Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Huraganica

Mam za dużo talentów i nie wiem co mam rozwijać.

Polecane posty

Gość Huraganica

Ktoś by powiedział, że posiadanie wielu talentów jest darem i wielu by zazdrościło. Ale to jest męczące. Nie wiem za co mam się zabrać. Już bym wolała mieć jeden, albo góra dwa, a nie z tysiąc.. Nie wiem co mam zrobić.

Gość Huraganica
Mam smykałkę do tańca, pisania wierszy, piosenek, grania na wielu instrumentach, szkicowania, malowania, śpiewu, uprawiania wielu dyscyplin sportowych, łatwo mi przychodzi nauka, łatwo przyswajam języki obce i szybko mi idzie mówienie z akcentem, tworzenie muzyki, obróbka zdjęć, snowboard, windsurfing, pisanie wymyślnych opowiadań, czyli bujna wyobraźnia, fotografowania, fryzjerstwa, robienia make upu, projektowania ubrań i szycia, tworzenia jakiś rzeczy z niczego, prezentów, ubrań i innych takich.. To jest tylko początek tego problemu. Za co się złapie, to się okazuję, że mam do tego smykałkę i przychodzi mi z łatwością. Kurwa...

Gość Troche sie chwalisz ;)
Ale jesli to prawda wybierz to co lubisz najbardziej + to co najbardziej oplaci mi sie w przyszlosci. Ja mam za duzo hobby i tez buba :D

Gość sprawdźcie mi to
rozwijaj papier toaletowy :P

powinnas to czuc w czym bedziesz czula sie spelniona. Ja tez mam duzo talentow, ale postawilam na jazde konno, bo po prostu dobrze czuje sie w tym temacie:)

Gość Huraganica
Nie chwalę się. W gruncie rzeczy może to tak wyglądać, ale nie ma czym się chwalić. Serio. To jest męczące. Nie wiem co mam robić. A najgorsze jest to, że wszystko mi się szybko nudzi i nie umiem się zająć jedną rzeczą. Bo co z tego, że mam tyle talentów? Nie rozwijając ich, wyjdzie na to jakbym nie miała w cale. Każde z nich jest na poziomie początkującym, lecz jednak stopień wyżej. I w gruncie rzeczy na pierwszy raz pokazać komuś, że to pierwszy raz robię, jest ok. Zachwyt. To samo u mnie. Tyle, że później nie umiem się zawziąć i dociągnąć do końca. Po prostu mi się to nudzi. I są rzeczy które lubię najbardziej. Wszystkie. Jest takie coś, co mogłoby mi ułatwić wybór?

Gość fdfcfvcgvhjgbjhbmh
wybierz to co da Ci pieniądze

Gość Huraganica
O dokładnie Żono, Dokładnie... Zabieram się za gre na gitarze. Gram uparcie przez tydzień, dwa, góra miesiąc, wielkie marzenia, po czym powoli mnie to zaczyna nudzić i zabieram się za śpiew i znów to samo.

No ja mam tak, ze nie tyle sie nudze ile usiluje robic wszystko wiec mam male postepy :) a ja szyje, haftuje, robie bizuterie, interesuje sie dawnymi kulturami, sztukami walki, uprawiam wedrowki, strzelam z luku, maluje,odnawiam meble, robie grafike komp. itd, niedawno odkrylam ze lubie gotowac i piec :D Na szczescie niektore mozna polaczyc :D

tez potrafie grac, spiewac, rysowac, malowac, obicnac wlosy, gotowac wymyslne dania, znam sie na komputerach, porjektowaniu, znam kilka jezykow, potrafie robic profesjonalne zdjecia, umiem szyc, haftowac, ucze sie bardzo szybko, ale nic mi sie tak naprawde nie chce doksztalcic do perfekcji. mysle, ze to lenistwo :)

Gość Huraganica
A do tego wszystkiego dochodzi to, że jestem leniwa :)

Gość Huraganica
ale nie ma pojęcia jak się daje dupy , żem taka niedojda w tym względzie

moja mama to jest zawiedziona, bo ja mowilam calymi zdaniami majac 1.5 roku, w wieku 3 lat sama nauczylam sie czytac (bez niczyjej pomocy). zeby nie to lenistwo to byscie o mnie slyszeli a tak.. no coz.. :)

Gość Huraganica
No to napisałyśmy, hehe. Trzeba się wziąć do puki nie jest za późno. Mam już 16 lat. Ostatni dzwon bije, żeby wszystko naprawić i się gdzieś zapisać.

Gość Huraganica
No ja w wieku 4/5 lat już grałam na organach ze słuchu proste melodie. Gdyby było dość kasy to prywatny nauczyciel i też byście o mnie słyszeli. Cholera, jaki człowiek jest głupi jak się patrzy z perspektywy czasu!

skonczylam 2 kierunki studiow i mnie kusi zeby isc na nastepny, w pracy to samo, nigdzie nie bylam dluzej niz 2 lata.. z jednej dziedziny ide w druga. najsmieszniejsze jest to ze jak skladam podanie i przyjmuja mnie na rozmowe to w 80% przypadkow dostaje prace nawet jak tam jest 50 osob na jedno miejsce. mam tez talent do robienia wrazenia :)

Ja tez znam sie na projektowaniu i kompach :D hehe A latek mam 33... Wiecie, moze tego za bardzo nie rozwijamy, ale to sie przydaje pozniej w zyciu... ja sobie ostatnio na bezrobociu z moich hobby trzepalam na czarno 800 netto miesiecznie do kuroniowki :D

Gość Huraganica
umiem też robiąc wymyki na trzepaku wypiardywac Marsylianke

Bizuterie - glownie kolczyki, portrety, bannery na strony, logo, wizytowki, teczke, sprzedalam tez kiecke, ktora uszylam, taka z haftem :) czyli przede wszystkim rekodzielo i grafika, uratowaly mi zycie zdolnosci plastyczne :) (kuroniowka ok. 500zl miesiecznie, czynsz ok. 900)

Gość 5onjnjn
Zależy jak ciężkie są te kierunki i jak są oceniane te wiersze ;) Do tego nie każdy programista musi być utalentowany tylko dlatego, że nim jest i nie wszyscy tańczący dostaliby pierwsze miejsce w you can dance.

No to być może to nie jest takie złe :) Mam plan rozpisać sobie na kartce moje talenty i raz na zawsze zdecydować co rozwijać jako pierwsze i do czego miałam szczególny pociąg ZAWSZE. Puki co przychodzi mi na myśl założenie zespołu: czyli wokal i gitara. CO również szkic, jakieś zajęcia, co może się przerodzić w architekturę. No i pisanie. Trzy podstawowe rzeczy. Teraz trzeba pozbyć się najtrudniejszego : Lenistwa.

Mozesz to polaczyc: piszesz sobie teksty i robisz okladki :D

Czasem głupio, że wszystko mogę robić sama. Ale z drugiej strony nikogo nie potrzebuję i jeżeli nie będę miała się do kogo zwrócić to.. ej zaraz:) Chciałabym dostać dożywotniej motywacji.

You can dance nie zawsze pokazuje kto umie zajebiście i profesjonalnie tańczyć bo głos ostateczny mają widzowie :)

Gość gościk
Też tak miałam.Chodzi o to abyś znalazła rzecz która będzie Ci dawała najwięcej radości. Nie szukaj satysfakcji. Gra na gitarze jest cudowna ,ale na co dzień to w wiekszości trudne ćwiczenia a radość z niej to może 10 procent czasu ktorego jej poswieciłas. cos cie nudzi bo nie daje przyjemności. ja kiedys gralam na instrumencie, teraz zaczynam jezdzic konno. uwazam ze gra na insrtrumencie wiele uczy(systematycznosci, pracy) ale hobby jednak powinno przede wszystkim dawac przyjemność a nie efekt .