Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scrabbledable

Czy jest możliwość, że będzie z tego ciąża?

Polecane posty

Gość scrabbledable

Hej!! Dziewczyny mam pytanie czy jest duża szansa, że jestem w ciąży?? Otóż kochałam się z chłopakiem w 4 dniu cyklu i było do końca. Miałam wtedy jeszcze trochę okresu. Cykle zazwyczaj mam 28-29dniowe. Mierzę temperaturę, ale akurat ten cykl sobie trochę przeoczyłam, miałam w nim więcej imprez i doszłam do wniosku , że to nie będzie miało sensu. Teraz w drugim cyklu mam temperaturę 36,6, 36,5, a ostatnio przez 3 cykle miałam w drugiej fazie cyklu temperaturę 36,3. Nie wiem co mam o tym myśleć?? Dodam, że mam zapalenie pęcherza i czy to może spowodować wyższą temperaturę?? No i chciałam tym samym zapytać czy możliwe jest, aby plemniki przeżyły 10 dni (od 4 dc do 14dc) ponieważ od 14 dc bolą mnie piersi i wtedy właśnie wystąpił ból owulacyjny, który zazwyczaj mam w każdym cyklu i jest On raczej równoznaczny z wystapieniem owulacji, sprawdzając z temperaturami

Gość skaczcie z takim pytaniami
czekaj do dnia @ i zrob test nik nie jest duchem św rozumiesz!moze ciaza moze nie

4 cykl przy tych cyklach 28-29 raczej to nie ciąza na bank!!!

to ze mialas niby ten ból owulacujny nie oznacza ze mials owulacjie sprawdzasz to jakos? bylas na monitoringu ? robilas test owulacyjny na jakies podstawie wnisoujeszze mials akurat wtedy owylacji i marne szanse zeby plemniki tyle czasu przezyly

Gość scrabbledable
wiem, wiem, ze nie sprawdzę, dlatego napisałam, że jest równoznaczny z owulacją, na podstawie wcześniejszych cykli w porównaniu z metodą termiczną, ponieważ takową stosuję dla własnej wiadomości już od dobrych dwóch lat właśnie różne artykuły znajduję, że One mogą nawet tydzień przeżyć, więc jakby to był tydzień, a moja owulacja byłaby 10dc to byłaby szansa,ale moja owulacja raczej jest w okolicach 14dc, więc właśnie tym się uspokajam. Co prawda jakbym była to trudno, trochę rzeczy by mi się poprzewracało do góry nogami, ale jakoś by trzeba było później to poukładać. Jednakże wolałabym w niej nie być :)

to zostaje ci czekac do @

Gość scrabbledable
heh, i uczyć się na egzaminy :)

Gość scrabbledable
dzieki wielkie za odpowiedzi, takie dyskusje trochę mi pomagają

Gość hpopl';
raczej to niemozliwe skoro mialas jeszcze okres .

Gość .,.,.,...,,.,.,.,..,.,.,.,.,,.
Wg temp ktore podajesz to tak niska temp. w drugiej fazie cyklu moze sugerowac ze nie bylo owulcji wiec raczej do zaplodnienia nie doszlo

Gość scrabbledable
Myślisz, że 36,5 to jest taka niska temperatura, że mogę obawiać się, że mam zazwyczaj bezowulacyjne cykle? Bo najczęściej to ja mam temperaturę 36,3-36,4 w drugiej fazie cyklu, a w pierwszej mam 36,1-36,2

Gość scrabbledable
Ja nawet teraz w ciągu dnia mam 36,8, więc może rzeczywiście mam za niskie te temperatury, ale zawsze tak miałam, może u mnie to normalne. Nie no teraz siedzę i myślę, a jak rzeczywiście nie mam owulacji, w sumie róznica u mnie pomiędzy jedną fazą cyklu a drugą wynosi zaledwie 0,2 stopnia.

Gość ChlopekRoztropek
Poczekaj na termin okresu i zrob sobie test. Pamietaj ze w razie czego na przyszlosc istnieje tez antykoncpecja dorazna

Gość scrabbledable
Dziękuję za doradzenie, jednakże jakoś obawiam się antykoncepcji doraźnej, jakoś zawsze mam nadzieję, że nie jest mi Ona potrzebna, a niesłusznie, bo kiedyś na takim myśleniu mogę się przejechać

Gość jak dlugo w polsce bedzie
takie zacofanie jesli chodzi o seks!!!! ja jestem dosyc mlodym facetem i wiem tyle, ze kobieta moze zajsc w KAZDYM dniu cyklu (rowniez podczas okresu). co z tego, ze owulacja 'wypada' w 14 dniu??? dodatkowe jajko moze byc uwolnione w kazdym momencie. wszyscy tacy madrzy i pierwsi do seksu a wystarczy troche poczytac albo spytac sie lekarki. jak to mowi moja ciotka 'z chojem nie ma zartow' :) ale odpowiedz na twoje pytanie: TAK MOZE Z TEGO BYC CIAZA

Gość scrabbledable
Mój drogi to chyba Ty musisz sie udać do lekarza bo czegoś takiego jak dwie owulacje w cyklu nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie udawaj, że jesteś facetem, bo wiem, że tam po drugiej stronie jest dziewczyna. Oj, baby,baby, ale jesteście wredne, żeby tylko komuś dopiec

Gość scrabbledable
I po owulacji, żebyś się zesrał do momentu okresu nie zajdziesz w ciążę.

Gość emajlis88
z tego co mnie się wydaje, to marnawe te szanse, weź pod uwagę to, że plemniki żyją max do 7 dni, a jeżeli masz cykle 28 dniowe i wszystko tak jak powinno być, to 11 dc One już są martwe, a Ty masz owulację 14 dnia plus minus jeden dzień. I weź pod uwagę, że nie zawsze plemniki przeżywają do tego 7 dc, tak samo jak nie zawsze od razu zachodzi się w ciąże. Nie zamartwiaj się, tylko spokojnie poczekaj do okresu, jak nie to zrób test

sa mozliwe dwie owulacje w jednym cyklu:) sad bywa ze rodza sie dwujajowe blizniaki:>>>>

Gość scrabbledable
Owulacja jest jedna z tym, że mogą być dwa jajeczka

Gość scrabbledable
i może też tak być, że są dwa okresy płodności i pęcherzyk np w 14 dniu dojrzewa, czujemy ból w jajniku temperatura się chwilowo podnosi i dupka pęcherzyk nie pęka. Za to dojrzewający wcześniej drugi pęcherzyk pęka dopiero np w 20 dc, wtedy jest takie zjawisko jak dwa okresy płodne, ale owulacja jest zawsze jedna

Gość scrabbledable
Dziś miałam temperaturę 36,5 ale to straszne jak tam człowiek siedzi i wciąż coś innego ma w głowie. Dzisiaj to mój 23 dc, więc jeszcze 5 dni poczekam. YYhhhh....!!

Gość HANIA80
WITAM PANIE MÓJ CYKL TRWA 28 DNI, JEDENASTEGO DNIA WSPÓŁŻYŁAM ZE SWOIM PARTNEREM. Z RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW W INTERNECIE (M.IN.KALENDARZYKI DNI PŁODNYCH I NIE TYLKO) WYCZYTAŁAM ŻE OD 11 DNIA MAM JUŻ DNI PŁODNE. 14-15 DZIEŃ BOLAŁ MNIE DÓŁ BRZUCHA COŚ PODOBNEGO DO BÓLU OWULACYJNEGO JAKI WYSTĘPUJE RAZ W MIESIĄCU. CZUJE ŻE MAM WZDĘTY BRZUCH A PRAWA STRONA DRAŻNI MNIE W DZIWNY SPOSÓB. CZY JEST MOŻLIWOŚĆ ŻE JESTEM W CIĄŻY?

Gość scrabbledable
Coś mi tutaj u Ciebie nie pasuje: Kochałaś się w 11 dc jeżeli 11 lutego dostałaś okres to 11 dc wypada u Ciebie na 21 luty 24-25 luty czyli wczoraj i dziś czułaś ból owulacyjny, więc teraz masz wzdęty i wrażliwy brzuch po prawej stronie od owulacji. Bo Twoje jajeczko dopiero zaczyna wędrówkę

Gość HANIA80
IDEALNIE OPISAŁAŚ, JEŚLI MOGĘ DOWIEDZIEĆ SIĘ CO W/W INFORMACJI NIE PASUJE TOBIE BYŁABYM WDZIĘCZNA. CHCĘ DO WIEDZIEĆ SIĘ CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY? PONIEWAŻ MÓJ PARTNER JEST PRZEKONANY ŻE NA 99% BĘDĘ W CIĄŻY.

Gość scrabbledable
Nie no nie pasowało mi to, bo myślałam, że teraz masz wzdęty brzuch bo masz pierwszy objaw ciąży i chciałam Ci powiedzieć, że to niemożliwe. A na to , że jesteś w ciąży jak na moje jest bardzo duże podobieństwo. A to staraliście się o dzidziusia?

Gość scrabbledable
Ja znowuż siedzę i się zastanawiam czy jestem w ciąży, ponieważ 4 dc się kochałam do końca, a najprawdopodobniej 14 dc miałam owulację. Obawiam sie, bo ciąża nie bylłąby moim wymarzonym biegiem sytuacji.Teraz za kilka dni powinnam dostać okres...yhhh Nawet boję się pomyśleć, że go nie będzie

Gość HANIA80
NIE, NIE STARAMY SIĘ O DZIDZIUSIA, MAMY JUŻ JEDNO 3 LETNIE MALEŃSTWO A NA DZIEŃ DZISIEJSZY PRZECHODZIMY POWAŻNY KRYZYS

ja mysle ze Ty masz cykle bezowulacyjne.. temperatura jest za niska.. pozatym jak przyjmujesz skok temperatury? bo jezeli tempka wzrasta np o 2 stopnie, a na nastepny dzien, badz 2 dni pozniej znowu jest taka niska.. to wiesz, marne szanse moglabys mi przedstawic jak jest u Ciebie z ta tempka? dzien po dniu napisac ile ona wynosi? widzisz ja mam np w pierwszej fazie temperature 36,0 - 36,3 a w 2giej fazie 36,4 - 37,0 mierzysz ja wedlug jakiejs metody? zapoznaj sie moze z metoda Rotzera, mysle ze Ci to pomoze w prawidlowym rozpoznaniu swojego cyklu mimo to nie sadze abys byla w ciazy.. to jest wrecz nie mozliwe.. chociaz natura lubi czasem platac figle

Gość scrabbledable
Niestety nie jestem w stanie napisać Ci jak to wygląda dzień po dniu, ponieważ aktualnie nie mam przy sobie mojego magicznego zeszytu. Ale pierwsza faza cyklu u mnie wygląda mniej więcej tak że są temperaturu 36,1-36,3 a w drugiej fazie jest 36,3-36,6. I jeżeli jest w pierwszej fazie 36,1 to w drugiej jest 36,3 36,4 średnio po owulacji wzrasta mi o 0,2 stopnia. i tak już mniej więcej się utrzymuje do okresu