Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a może by tak

Inteligentni faceci

Polecane posty

Gość inteligentni sa
czasem wyrachowani

Gość a może by tak
Ja sobie tylko chciałam spokojnie porozmawiać z DZIEWCZYNAMI a nie kłócić się z facetami, przesiadującymi na babskim forum ;) Może gdyby to jeszcze Komiczne był no ale cóż, ten kolega zaginął.

Gość spokojnie sie nie da
to Kafe :)

Gość a może by tak
inteligentni są o tak- z tym, że wyrachowani to się zgodzą. Niestety czasem osoby o ponadprzeciętnej inteligencji wykorzystują swoje możliwości do niecnych celów.. manipulowanie innymi to częsta sprawa.. Choć w pewnym sensie wykorzystywanie słabości innych leży chyba w naszej naturze?

Gość trzeba tez oddzielic
madrosc od inteligencji

Gość 0101
fakt, inteligencja Komicznego opuscila forum, szkoda zreszta inni inteligentni bywalcy z wczesniejszego okresu nie lepsi i tez maja nas w nosie ;-)

Gość a może by tak
Myślę, że czym innym jest inteligencja, czym innym wiedza, a jeszcze czym innym mądrość (szczególnie ta życiowa). Mnie kręcą osoby o niezwykłych umysłach, przez co trafiałam na takich co w życiu radzili sobie nie najlepiej. Chyba już trochę zdobyłam doświadczenia i teraz nie pakowałabym się w związek z kimś komu brakuje po prostu zaradności. Ale tęsknię do czysto teoretycznych rozmów o świecie.

Gość IMO13257
@a może by tak "Ja sobie tylko chciałam spokojnie porozmawiać z DZIEWCZYNAMI a nie kłócić się z facetami, przesiadującymi na babskim forum" "Ja chciałam klepać się po cipkach z DZIEWCZYNAMI w myśl zasady "co powiem to prawda" ,a nie dyskutować z facetami, bo to wymaga myślenia" Proszę bardzo. Poprawiłem błędy w Twojej wypowiedzi.

Gość a może by tak
IMO - skąd w Tobie tyle złości i niechęci? I to jeszcze do obcych osób.. Poza tym to raczej nie świadczy o Tobie najlepiej, że uważasz kobiety za jakieś "tępe pipy". Chętnie bym z Tobą pogadała, ale nie uważam, że najlepszym sposobem na interesującą rozmowę jest obrzucanie kogoś błotem. Choć, zdaje się że NLP proponuje takie zagajanie do dziewczyn - obraź ją, to się tobą zainteresuje. Hmm

Gość IMO13257
Tępe pipy? To dobrze rozejrzyj się i dopiero potem odpowiedz mi na pytanie dlaczego tak uważam (w większości). Złośc, niechęć, obrzucanie błotem? Bo mogę! I dyskusja jest bardziej ożywiona. NLP? Jeśli masz na myśli PUA, to te ich patenty bardziej uważam za obraźliwe i poniżające samych mężczyzn...

Gość IMO13257
Cześć TAROT! Dawno Cię nie było!

Gość a może by tak
Witamy Tarota :D Już myślałam, że tu nie zawita! Mi się jakoś średnio podoba ożywianie dyskusji poprzez obraźliwe komentarze, wolę rozmowy o innym charakterze. Możesz? Pewnie i możesz.. taki urok kafeterii. A to całe PUA to jest chyba znak naszych czasów niestety

Gość IMO13257
Czasami mądrości wygłaszane tutaj przez niektóre panienki, aż proszą sie o bardziej dosadną odpowiedź... A przez "czasami" mam na myśli "przeważnie" - niestety.

Gość a może by tak
Mam wrażenie, że się nie zrozumieliśmy. Mądrości to ja wygłaszam jedynie na swój temat, w innych stawiam hipotezy i szukam dyskusji. Choć w sumie trudno dziś o takie rozmowy.

Gość jakis ty biedny
IMO13257, jaki nieszczesliwy. tyle tu lasek tak pustych jak pustaki, ty chcialbys pogadac no ale sie nie da. nie pozostaje ci nic innego jak sie utopic. biedny ty moj nieszczesniku :(

Gość gigner21
Dziewczyno, jeśli znasz choć trochę jakiś język i masz wykształcenie to wyjedź... W Polsce prędzej znajdziesz św Grala niż inteligentnego, dobrze wychowanego faceta z ambicjami... ja wyjechałam, znalazłam i jestem mega szczęśliwa ;) polecam

Gość a może by tak
I tak samo jak Ty narzekasz na laski, ja mogę pomarudzić, że faceci niewiele sobą reprezentują a zachowują się i chcą być traktowani jak bogowie. Tylko, czy to mój problem? Odcinam się, co najwyżej mogę się pośmiać. Jestem za pozytywnym podejściem do rzeczywistości i Tobie IMO polecam to samo :)

Gość IMO13257
Już frustratki średnią wagi obecnych w temacie zawyżają...

Gość a może by tak
gigner21 znam 3 obce języki, poznałam wielu ludzi z różnych krajów a jednak nie wydaje mi się, żeby za granicami faceci specjalnie różnili się od Polaków. Moim zdaniem to nie jest kwestia narodowości, już prędzej wychowania (z pokolenia na pokolenie). Gratuluję szczęścia :)

Gość IMO13257
podnieca mnie swiadomosc mojego inteligentnego czlonka :O

Gość IMO13257
Ruda21, wcale nie znalazła księcia, tylko fakt, że jej fagas zarabia w JEWRO, obliguje ją do takiego myślenia.

Gość gigner21
O to tak samo jak ja ;) hah wiesz ja mam faceta z Nepalu. Poznałam wielu jego znajomych i muszę stwierdzić że wszyscy mają jakieś ambicje, kształcą się, chcą mieć rodziny, dzieci! Są bardzo spokojni, mili, grzeczni, pomagają w prowadzeniu domu, sprzątaniu i co najważniejsze... nieziemsko gotują!!! Szczerze... jak długo w Polsce żyłam, takiego kogoś nie spotkałam...

Gość a może by tak
W tej chwili jest szczęśliwa, to chyba dobrze, co? O co Ci generalnie chodzi IMO? Po co być takim zgredem?

Gość IMO13257
A poza tym jestem uprzedzony do kobiet. Przepraszam, ale nie umiem byc inny. Nie potrafie. Przezylem ogromny zawod milosny i mam zal do wszystkich kobiet. Dlatego uwazam wiekszosc z nich za szmaty, materialistki i pustaki.

Gość moje zdanie Meskie
z tego, co mi sie obilo o uszy inzynier ma dobre perspektywy na wspolczesnym rynku pracy, zas wzmianka o poczatkujacych miala na celu zaznaczenie, ze zaawansowany staz pracy oznacza duzo wieksze dochody imo, alez stwierdzaj sobie co chcesz Dobre perspektywy? zaluzmy ze inzynierow ,magistrow,nowych co roku w warszaiwe przybywa srednio 150 .2 lata 300 wykszatalconych ludzi.Sadzice ze 300 osob znajdize prace w wawie ? przeciez to ejst zycie jakims matrixem.Znam dziewczyne co zrobila magistra i pracuje teraz w angli na tasmie .... nigdize nie mogla znalezdz pracy w polsce za pienaidze za jakie moze sie utrzymac.Dlaczego ludize sie oceniaja pod katem wyksztalcenia zwlaszcza kobiety zwracaja na to uwage ? przeciez wiele takich dziewczyn po magistrze same wyjada za granice pracowac w supermarketach to sa realia .I jak sie poczuje pani magister ,inzynier jak bedize ukladac chemie na polce a anglik spojzy i pomysli o niej.Pff Polka pewnie podstawowki nie ma.Jak sie poczujecie ? Patrzenie w polsce na wyksztalcenei to juz jakas mania a ja mam mature i zarabiam 1800 to znaczy ze nie zainteresuje sie mna kobieta po studiach ? No chyba nie bo sama w przyszlosic wyjedzie za grance i musi poczuc jak to jest sie dyskryminowanym i oceniamym z gory.To jest straszen to jest patologia takei myslenie.JA mogl bym meic dizewczyne po zawodowce wazne ze ma dobre serce i jestesmy sobie szczerzy .Co mnei obchodzi opinia publiczna ze nie mam inzyniera magistra ? przeciez zdecydowana wiekszosc ich beidze miala taka pesje jak ja albo i tego nie.Poprostu nei rozumiem jak mozna przez WYKSZTALCENIE OCENIAC FACETA ZE ONO MA ZNACZACY WPLYW NA MILOSC W ZWIAZKU ABSURD ,TANI CWANCYK I KLAPKI NA OCZACH NIC WIECEJ.Ale ja wiem wiele dziewczyn i tak beidze przystawac przy swoim magister ma byc i huj! Ale nie miejcie pretesji ze nie moze znalezdz pracy jak magistra juz to nei meczcei chlopaka.

Gość a może by tak
moje zdanie Meskie -> jak to miło, że się wypowiadasz nie przeczytawszy wcześniej topiku. :) Dobranoc wszystkim. Może jutro powrócimy do tematu.

Gość moje zdanie Meskie
przeczytalem ale znow temat sprowadza sie i zmienia tor w kierunku do jednego.

Gość Tartan 09 247
Do :a może by tak .On ma rację Bo inteligencja jest często mylona z wykształceniem co nie zawsze jest prawdą.

Gość a może by tak
To, że Ty masz z tym jakiś problem nie znaczy, że inni mają. Jeśli przeczytałeś wszystkie wypowiedzi powinno do Ciebie dotrzeć, ze studia zostały przedstawione jako jeden ze sposobów samorozwoju, którego pragnienie jest cechą niezwykle pożądaną. A jeszcze jedna kwestia- to, gdzie się pracuje i ile się zarabia to często (nie twierdzę, ze to reguła) sprawka zaradności życiowej. Jeśli Ciebie Twoja praca satysfakcjonuje- good for you, ale nie mów innym, ze muszą wyjeżdżać na taśmę do Anglii i że w Polsce nie ma pracy. Mam nadzieję, że teraz rozumiesz i się uspokoisz i spokojnie zaśniesz.

Gość a może by tak
Tartan - ale w tym topiku sobie wyjaśniliśmy, ze inteligencja wcale nie równa się skończonym studiom. Naprawdę, jak chcecie polemizować, to najpierw przeczytajcie o czym była mowa.