Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcieeePR

OD OBRONY W LIPCU NIE ZAREJESTROWALAM SIE W URZEDZIE PRACY!!CZY WARTO TERAZ !

Polecane posty

Gość pomozcieeePR

w PUP :( skonczylam studia w lipcu tamtego roku i nie wiem czy teraz warto sie rejestrowac w pup.. nigdy nie bylam tam zerejestrowana i nie mam pojecia jak to sie odbywa i co mi kaza tam pisac i co mam doniesc..:(czy tylko dyplom magistra wystarcza czy tez doniesc dyplom z liceum ekonomicznego i drugi dyplom technika z dwuletniej szkoly policealnej >jak to jest >>??:(

Gość emdżej-:>
pewnie podczas studiów straciłaś cnote

Gość pomozcieeePR
chodzi o to kochani ze pracowalam na czarno przez ten czas i nie mam doswiadczenia wcale..wstyd mi dlatego sie rejestrowac tam w pup bo pracuja tam znajome sąsidki ktore tylko obgaduja ciagle..:(a winnym miescie nie moge przeciez sie rekestrowac bo zameldowania nie mam w innym miescie.

Gość mam prośbę ..
zanies dyplom ostatniej szkoły która skonczyłas czyli ze studiów tak ?? Musisz tam wypełnic wniosek i Cie zarejestrują

Gość mam prośbę ..
lepiej sie zarejestruj bo przez to nie masz żądnego ubezpieczenia. A jak Cie wezmą do szpitala to co bedziesz płaciła ??

warto się zarejestrować, bo wtedy będziesz ubezpieczona i np. nie będziesz musiała płacić za usługi medyczne w nfz, wszytsko jest napisane na stronie co jest potrzebne, głównie dyplom magistra i dowód osobisty, sprawdź czy mozesz np. nie stać w kolejce do rejestracji i się zapisać przez internet, w warszawie tak własnie jest

Gość pomozcieeePR
dziekuje wam ale kolezanki mi mowily ze teraz to juz nie warto bo mnie opierdziela w urzedzie ze czemu wczesniej nie poszlam .to prawda?? A CZY MUSZE TAM PISAC WSZYSTKO WE WNIOSKU ..CALE DOSWIADCZENIE ITD??jakas babka bedzie patrzyla mi na rece co tam pisze ??jak to jest ??

Gość pomozcieeePR
AHA JESZCZE JEDNO :CZY CO MIESIAC MUSZE SIE ZGLASZAC DO PODPISU DO URZEDU PRACY W LIMANOWEJ ?

Gość sdfterter
jak nie chcesz byc ubezpieczona to sie nie rejestruj, potem za akzda wizyte sobie bedziesz placila, oczywiscie u lekarza

Gość ljnlknnk
zapisz sie,bo nie jestes ubezpieczona.nawet zwykla wizyta w przychodi u lekarza pierwszego kontaktu Ci nie przysluguje za darmo. a co,jesli trafisz do szpitala? wiesz, jaki to koszt? wstyd schowaj do kieszeni i idz sie zapisac. takie czasy. pracy nie ma i trzeba kombinowac.

Gość ljnlknnk
chodzisz chyba co 3 miesiace sie podpisac

Gość adsdfsfgdf
Nikt cię nie ochrzani. Chyba że masz na myśli te znajome sąsiadki, ale tak naprawdę wszyscy muszą być dla ciebie mili, bo jak nie to możesz wnieść skargę. Jeżeli tak się stresujesz to może rzeczywiście sprawdź czy jest u ciebie możliwość rejestracji przez internet. A jeśli nie to w PUP będziesz musiała wypełnić wniosek. Wpisać wszystkie swoje dane. Potem ktoś cię zarejestruje, wydrukuje jeszcze jakiś papierek na którym się podpiszesz i tyle. Będziesz chodzić co dwa, trzy miesiące. I jeszcze jedno. Jeśli ktoś będzie cię pytał czemu przez ten czas nie przyszłaś się zarejestrować to nie musisz odpowiadać. To akurat PUP nie powinno interesować, bo i tak tego nigdzie nie wpisują.