Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama 18 miesiecznego synka

synek 1,5 roku, a ja znow w ciazy

Polecane posty

Boze, jak to sie stalo. Kochalismy sie raz bez zabezpieczenia, 4 dni po okresie. Od tygodnia jest mi niedobrze, ciagle sikam, piersi nabrzmialy...zreszta tradycyjne objawy ciazy. Polecialam dzis po test, a tu krecha OD RAZU!, naprawde pojawila sie momentalnie...Boze, moj synek jest jeszcze taki malutki, a tu juz nastepne w kolejce. Mam 31 lat, dobra prace, zarobki, dom i finansowa stabilnosc, wiec to mnie nie martwi, ale moj synek jest jeszcze taki maly. Do tego zaczelam od wrzesnia drugi kierunek studiow i pewnie trzeba bedzie je rzucic. A jeszcze pare tygodni temu pisalam do jednej kafaterianki na jej topiku, ze chcialabym zajsc w 2 ciaze niespodziewanie, bo znajac siebie zawsze znajde jakies "ale" i nigdy nie bedzie idealny moment na kolejne dzieciatko. No prosze, to mam...Mza skacze z radosci, a ja mam tyle obaw. Jak to mozliwe, zeby dugie dziecko kochala tak samo mocno jak pierwsze? Boze, moze nie bede umiala...? To takie nierzeczywiste. Musialam sie wygadac.

i co kafeteria pomoze rozwiązac ci problem, swoja droga jaki to problem - żaden !!! woke ipppppppppppppppp !!!!!!!!!!!

gratuluję też chciałabym 2 dziecko i też nie wiem kiedy sie zdecyduję może właśnie los za mnie zdecyduje

Gość Gratulacje!
Nic tylko się cieszyć, będziesz miała dwóch maluchów, razem będą się bawić, a Ty będziesz miała więcej czasu. Ja też mam 1,5 roczne dziecko i marzy mi się drugie. Nie będziesz już miała dylematu kiedy zdecydować się na drugie...

gratulacje :) między moimi dziewczynkami jest mniejsza różnica wieku niż będzie między Twoimi dziećmi i teraz to sobie bardzo ale to bardzo chwalę... będzie dobrze :)

Gość Mama po razdrugi z koncem lata
ja tez tak mam. Ciesze ze ze jestem w ciazy. na poczatku bedzie ciezko ale wiem,z e damy rade. tylko ja te ciaze duoz gorzej znosze niz pierwsza.

Gość ewaaaaaaaaaaaa
ja Ci z całego serca gratuluję. waznę że masz ustabilizowane życie :) druga pociecha, druga kruszynka, tak na to patrz :)

Fajnie,u nas bylo podobnie,drugi synek sie urodzil jak starszy mial 22miesiace,jest to super roznica wieku,teraz maja 3,5 i 1,7mies i swiata poza soba nie widza:)nie martw sie ,bedzie ok

Gość no to niefajnie
współczuję :(

Gość po latach
mam 2 dzieci syn 20 i córka 18 tez bylam zalamana teraz sie ciesze ze tak sie stalo maja ze soba bardzo dobry kontakt mieszkamy w se.i jest to standard ze szwedki maja jedna po drugim

Gość w norwegii
tez maja jedno po drugim potem trzecie i czwarte :P

Gość Michał i Matylda to moje
Ja synka urodziłam w styczniu a w grudniu tego samego roku córeczkę .Michałek jest z 1.01 a Matylda z 31 12 2010r .Teraz jest trudniej ale problem kiedy następne -z głowy

Gość a ja ci zazdroszcze
też chciałabym już byc w ciąży po raz drugi ale jakoś się nie udaje:( przecież będziesz miała dopiero za 9 m-cy to mały ci trochę podrośnie, nie rodzisz jutro:) fajna różnica wieku mniej więcej w jednym czasie odchowane będą szkoda, że ja nie mam takiego problemu.....

Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia :) Ja mieszkam w Holandii i tutaj takze 2 lata roznicy to standard, wiec maz sie smieje, ze jestesmy standardowa rodzina i brakuje nam tylko psa. Ja zawsze chcialam mala roznice wieku miedzy dziecmi, ale w zyciu nie spodziewalam sie, ze tak szybko to sie stanie biorac pod uwage fakt, ze o synka staralismy sie prawie ro, a tu pierwszy strzal i to jeszcze teoretycznie w okresie nieplodnym i bingo...

Gość mama małego Alka
gratuluje - dasz sobie rady - będziesz miała dwoje szkrabów ktore będą się razem bawiły itd - odchowasz sobie teraz a potem będzie czas dla siebie :)

widać, ze masz zadatki na rozpłodową maciorę

Gość PODOBNY DO MNIE
HALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO?

cux ty nauczycielka jestes? to gratuluje dzieciom ktore uczysz takiej nauczycielki , slownictwo pierwsza klasa....:(

Gość Ja jestem Patrycja :)
Nic się nie martw :) Ja zaszłam w drugą ciążę jak synek miał właśnie półtora roku. Ale u mnie to było zaplanowane :) Teraz mam dwumiesięczną córeczkę i prawie 2,5 letniego synka i jest cudownie. Dominik jest takim zakochanym w siostrze braciszkiem, że serce rośnie. I nie mam problemu z ogarnięciem wszystkiego łącznie z zadbaniem o siebie, dom, ugotowaniem obiadu i zrobieniem zakupów :) Także będzie dobrze! Powodzenia :)

Gość anetkaodpowiada
WSPOLCZUJEEEEE

Gość do anetki
srułczuje

Gość ale glupie tlumaczenie
ale macie głupie tłumaczenie, że problem z głowy. Baby do czasu jak nie przekwitniecie to możecie zaliczać wpadki.

Gratuluje :) ja też zaszłam w drugą ciążę jak córcia miała półtora roku, dziś córcia ma 2 lata i 2 miesiące, a ja siedze na walizkach i czekam na poród :) wiem że będzie ciężko - przynajmniej na początku, ale ciesze się z małej różnicy wieku

Dziekuje wam bardzo za wsparcie (przynajmniej wiekszosci) ;) To dla mnie bardzo wazne, ze tak piszecie, bo moja mama jest na mnie wielce obrazona za to, ze jestem nieodpowiedzialna i nierozsadna i cytuje "Nie spodziewala sie tego po mnie" :o Kurcze, mowie wam jak mnie wkurza...Ciagle do mnie smsuje jakies bzdury jakbym miala 16 lat i byla na jej utrzymaniu, a ja nie dosc, ze mieszkam od 10 lat za granica i sama sie utrzymuje, skonczylam tu studia, teraz robie drugie (ktore byc moze bede musiala przerwac i ona tego chyba sie wstydzi przed ciotkami - nie piszcie dlaczego, moja mama ma specyficzne relacje z siostrami, ze tak powiem rywalizuja ze soba), w tym roku skoncze 32 lata, mam naprawde b. dobra sytuacje materialna to ona mi naprawde takie moraly wyglasza jakbym byla malolata! Wszyscy ucieszyli sie z tej wiadomosci, nawet tesciowa do mnie przyszla jeszcze tego samego dnia z bukietem kwiatow, a moja wlasna mama jest obrazona. Normalnie rece mi opadaja...i jest mi cholernie przykro i ciezko, ze moja wlasna matka, ktora widuje tylko wtedy jak sama do niej kilka razy do roku jezdza (ona przyjezdza do nas raz w roku na tydzien), od ktorej pod zadnym wzgledem nie jestesmy uzaleznieni (zreszta od nikogo nie jestesmy pod zadnym wzgledem, bo oboje pracujemy) tak to przyzywa. Sorki, ze tak sie rozpisalam dziewczyny, ale ja sie naprawde staram sie cieszyc, ze bede miala maluszki z tak mala roznica wieku, ale ta moja mama...co robic? Olac to? Dyskutowac z nia przez te smsy? Zadzwonic? Kurde, przeciez ja nie musze sie jej tlumaczyc, jestem dorosla baba w koncu...ehhh...