Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam iśc do lekarza??

zielone kupki u 9 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość mam iśc do lekarza??

moja córcia od 3 miesięcy robi zielone kupki. Karmie ja głównie słoiczkami. Brzuszek raczej ja nie boli. Czy powinnam iść do lekarza?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
moja mala ma pol roku i tez bywaja zielone kupki...czasem nawet roznokolorowe;) jezeli nie ma w nich sluzu, nie sa spienione, ani blyszczace od tluszczu to wszystko jest oka...dla pewnosci, zeby uspokoic sama siebie przy wizycie kontrolnej zapytaj lekarza :)

a to od 3 miesiecy nie bylas z mala u lekarza w innym celu??????????/ zadnych szczepien to dziwne przy okazji moglas przeciez zapytac

Gość MI_zielone
za duzo zelaza w diecie

Gość dzień dobry:0
to co radzicie zmienić?? Odstawić te słoiczki??

ja bym sie zaniepokoila jak by mi dziecko robilo przez tydzien zielone a tobie robi przez 3 miesiace a ty nic nie reagujesz dziwna matka z ciebie juz dawno powinnas zasiegnac porady lekarza a nie na forum pytac

Gość dzień dobry:0
to ja mussa30 no wiesz może i jestem dziwna ale nie latam z głupotami do doktora...

no wlasnie to moga nie byc glupoty widac jak przejmujesz sie swoim dzieckiem to moze byc cos powaznego no ale dla ciebie to przeciez glupoty zal dziecka ze ma tak nieodpowiedzialna matke

Gość MI_zielone
a moze zmienilas mleko i zbiega sie to z tymi zielonymi kupami ??? Wiem, ze zielona kupa jest fizjologiczna i nie masz co panikowac, moze sprobuj gotowac sama i sprawdz, dajesz mleko 2 ???

Gość itilinka
autorko moja mała tez czasem robi zielone kupy- stosowałysmy Debridat- polecam a jak tłumaczyła mi pediatra zielony kolor kupy jest spowodowany tym ze za długo jest ona w jelicie grubym i po paru dniach to wszystko fermentuje to ja mussa- moze nie kazdy jest tak przewrazliwiony moze jak ty co nie oznacza od razu ze nie czuje sie odpowiedzialny za dziecko, nie przesadzaj

ja rozumiem jakby te kupy robila od kilku dni to moze poczekalabym z lekarzem, ale od 3 miesiecy?? Poza tym proponowalabym zaczac podawac dziecku normalne jedzenie, ale ciagnac non stop na sloikach

itilianka --- ja nie przesadzam i nie jestem przewrazliwiona po prostu pisze to co ja bym zrobila i powtorze jeszcze raz tu nie chodzi o to ze jej dziecko robi taka kupe ofd kilku dni tylko od kilku miesiecy a to jest roznica wiec ja napewno po tygodniu bym zasiegnela porady lekarza anie tak jak autorka po 3 miesiacach pytala na kafe \nie uwazasz ze to nie jest do konca odpowiedzialne zachowanie

Gość aszlunia
zielone kupki sa po jablkach :)

Gość Piotr Lekarz
Napisze tak: masz racje nie latając ze wszystkim do lekarza bo niepotrzebnie szukać choroby u dziecka jak dziecko jest usmiechnięte i nie marudzi na żadne objawy:). To że robi taka czy taką kupke to jeszcze nic nie znaczy... , obserwuj czy nie ma zaparcia przy tym jesli nie to zostaw i zapytasz sie lekarza przy najblizeszej okazji tak dla pewnosci wlasnej:). Latanie z dziecmi po lekarzach nie da nic oprocz paranoji ktora moze dziecku zaszkodzic:). Jezeli przeszla wszystkie szczepienia to nie amsz sie czego obawiac:). Nie rezygnuj z podawania posiłków bo bedziesz szukać na ślepo a to niedobrze. Gotuj sama bo nic jej nie zastapi gotowanego z warzyw i drobiu zupek:). Sloiczki sa pozyteczne w wyjatkowych sytuacjach. Jak bedziesz potrzebowała jakies porady jeszcze to moge ci dać namiary.

Gość gość
Mój synek ma 9 miesięcy co jakiś czas też robi zielone kupki. Jak byłam w szpitalu dwa miesiące temu z trzydniówką zapytałam o to to lekarze stwierdzili że to może być zła dieta. Hmmm moje dziecko nie je i nie jadło słoiczków sama gotuje. Mleczka zmieniałam , usuwałam składniki dodawałam inne kupka nadal co jakiś czas się pojawiała. Najlepsze jest to że na trzy kupki dziennie dwie są np. ładne powiedzmy brązowe o prawidłowej konsystencji a jedna okropnie zielona. Lekarz pediatra nie potrafił mi tego wyjaśnić stwierdził że skoro dziecko się uśmiecha, jest zadowolone i nie ma żadnych objawów jakiejkolwiek choroby to żeby się tym nie przejmować bo jelita dziecka pracują inaczej niż nasze. Zastanowiła mnie tam jedna odpowiedź że może to być po jabłuszkach, bardzo często podaje mojemu dziecku do kaszki jabłuszka muszę poobserwować może to rzeczywiście po nich :)

Gość lucuuuuus
Witam. ja mam podobny problem moja córka ma 9-miesiecy i robi 1-2 kupki dziennie o kolorze zielonym. bierze żelazo dodatkowo bo miała za mało w badaniu krwi. trwa to z tydzien od kąd własnie zaczeła brac zelazo czy to moze być od tego??

Gość gość
Tak może być od żelaza

Gość lucuuuuus
dzwoniłam do doktor i powiedziała własnie ze to od zelaza i zeby sie tym nie przejmowac bo takie kupy bedzie robiła podczas brania żelaza

Gość gość
Moja jak miała zielone kupki to miała zapalenie dróg moczowych i 2 tygodnie szpitala.....

Gość gość
Witam, mój mały ma 9 miesięcy i od około dwóch robi zielone kupki. Czasem są rzadkie a czasem gęste ale zawsze się przy nich na męczy i na stęka. Byliśmy u dwóch lekarzy i tylko zmieniają probiotyk. Nie ma poprawy. Nie wiem już co robić. Dodam że ostatnio pediatra zasugerowała zmianę diety ale nie za bardzo mi się ona podoba a wygląda tak: 1 posiłek. Mleko ok 200 ml 2. Owoc lub chrupki kukurydziane 3. Zupka 4. II danie 5. Mleko ok 200 ml 6. Ewentualnie mleko przed snem. Nie za mało mleka w tej diecie? No i nie ma w ogóle kaszek, czy to dobrze?