Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justine90

Imiona,jakich nigdy nie dalibyście dziecku

Polecane posty

Coś w tym jest, że pewne imiona źle się nam kojarzą:-D Ja na pewno nie dałabym na imię Magda ani Iza: nie znam żadnej normalnej żeńskiej istoty o tym imieniu:-D

Gość gthyjgbjhgbhjnb
Karolina - serio duzo osób je nosi??

Gość gthyjgbjhgbhjnb
marzena faktycznie straszne

Gość fanfarona
basia kasia agnieszka kunegunda klaudia lucyna Joanna Kaja Beata Bożena Mariola Grażyna Renata!!! Genowefa Bronisława Hermenegilda Dżesika Andżelika Żaklina (imię córki mojej sąsiadki) Żaneta Brygida Matylda Rebeka Rachela Franciszka Oriana Wioleta Elżbieta Kinga Nikodem Natan Brajan Jeremi Grzegorz Łukasz Rafał Jarosław Sławomir Robert Kamil Patryk Eustachy Ireneusz Alfons Józef Wawrzyniec Norbert Miron Sylwester Albert Arkadiusz Olgierd Oskar Oliwier Szczepan Zygmunt Zdzisław Emil Ludwik

Gość imie
jola iwona marzena patrycja marcelina tomek krzysiu paweł robert albert

ja owocowych typu róża malwina itd zresztą polskich imion nie dałabym żadnych

Gość nie dałabym na imię
Jessica, ani inne tego typu, a z bardziej polskich to Dagmara

Gość ple ple ple ple
O fuck, moje imię padło 3 razy, z przymiotnikami takimi, jak "straszne" oraz "chujowe". Mnie się również nie podoba, ale moim zdaniem są inne, gorsze imiona, o których można tak powiedzieć... Miałam w planach zmienić, ale co z tego, jak i tak nikt się nie przyzwyczai do nowego imienia, i już zawsze pozostanę Marzeną.;/

Gość yemena
Manuel bleeeeeeeeeeeeee

Nie obrażam nikogo,z całym szacunkiem dla wszystkich Julii,ale nie lubię tego imienia,tak jak nie każdy lubi moje imię.O gustach się nie dyskutuje:(

Nie podobają mi się tu wpisy typu "nie lubię imienia Natalia,bo wszystkie Natalie to dz*wki".Ok,imię może się nie podobać,ale to nie znaczy,żeby wszystkie jego posiadaczki mieszać z błotem! Dyskryminacja człowieka z powodu jego imienia to już tylko prostactwo w czystym wydaniu.Czasem słyszy się teksty typu "oo,tak to dziecka nie nazywaj,bo je skrzywdzisz,bo będzie miało przechlapane w życiu,itp.itd.blablabla.."Pewnie,że jak się znajdzie wśród takiego towarzystwa,to może tak być,ale człowiek myślący będzie zachowywał się normalnie.Imię każdego człowieka to jego osobista sprawa i każdy powinien to zrozumieć.Oczywiście,że są pewne ograniczenia,bo Noemi,Vanessa czy Dżenifer nigdy nie powinny w naszym kraju zaistnieć,bo to jest Polska,ale jeśli już są..Jeśli poznałabym jakąś sympatyczną Dżesikę czy Amandę,to mogłabym się z nib zaprzyjaźnić..

Gość darialusia
Osama Donald Jarosław Silvio :p

Gość blacksoul*********************
a niby laczego nie powinno sie dawac obco brzmiacych imion??? i skad ten debilny poglad ze tak daja ludzie z nizin spolecznych??? ja z nizin nie pochodze a moje dziecko nie ma polskiego imienia,wprawdzie w polsce nie mieszkam ale kazdy daje tak jak mu sie podoba i wcale nie musimy byc ograniczeni brzydkimi polskimi imionami

Gość monika0890
Czemu nie podoba się Wam "Monika?" Mi kiedys siostra powiedziała ze od tego imienia wieje chlodem, prawda? ;P

Gość kacperkala
"wprawdzie w polsce nie mieszkam" - to widać, że nie mieszkasz w "polsce" i możesz dziecku nadać obco brzmiące imię jak Angelika, Nikola, Dżejn, Dżustin czy Britnej, ale w Polsce to nie przejdzie. Tam się nie musisz dowartościowywać. Ha ha, my dyskryminujemy obco brzmiące imiona, a Ciebie się można zapytać dlaczego dyskryminujesz polskie - czyżby kompleks polskiego pochodzenia? :P

Gość a jak wam podoba sie NADIA?
?

Gość odnosze dziwne wrazenie ze
na pewno nie dalabym na imie corce ELIZA, Kinga, Agnieszka, Kamila, Weronika, Dorota, etc, etc Z meskich nie podobaja mi sie te ''starodawne'' Jan, Franciszek, Ksawery, Stanislaw, etc no i nowomodne Kewiny, Brajany, etc

Gość klaffa koleshanka
Czemu nie podoba się Wam "Monika?" mono - jedyny znaczy tyle co JEDYNACZKA (fuj!)

Mnie się Monika dobrze kojarzy,bo znam ich kilka;wszystkie to sympatyczne laski na poziomie:)

Gość wkrotce mamaaa
"wcale nie musimy byc ograniczeni brzydkimi polskimi imionami" --> A dawajcie sobie Brajanki i Dżessiki, ale od polskich imion wara, jest wiele bardzo ładnych polskich imion. I nie czuję się ograniczona z tego faktu, że moje dziecko będzie nosić polskie imię.

Gość trzykrotka3333
Sama mam,a raczej miałam na imię Justyna.Nigdy tego imienia nie lubiłam i nigdy sie z nim nie utożsamiałam,zresztą przez większość osób od zawsze nazywana byłam inaczej i dlatego 2 lata temu postanowiłam imię zmienić i jestem zadowolona :) Jak wielu poprzedników nie lubię imion typu Dżesika,Brajan,Andżela,Nikola itp,tzn nigdy nie dałabym tak na imię swojemu dziecku,ale nie oznacza to,że miałabym znielubić każdą osobę która ma tak na imię,bo to jakaś bzdura. Nie podobają mi się imiona starodawne typu : Antek, Franek itp, a także mocno oklepane typu: Magda, Kasia, Ola, Ania, Michał, Piotrek Monika itp. Zawsze podobało mi się imię Julia,natomiast obecnie jest tak popularne,że też bym tak swojego dziecka nie nazwała. Nie wiem czemu,ale nie lubie też imienia: Zuzia Malwina Żaneta Amelia

Gość Monika 2992
ja też mam na imie Monika Zauważyłam że często sie tu przewija Niektórzy nazywają mnie Nika nawet lubie takie określenie, ale jak ktos mówi Monia ! Głowe bym urwała!!!!!! Swojemu dziecku też bym tak nie dała na imię Moje najgorsze typy to: agnieszka, ola, sławomira kazimiera i stanisława Męskie: kajetan, artur, seweryn, oliwer

Gość Bubinka
Cholera, ja mam na imię Renata, widziałam, że kilka razy zostało wymienione, raz nawet z wykrzyknikami ;) kurczę, no! Przecież imienia sobie nie wybrałam :P a mój syn ma na imię Radosław, też się komuś nie spodobało...

O,kurczę,trzykrotko,toś pojechała..Mieć na imię Justyna i je zmienić na inne..Hej,a może Justyny w naszym społeczeństwie są w ogóle mniej szczęśliwe z powodu imienia? Mnie forma podstawowa mojego imienia odpowiada,ewentualnie Justynka,ale jak ktoś wyskakuje do mnie z Justysią albo co gorsza z..dżastinem (nawet tego z wielkiej litery nie napiszę,bo to durne pseudo),to mam ochotę zabić spojrzeniem.. Natomiast gdybym ja kiedyś miała dziecko,które zmieniłoby imię na inne niż to,które dostało ode mnie,poczułabym się conajmniej niezręcznie.W końcu byłby to brak poszanowania dla mojego wyboru:( Nie powinno się tak lekceważyć swoich rodziców,ale każdy robi to,co jemu pasuje.Ja nie zmieniłabym imienia nawet,gdybym nazywała się Faustyna.Mówcie,co chcecie,śmiejcie się,krytykujcie,ale ja to imię uważam za oryginalne,ładne i kobiece.

Gość imiona
brajan,dzesika,kewin,oskar, kacper,nikola,dajana,roza i dajana roza, vanessa,pamela pamela krawczyk kewin dziuk? trojaczki denis penis i tenis?

Gość imiona
olivier ani oliwia