwuje.

Gość kociara1
Denerwuje ją też,że koleżanki mylą ją z prysznicem z uwagi na jej wodną produkcję pod pachami.

Gość rf4g3y53
sa rozne szkoly,niektorzy mowia ze to szkodzi bardzo,a niektorzy ze w ogole. Sa tez antyperspiranty do uzywania raz na kilka dni np z ziaji.Mozesz tez pomoc corce opracowujac diete pomocna w eliinowaniu zbytniego pocenia sie, do tego chyba tez iola moga pomoc,ale to musisz pogrzebac w necie

Gość kociara1
ale skoro 15 , 16 latki juz uzywaja to myslę sobie że 11 latce tez nie zaszkodzi jakis do delikatnej skory.

Gość Lepiej niech nie używa
Na wfie wszyscy sie poca.Przeciez moze pozniej sie ochlapac nawet nad umywalka i wytrzeć;)

Gość gbdzga
no lepiej niech nie uzywa, niech sie poci jak swinka i niech smierdzi od niej :o

Gość balarej
no to kup jej mokre chusteczki, takie jak do demakijażu, czy dla dzieci i niech się po wfie nimi przetrze pod pachami i już. Chusteczki są perfumowane i takie delikatnie pachnące. Np. mokre chusteczki johnson & johnson, czy inne nie uważam, żeby były złe, jeśli nie bardzo chcesz jej dawać już do użytku antyperspirant.

Gość majeczka88
może kup jej jakiś łagodny dezodorant, i faktycznie te wilgotne chusteczki. Po wfie może się przetrzeć chusteczkami, psiknąć wodą w spray'u, żeby się czuć bardziej świeżo, wytrzeć malutkim ręczniczkiem i użyć dezodorantu. i będzie ok :)

Gość Niemowlaki tez sie poca
A zadnych deo nie używają. Jak sie czlowiek myje to nic nie śmierdzi.A jak z higiena krucho to i perfumy nie pomogą;)

Gość majeczka88
niemowlak nie śmierdzi, ale dzieci w tym wieku już mają inny zapach potu i bardziej się pocą - dojrzewają. nie wszystkie oczywiście, u niektórych przychodzi to później. Moja siostra jako 10-latka musiała już używać dezodorantu. a kapała się dwa razy dziennie.

Gość gba
tak, w szczegolnosci kiedy po wf nie masz mozliwosci umycia sie. niektorzych pot zaczyna smierdziec zaraz po spoceniu sie, pomimo mycia :o

Gość ekiloec
niech schudnie 30 kg

jest chyba taki fajny, bodajże z ivostin, bez aluminium; może jakiegoś takiego poszukaj?

Gość majeczka88
a jeszce mi przychodzi do głowy zwykły talk. Czasami jak nie wychodzę nigdzie, to po kapieli osypuje pachy talkiem, i są suchutkie obojętnie co robię. i do tego ładnie pachnie i pielęgnuje.

Jasne, niech nie używa i niech sie wszyscy śmieją, że od niej śmierdzi. Dzieci w podstawówce są okrutne, nawet nie wiecie jak bardzo. :O Kup jej jakiś w miarę 'najzdrowszy' i niech używa. Ja w jej wieku używałam dezodorantu z nivea i jakoś mi nie zaszkodziło. :O

Może używać perspirantu ;) Niektóre dziewczynki szybciej dojrzewają. Ja np. dojrzewałam w miarę normalnym tępie, ale miałam w klasie koleżankę, której już w 3 klasie zaczęły piersi rosnąć. W 4tej kl zaczęła bardzo śmierdzieć potem ( no niby nie jej wina i teraz to wiem, ale wytłumaczcie to dzieciom w 4 klasie). ponieważ były ciut inne czasy to mało dziewczynek w 4 kl używało dezodorantu ( wrecz chyba żadna :/) no i ta koleżanka też nie używała :/ Szkoda mi jej czasem było bo w szczegolności chłopaki strasznie się z niej wyśmiewali :/ Kup swojej córce ten dezodorant... od tego na bank nie umrze a przynajmniej przestanie się wstydzić :)

[zgłoś do usunięcia] balarej no to kup jej mokre chusteczki, takie jak do demakijażu, czy dla dzieci i niech się po wfie nimi przetrze pod pachami i już. Chusteczki są perfumowane i takie delikatnie pachnące. Np. mokre chusteczki johnson & johnson, czy inne nie uważam, żeby były złe, jeśli nie bardzo chcesz jej dawać już do użytku antyperspirant. A czy Ty zmieszałaś kiedyś pot z takimi chusteczkaqmi? TO JESZCZE GORZEJ ŚMIERDZI!!!!!!

Gość kup deo-kryształki....
antyp. niestety nie jest zdrowy dla żadnego wieku:/ ale co zrobić...lepiej to niż śmierdziec:( jej kup keryształki (one sa bez ołowiu) w aptece powinien byc....popytaj...ja sama takiego używam...oczywiscie dla kogoś kto poci się masakrycznie nie wystarczy ale w tym wieku może u niej da rade. ja tez tego używam....

Gość kup deo-kryształki....
a w jej wieku to używałam rexony taki cytrynowy zapach:D bo to nowość wtedy była hehe nawet dla starszych :P ale to bardziej po wierzhu popsikać zeby ładnie pachniec:DDD