Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rzemyczek..

Krwawienie w trakcie brania tabletek - jak dalej brać?

Polecane posty

Gość Rzemyczek..

Biorę tabletki anty od 2 lat. Ostatnio byłam w szpitalu i w 1 dzień 3 tygodnia brania tabletek wystąpił okres. Lekarka powiedziała że możliwe, że antybiotyk, jaki mi podano, zagłuszył działanie tabletek. Więc to tak, jakbym nie wzięłam 5 tabletek w 2 tygodniu (6 dni leżałam w szpitalu). Brałam je do konca. A więc 1 tydzień - 2 tydzień - 3 tydzień [4 dni okresu] - tydzień przerwy Teraz mam ostatni dzień tygodniowej "przerwy" miedzy pudełkami i jutro biorę tabletkę pierwszą. Czy okres znowu mi wystąpi w trakcie 3 tygodnia? Czy poczeka, jak zwykle, do tego 4 tygodnia (przerwa)? Czy od tej jutrzejszej tabletki jestem chroniona? Bo przez ostatnie 2 tygodnie nie uprawiałam seksu, bo się bałam ;/

Gość Rzemyczek..
Nikt nie pomoże?

Gość jajajajajjajajajaja
nie masz sie co przejmowac, to normalne ze jak bierzesz antybiotyk to moze pojawic sie krwawienie wiec glowa do gory, w tym opakowaniu na pewno dostaniesz juz wszystko normalnie :))) ja mialam podobnie kilka razy, natomiast teraz mam lepiej :D bo dostalam okres w drugim tygodniu przy 11 tabletce a nie bralam zadnych antybiotykow, tylko pyralgine ktora nie wplywa na skutecznosc, i lekarka kazala mi brac po 2 tabletki dziennie podwojna dawke i narazie jest duuuzo mniej lekkie plamienie, a jeszcze mam caly tydzien brac i dopiero przerwe mam i tez sie stresuje ale przeciez jakby sie zadazyla wpadka :/ to przeciez lekarka by mi nie kazala brac podwojnej dawki tak sobie przynajmniej tlumacze :D:D:D

Powinien być normalnie tak jak zwykle. To krwawienie po prostu było wcześniej bo tabletki się nie wchłonęły przez antybiotyk czyli tak jak byś zrobiła sobie przerwę. Dziwne, że w przerwie tej normalniej 7 dniowej nie wystąpił bo nawet jeśli miałaś krwawienie z powodu antybiotyku to i tak brałaś dalej tabletki więc podczas przerwy też powinno wystąpić. Zależy jak długo ten antybiotyk pozostaje w organizmie wiadomo niektóre utrzymują się jeszcze np 2-3 dni od ostatniej dawki ale od nowego opakowania jesteś już bezpieczna.

Gość Rzemyczek..
To super wiedzieć :) Mam nadzieję, że się wsio wyrówna i mnie nie zaskoczy okres za 2 tygodnie! Dzięki

jajajajajjajajajaja jak masz tak od początku to tabletki są za słabe dla Ciebie a jak od jakiegoś czasu to organizm się przyzwyczaił do takiej dawki hormonów ale nie powinna jej zwiększać tylko zmienić tabletki na takie które będą miały 1 hormon inny a jeśli to by nie pomogło to przerwa minimum 2 miesiące i tabletki z całkiem innej grupy hormonalnej. Tłumaczyła mi to moja gin ostatnio bo mój organizm się właśnie przyzwyczaił po półtora roku i miałam krwotoki, zmieniła mi tabletki ale pomogło tylko na 2 op, przy 3 znów to samo więc mam teraz przerwę od tabletek.

Gość jajajajajajajajaja
czasem mi sie tak zdarzalo ale to bylo w ostatnim tygodniu zazwyczaj, i raz tez tak mialam ze bralam cale opakowanie po dwie tabletki, i sie uspokoilo na jakiis czas, a teraz znowu widocznie co lekarz to inne leczenie, zobaczymy jak nie przejdzie to mowila ze zmieni na inne, w kazdymbadz razie czlowiek sie wkreca i zaraz mu sie wydaje ze to krwawienie to objaw ciazy :/ weim glupota zwykla skoro biore je regularnie, ale taki juz czlowiek.

wiesz bierzesz regularnie ale skoro są za słabe to wszystko jest możliwe w takim momencie. Lepiej poprosić lekarza o zmianę niż się tak męczyć bo co z tego masz jak co chwile jakieś plamienia albo nie oczekiwane krwawienia. Mi ciężko było zrezygnować, żeby zrobić tą przerwę jak okazało się, że te zmienione pomogły tylko na chwilę bo wiadomo prezerwatywy itp no ale sobie pomyślałam co ja z tego mam, że je biorę jak się męczę, boli mnie i nie do życia jestem.

Gość jajajajajajajajajja
no w zasadzie masz racje, ale biore je juz 3 lata i tylko raz na rok mniej wiecej taka sytuacja, to znaczy zazwyczaj to bylo przez antybiotyki dopiero drugi raz tak samo z siebie, wiec zobaczymy, lekarka mi powiedziala ze dzialajaj na pewno i ze nie mam sie co obawiac ale jak sie znam to i tak test zrobie :D

No od antybiotyku to normalna sprawa, ale jak samo od siebie to już mógł się organizm przyzwyczaić po 3 latach. Ja jak brałam antybiotyki to nie miałam nawet plamień. No ale po ponad półtora roku zaczęły się takie krwotoki.

Gość Rzemyczek..
Ja byłam 5 dni na kroplówce z antybiotykiem, nigdy wczesniej nie miałam plamień (a nawet w ogóle nie miałam okresu, jeżeli nie robiłam przerwy - ze dwa razy tak zrobiłam)